Reklama

Reklama

Apokalypsa: Vzestup Hitlera

(seriál)
  • Česko Apokalypsa - Hitler (více)
Francie, 2011, 1 h 50 min (Minutáž: 55 min)

Epizody(2)

Obsahy(1)

Adolf Hitler v roce 1924 napsal, že „silnější rasa vyhladí slabší rasy“. Nikdo ale nepředpovídal, že by se z něj mohl stát německý diktátor a samozvaný „Vůdce“. Ve válečných zákopech první světové války pochopil zneuznaný umělec a samotář Hitler své poslání: zachránit Německo. Nejdříve byl pro většinu Němců pouhým bláznem na pokraji politického pole. Rozhodujícím okamžikem obratu se stala hospodářská krize roku 1929. Ve strachu z chaosu a nebezpečí ze strany „rudých“ volila většina občanů Hitlera. Mladá demokracie je ohrožena a není tu nikdo, kdo by ji bránil. Nacistický diktátorský režim začíná svou nelítostnou éru. Hitler prohlašuje, že jeho přáním je mír, ale připravuje se na válku. Na Apokalypsu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak pokračuji v cyklu Apokalypsa hezky jak šel čas a hned v další den jsem si dal tohle zlověstný intermezzo. Jelikož Hitler je dodnes brán za absolutní zlo a nejčernější postavu historie, až je to někdy směšný a jak u debilů, cenil jsem tu od moralitek odproštěný pohled na jeho podivínskou osobu, kde máte prostor odprostit se a vlastním mozkem žasnout nad cestou člověka z nuly až vzhůru "ke hvězdám", vidět nástup totalitního režimu, lépe chápat příčiny a nadcházející ultraděsivou tragédii. I zde je to hezky vybarvená, soustředěná, informačně vydatná, přitom tak akorát nenáročně nabitá story. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Vzestup Vůdce, který do zuboženého německého lidu zasel sémě nenávisti a tak rozpoutal druhou světovou válku. Těžko říct, jak bychom se v té době zachovali my, lidé jsou prostě jako "hloupá žena se kterou lze snadno manipulovat" a v těžké době děláme rozhodnutí, která bychom jinak neučinili. Každopádně zajímavý dokument s dobovými záběry, o kterých jsem ani netušila. Zajímavé, že i po tolika letech ten podmračený dědek s otřesným knírem stále nahání hrůzu.. A mimochodem dost mě šokovalo, že se na tom šílenství podílel i slavný Hugo Boss nebo Ford. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Aby vlk dosáhl svého, musí se tvářit jako beránek. Detailní rekapitulace událostí v Německu od začatku 30. let. V barvě lze onu monstróznost a děsivost cítit ještě více. Vzácné záběry amatérských kameramanů a detaily ze soukromí různých vlivných osob. Bezchybné zpracování se skvělým hudebním doprovodem. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Dokument hodnotím převážně pro jeho zajímavé filmové záběry. Neokoukané, správně na sebe navazující a zvolené přesně ke komentáři. Jako člověku, který se obecně zajímá o historii mi žádné nové informace nepřináší. Jedná se o základ toho, jak se Hitler dostal k moci. Celkově je dokument kvalitně natočený. Mohu doporučit. Chválím český dabing. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Kterak se z maminčina mazánka stal obdivovaný řečník a politik, jehož názory a myšlenky vedly k nejhrůznějším událostem novodobé historie. Velmi poutavě natočený historický dokument obsahuje velké množství i méně známých autentickým materiálů a informací o okolnostech vzestupu nacistického diktátora. Takovými dokumenty bych rozhodně nepohrdl na hodinách dějepisu. 90% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama