Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka soutěžících se pokusí dobýt legendární pevnost Boyard. V několika náročných disciplínách musejí ukořistit klíče a indicie, aby měli co nejlepší výchozí pozici pro závěrečné získání zlatého pokladu... (oficiální text distributora)

Recenze (140)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Stejné nebo téměř stejné úkoly jako původní soutěž, sympatičtí soutěžící, ale naprosto pitomí průvodci - hloupá Pamela (schválně blondýna?) a trapný chlapík, který si myslí, že je ultrakůl, když soutěžícím nadává. Kéž by mu některý z těch spotovců sáhl do úsměvu. Nakonec trapný "profesor", který hloupě natahuje svoje rádoby hádanky trapnými řečmi. ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Pomerne zaujímavý súťažný program. Určite jedna z tých priemerných, možno aj lepších reality-show. Fort Boyard ponúka mnoho zaujímavých disciplín chvíľok, ale to je všetko a pri tom ostatnom sa človek nudí. Bohužiaľ, cieľ tvorcov preniesť na ľudí tú silnú atmosféru nevyšiel (aspoň po väčšinu častí). 45% ** ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem na COOLu dva díly a velmi slušně se pobavil. Myslím, že začnu sledovat pravidelně. Originál je mi neznamý, ale musím říct, že anglická verze je velmi, velmi slušná. Ta nádherná pevnost, co tam stojí sama uprostřed moře, může být poctěna takovouto show. Jsou tu příjemní průvodci a postavy a opravdu zajímavé úkoly a vlastně celý námět. Prostě další suprová věc. 60%, ale možná časem zvednu... ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

1. série za 4*, 2. série za 3* a poslední série je naprostý úlet, snad nejhorší obměna hereckého obsazení v historii dobrodružných soutěží. Úchylný a opilý námořník má snad být náhradou za profesora čáryfuka, což byl jen odvar otce Fura. Naprosto nesympatická a sebestředná blondýnka, která se někdy více soustředí, aby její obličej zabrala kamera, než by pomáhala soutěžícím. V porovnání s předchozí blondýnou kráskou, tak trochu parodie. Poslední věc co mne kope do očí, je postava pana Boyarda, zatímco herec v první a druhé sérii, ač časem již stereotypní svými hláškami, byl celkem snesitelný. Pan Boyard v třetí sérii je znova takový castingový vtípek. Občas se bojím, aby ten naprosto nevýrazný (charisma nikoli v postava) nedostal infarkt. Třetí sérii hodnotím (i vzhledem k určitému pozměnění - spíše některé průměrné a nadprůměrné disciplíny byly nahrazeny podprůměrnými a celkovému zjednodušení, zbulvarizování, atd.) odpadem. Celkově vzato 45 %. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

No už to není ono, to původní kouzlo je pryč, jedni odešli, nahradili je druzí, ale stále si to drží vysoký vysoký standart, oproto některým novodobým soutěžím, radši nemluvit. Vše ostatní už ti bylo zmíněno, citelně znát je to především na postu starého otce Fury, ten je prostě nenahraditelný. Taky ale hodně záleží na dabingu, co by byl Otec Fura, bez svého původního hlasu. Hodnotím především jednotlivé soutěžní disciplíny (některé zcela nové, jiné neměnné) a stále stejný herní systém, ten je nepřekonatelný. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Pevnost se nachází u západního pobřeží Francie na souřadnicích 45°59'59.006"N, 1°12'49.717"W. (Ficik)
  • Heslo k získání zlata má pokaždé 5 písmen. (Illuminare)
  • Kvůli natáčení byla v roce 1990 přistavěna na západní straně plošina 20x20 metů, která na místě zůstala dodnes. (Ficik)

Reklama

Reklama