Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Dnes večer si otestujute svoje hranice a konečne dokážete, či si zaslúžite našu pomoc."  Brat Iris (Brittany Snow) potrebuje okamžitú transplantáciu kostnej drene, na ktorej úhradu jej finančné príjmy nestačia. Východisko z neľahkej situácie ponúka Lambrick Foundation, rodinná firma, ktorá chce pomôcť. Jediné, čo je potrebné urobiť, je v priebehu jedného večera sa spolu s ďalšími siedmimi účastníkmi zúčastniť hry na ich honosnom sídle a vybrať si medzi voľbou A alebo B. Na rozhodnutie je určených iba niekoľko sekúnd a bud' budú držať všetci spolu ako tím, alebo postupne eliminovať jeden druhého. Avšak aké sú skutočné možnosti? Je táto hra o tom, aby si súťažiaci pomáhali, alebo sa postupnou elimináciou ostatných prebojovali k víťaznému koncu? (sochoking)

(více)

Recenze (281)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Vem žiletku a do toho! Můžeš si vybrat, pravé oko, nebo levé...chi, chi..." Filmů s hrami je řada - vadí - nevadí, A nebo B, tahle možnost je hrozná, ale můžeš si vybrat horší... Skupina sadistických prasat (nějak jsem si vzpomněl na Saló) vlastní bohatou nadaci, z jejíchž peněz by ráda přispěla nějakému chudákovi. Stačí jen, když vyhraje v takové veselé hře...kdo přežije... Hned první eliminace hráče pěkně vyšokuje a oni si pozdě uvědomí, do čeho se namočili. Brutalita filmu nespočívá ani tak ve fyzickém mučení (i když je ho požehnaně), jako v kladení otázek, kam až lze zajít: pro peníze, pro radost, pro přežití. Úlisný Re-Animátor J.Combs roztáčí ruletu smrti, ale sám si ponechává ruce čisté. ,,Já? To způsobilo vaše rozhodnutí!" Málokdy se mi daří odhalit konec filmu dopředu, zde jsem měl ale poměrně dlouhou dobu před závěrem jasno - dokonce i s tou třešničkou (jinak to přeci ani dopadnout nemohlo!). Mám neblahý pocit, že podobných organizátorů zvrácených her a všeho odhodlaných hráčů běhá po světě kopice... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Záměrně jsem si pro tyto dny vybral kousky, jejichž náplní jsou doslova „společenské hry všeho druhu“. V osobním životě je mám docela rád, jen dávám přednost poněkud srandovnějšímu a zábavnějšímu průběhu, než jakému jsou vystaveni samotní aktéři ve filmu. A věřte, že tuhle hru byste hrát prostě nechtěli! Výhra je lákává, ale taky vás jednotlivé kola budou šeredně bolet, nebo přitom budete muset trýznit své spoluhráče. Jeffrey Combs se své role ďábelského hostitele Lambricka ujal s grácií jemu vlastní, za což mu samozřejmě patří velké dík. Ani ostatní zúčastnění si však nevedli vůbec špatně, takže proti hereckému obsazení nemám větších námitek. Jen John Heard se tam mohl ohřát poněkud déle a Sasha Grey docela překvapila. Já ji mám zaškatulkovanou hlavně coby pornoherečku – která ráda natáčela doslova bizarní scénky (no ani se jí moc nedivím, že s touto branží už víceméně sekla, věřím, že jí za ty roky musí pěkně bolet snad všechny tělesné otvory). Brittany Snow odvedla slušnou práci a jako hlavní hrdinka v mých očích celkem obstála. Jediné s čím jsem měl trochu problém, byla zbytečná ukecanost tohoto filmu. Přece jenom se každý těšil hlavně na pořádný masakr ala SAW a jemu podobné eliminační hrátky s výběrem, ale tady dostaly na můj vkus až moc prostoru hlavně psychologické rozhovory a celkově se tu spíš žvanilo, než abych nám byly naservírovány řádně brutální chuťovky. Ale tak i nad tím se dá přimhouřit oko, protože jako celek to v mých očích nakonec zanechalo jakžtakž dobrý dojem. 60% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Milý a zároveň krajně znepokojující dárek pro všechny, kteří si mysleli, že bylo Funny Games USA stropem. Zde je totiž brutální moralistická hra s divákem posunována na další netušený dehonestující level. Vlastně by to tu nemělo mít ani jedno ohodnocení. Jak se má na sebe sám člověk dívat, dokáže-li něco podobného dokoukat do konce? Brilantí prozkoumávání hranic (vlastní) zvrácenosti. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Mám velkou slabost pro thrillery s námětem vnucené hry, ve které se hraje o všechno. Zde se více vsadilo na psychologii hry na úkor gore efektů, které se držely v mezích, při nichž se ještě nemusí zcela odvracet zrak. A i tak jsem vydržela být napjatá a natěšená na další dění po celou stopáž. Na konci se mi chtělo zakňourat "ještěěěěěěěěěěě!"..Určitě by se pár momentů dalo rozvést, např. situace, kdy měla skupina možnost uniknout, ale co furt hledat nějaké jebáky, bylo to kurevsky dobré a jestli jsem si u předtím zhlédnutého Vile stěžovala, že partu obětí opět tvořila skupina náctiletých modelů, tak zde se o nějaké uniformitě nedalo mluvit. Dokonce i herci se tentokrát nepotáceli jak bába na spartakiádě, za zmínku stojí zejména charismatický kápo Lambrick. Byla jsem tudíž naprosto uspokojena! ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Taková hardcore variace Chcete být milionářem? Akorát že místo vědomostních otázek se čtyřmi možnostmi máte jen dvě a to přímo životně důležité.Třeba za A)nechat se utopit v sudu nebo za B)nechat se zastřelit? Zkrátka vždy máte možnost svobodné volby a když si nevíte rady, nechybí ani nápověda. Vlastně vždy je to 50 na 50 nebo to za vás prostě rozhodne soused u sváteční tabule. To pak není divu, že se sadistický prachatý vašnosta i se svým pokrevním mentálem popadají za břicha, když se hosté po hlavním chodu bodají a bičují jako o život. A abych nezapomněl, samozřejmě jsem se těšil na Šašenku a její herecký výkon. Na Oscara to sice zatím není, ale musíme jí dát čas..přece jen neměla dva penisy v konečníku, tak je to pro ní nová zkušenost. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskej Pasadene. (MikaelSVK)
  • Přestože se polovina filmu odehrává v jedné místnosti, natáčení probíhalo přesně rok. (rob_troy)

Reklama

Reklama