Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka soutěžících se pokusí dobýt legendární pevnost Boyard. V několika náročných disciplínách musejí ukořistit klíče a indicie, aby měli co nejlepší výchozí pozici pro závěrečné získání zlatého pokladu... (oficiální text distributora)

Recenze (140)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem na COOLu dva díly a velmi slušně se pobavil. Myslím, že začnu sledovat pravidelně. Originál je mi neznamý, ale musím říct, že anglická verze je velmi, velmi slušná. Ta nádherná pevnost, co tam stojí sama uprostřed moře, může být poctěna takovouto show. Jsou tu příjemní průvodci a postavy a opravdu zajímavé úkoly a vlastně celý námět. Prostě další suprová věc. 60%, ale možná časem zvednu... ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Vážení diváci, rozejděte se a pokračujte dále, zde není nic zajímavého k vidění. Oproti původní sérii po stránce kvality zlepšení žádné, přidána však porce konzumu a debility. Mentálním postižením trpí nejen soutěžící, ale i průvodci hrou, nejhorší že všeho je pak ta vysmátá blonďatá kravka působící příjemně a inteligentně asi jako moderátoři TV N@VA. Z kouzla a dramatu původní relace nezbylo moc, při výběru úkolů se zřejmě rozbil generátor náhodných čísel a očividně je hybatelem této série hlavně komerce. Otce Furata nehledejte, ale parta skřetů naštěstí zůstala. Díky, dál si nebudu kazit chuť a krásné vzpomínky. ()

Reklama

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Zdaleka mě to nechytlo tolik, jako původní francouzský Boyard v 90. letech, ale to je celkem pochopitelné. Celé to působí jako jakási instatní verze osekaná na takový čas, aby to i s reklamami vydalo na hodinu vysílání. Některé nově přidané úkoly jsou zajímavé, některé staré chybí. Asi bych měl dát 3 hvězdy, jenže bohužel jsem měl tu "čest" vidět to v českém dabingu (dialogy jsou tak zprasené, že už to snad ani víc nešlo) a ten psychický blok mi brání dát vyšší hodnocení... ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že mi momentálně chybí možnost srovnání s originálem, kterej jsem tak hltal jako malej, nicméně: britská verze, jak jsem četl, je prý hodně okleštěná, ale jednotlivé úkoly se mi nostalgicky vybavují, stejně jako celý postup, jak se dostat k pokladnici, boyardové postavy, atd., což je plus - svým způsobem jsem si oživil klasiku. Jenže největší mínus vidim v tom, že tomuhle nějak chybí původní kouzlo, za což můžou jednak soutěžící, možná i ona zkrácená stopáž (hraje se tu strašně na fofr), ale hlavně moderátorská dvojice - Bože, jak ti mi jsou nesympatičtí! Ženská, která má na sobě víc plastiku, než všechny moje hračky z dětství dohromady, co pobíhá po pevnosti v sandálcích na podpatku a chlápek, kterej si posiluje ego fexírováním a zesměšňováním kdekoho kolem, co cení zuby jako v reklamě na Paradontax, kulí oči jako při zácpě na záchodovym prkýnku a řehtá se jako potrefená kobyla. Tak trapný, až tím celou tu soutěž shazuje. Pak se přidávám ke zdejší většině v tom, že i na mě je to strašně uřvaný - jak se všichni hecujou navzájem, křičí jeden přes druhýho, včetně tý blonďatý moderátorky od Matella... :-/ ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Ta britská Pevnost Boyard, co v současné době běží na Prima Cool, je... no, jsem z ní v rozpacích. Nesympatický a rádobydrsný moderátor, moderátorka, která má nafouklé snad vše kromě mozku, otec Fura tu vypadá jako bláznivý profesor alchymie (a bohužel nemá pověstné myšlenky dne), úkoly jsou nezajímavé (chybí hlavně souboje v bahně) a především scházejí legendární velmistři. Sice Paklíč a Pačes zůstali stejní, jak si je pamatuji z dětství, ale je to málo. Měli raději opakovat staré francouzské díly, které byly doopravdy zábavné a navíc měly charitativní účel. Britská verze je nudná křeč, schází jí šarm a soutěžící soutěží jenom o prachy pro sebe. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Pevnost se nachází u západního pobřeží Francie na souřadnicích 45°59'59.006"N, 1°12'49.717"W. (Ficik)
  • Stavba pevnosti začala za vlády Napoleona v roce 1801 a trvala 56 let. Je široká 31 metrů, dlouhá 61 metrů a vysoká 20 metrů. (Ficik)
  • Heslo k získání zlata má pokaždé 5 písmen. (Illuminare)

Reklama

Reklama