Reklama

Reklama

Bílá žába

  • USA White Frog
všechny plakáty
Trailer

White Frog je jedinečné laskavé drama s komediálními prvky, které vypráví příběh zanedbaného patnáctiletého Nicka trpícího lehkou formou Aspergerova syndromu. Jeho život se jednou provždy změní, když jeho rodinu stihne tragédie. Film White frog vypráví o Nicku Youngovi, roztomilém americkém asiatovi, který trpí mírnou formou Aspergerova syndromu. Chlapce zasáhne smrt zbožňovaného staršího bratra Chaze, který zahyne při autonehodě. Nick se ve snaze neztratit spojení s bráškou rozhodne vydat po stopách životních událostí svého mrtvého bratra a odhalí nejedno tajemství o jeho životě, čímž ohrozí soudržnost Youngovic rodiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

xzajox 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film, hlavne preto, lebo mám rád, ako sa ľudia s nesprávnymi názormi menia na dobrých. Tu šlo o podceňovanie mladíka s aspergerom, strach z ľudí s AIDS či o homofóbiu. Aj keď to možno nie je hneď poznať, dobre tu vykreslili jednotlivé postavy. Matka, milujúca ale zúfalá, ktorá aspoň trošku vie, ako komunikovať so synom. Otec, ktorý v tejto úlohe nielen zlyhal, ale v zlom prístupe tvrdohlavo pokračuje a neustále robí zlé rozhodnutia. Starší brat, neuveriteľne (až trochu nereálne) starostlivý. A aspík, ktorý navonok vyzerá trochu spomalene, ale v hlave mu to myslí. Na môj vkus tam bolo trošku veľa aziatov na meter štvorcový, ale človek si zvykne. Ak máte radi filmy o trochu "iných" ľuďoch (Temple Grandin, Lukov príbeh) pozrite si. 86% - 5* ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh, slušní herci, hezké nenákladné prostředí, dojemný konec - 4 hvězdy. Přímo před tímhle filmem jsem koukal na toho nového Gatsbyho a hodnotím je teď oba najednou dost ve vztahu mezi sebou. Gatsby vyfasoval jen dvě, protože postavit film na blbé předloze, minimální pointě, zato řadě špičkových herců a desítkách milionů za statisty a prostopášnou scénu, to prostě u mě není film se vším všudy. Oproti tomu tenhle sympatický nízkorozpočťák který u nás skoro nikdo nikdy neuvidí (já se k tomu dostal jen náhodou proto, že tam hraje Posey), to je film jak má být a podle mého gusta, má to spád a zaslouží si to být viděno, více, než bombastické blockbustery, které si na sebe vydělají jen proto, že na ně běží v kinech reklamy půl roku předem. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tematický film, ktorý ani tak nerozoberá autizmus ako taký, ako sa skôr venuje rodinným problémom v spojitosti s gamblovaním, orientáciou a pod. No ale žiaľ nebavilo ma to tak ako som čakal. Postupné odkrývanie minulosti mŕtveho brata mi prišlo často nezáživné, emočne sterilné a navyše plné klišé a pátosu. Jediné zaujímavé scény boli pri tých kartách. Myslím, že na Hallmarku by bol tento film za veľkú hviezdu. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

White Frog je vcelku nenápadný film s chytlavým námětem, ve kterém se střetává hned několik společenských problémů dnešní doby, avšak i přesto se mi v závěru zdálo, že se z této živné půdy dalo vyždímat mnohem více. Herecké obsazení bylo vesměs sympatické, akorát jsem tak nějak nemohl přijít na chuť rodičům hlavního hrdiny. Nejvíce mě zaujal Booboo Stewart, který se s rolí autisty popral celkem solidně, a vedle něj rovněž Amy Hill v roli doktorky Kingové. Co když najednou zjistíme, že všechno, co jsme si dosud mysleli o velmi blízkém člověku, byla jenom pouhá iluze? Dokážeme pohlédnout pravdě do očí a čelit jí? Zkrátka průměrně natočený snímek, který je sice mile natočený, ale mohl být více důrazný. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

První část filmu totální nuda. U toho, abych to nevypnul, mě udržel pouze kouzelný Tyler Posey. Druhá část to trošku zachránila, ale jen kvůli té gay složce, jinak bych se nedodíval. Klady: právě ta gay složka a závěrečné "prozření", koktejl ras (černoch, Ind, Vietnamec, běloch, míšenec), český dabing. Zápory: americká přeslazenost, patos, naivita, rodiče, především matka = láskybolný slizoun ... 5644 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v meste Santa Clarita, ktoré sa nachádza neďaleko Los Angeles. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama