Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Dnes večer si otestujute svoje hranice a konečne dokážete, či si zaslúžite našu pomoc."  Brat Iris (Brittany Snow) potrebuje okamžitú transplantáciu kostnej drene, na ktorej úhradu jej finančné príjmy nestačia. Východisko z neľahkej situácie ponúka Lambrick Foundation, rodinná firma, ktorá chce pomôcť. Jediné, čo je potrebné urobiť, je v priebehu jedného večera sa spolu s ďalšími siedmimi účastníkmi zúčastniť hry na ich honosnom sídle a vybrať si medzi voľbou A alebo B. Na rozhodnutie je určených iba niekoľko sekúnd a bud' budú držať všetci spolu ako tím, alebo postupne eliminovať jeden druhého. Avšak aké sú skutočné možnosti? Je táto hra o tom, aby si súťažiaci pomáhali, alebo sa postupnou elimináciou ostatných prebojovali k víťaznému koncu? (sochoking)

(více)

Recenze (282)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jóó-ho-hóó!!! Tak to bylo parádní!!! To mi fakt sedlo!!! Za málo peněz hodně muziky. Prostě parádní atmosféra, ta dělala fakt moc, sadistický tak akorát že to bylo uvěřitelný a relativně napínavý. Relativně dobrý herecký výkony. Na nic si to nehraje, nic to ze sebe nedělá, ale udrží to v ku.....é pozornosti od začátku do konce ... A ten konec, masakr ... V Japonsku natočili před 14ti lety něco podobnýho, Red Room (1999) se to jmenovalo. Tam šlaovšem míra brutality a zvrácenosti úplně za hranice běžných představivostí ... Tohle je takový uhlazený ... Fajn to bylo, moc. Plus pár vtípků černýho humoru, ale fakt černočernýho, prostě tohle se mi líbilo. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Důvody odlišné, leč společný jmenovatel v podobě finanční insolvence resp. motivace je totožný pro všechny zůčastněné. A tak se ze zapřísáhlé vegetariánky resp. abstinujícího alkoholika, mávnutím kouzelného proutku resp. tučného balíčku peněz, v okamžiku stávají milovnice steaků resp. neukojitelný degustér kvalitní whisky. Leč pozor, to je pouze lehký (dobrovolný) předkrm na rozehřátí chuťových pohárků. Ta pravá nedobrovolná hostina teprve začíná, neboť místní netradiční hostitelé se zjevně inspirovali středověkou pohostinností resp. tamějším bontonem. Pro neznalé tehdejších mravů, stručné shrnutí. Od stolu, než dojí král, se za žádných okolností neodchází! Bude to však ještě dlouhá a bolestná cesta, než se začne servírovat hlavní chod a zejména dezert čekající na jediného výherce. Přičemž, pokud jste hráli s nebývalým zaujetím, na vás ve finále, kromě kýžené finanční odměny, možná bude čekat i standing ovation, spokojeného publika. Would you rather je působivá, leč poněkud samoúčelná psychologická hříčka. Na druhou stranu, už pouze kvůli mistrně úsporné kreaci „pana Hřebena“, v úloze hostitele s osobitým smyslem pro spravedlnost a etiku, se snímek oplatí shlédnout. 75%[Narozdíl od kolegy Hrabka, já v v případě S. Grey resp. Mariny Ann Hantzis a jejího upřednostnění volby karty před (ne)dobrovolnou lázní v sudu, pochopení mám. Zkuste, po těch všech skupinových sezeních resp. klečeních, když ji máte natrvalo vyhozenou z pantů, zavřít pusu, natož zadržet dech. Zvlášť, když na bolest jste naopak zvyklí. To je potom volba jasná. Leč zdá se, k smůle dotyčné, vzdělaný hostitel měl i její bohatou filmografii dobře namasturbovanou, pardon nastudovanou]. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Velký potenciál žánrové události okořeněný Hanekeho démoničnosti. A s hlubokou myšlenkou v závěru. Několikrát omletý námět a směs inspirací Jamese Wana a Daisuke Yamanouchiho. Jenže v unikátní atmosféře a skvěle herecky vyvážených a psychologických postav. U Sasha Grey a jejím krku jsem měl choutky. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Takové malé milé komorní drámko o jedné netradiční večeři s bohatým, ale poněkud vyšinutým panem hostitelem. Není to jen tak obyčejná večeře, ale večeře soutěžní. Vítěz bere všechno a ostatní... ti budou holt postupně eliminováni. Docela mě to bavilo, ale zdejších 68% se mi zdá přehnaných. Možná bych uvažoval o čtvrté, kdyby byly soutěžní úkoly ještě víc drsnější a úchylnější. Nebo kdyby pan hostitel nebyl tak příšerně zkarikovaný, jeho teatrální mimika a afektovaná dikce byly k smíchu, radši bych na jeho místě viděl někoho "hustějšího", jako byl třeba Bellův Jigsaw. A účast slečny Šedivé, známé z nějakých těch pornáčů, možná sice producentům přiláká pár procent mužského diváctva, ale říkám to znova, jako už po Open Windows - nejen že je fakt šeredná a nesympatická, ale hraje jako prkno. Vrať se zpátky k análům, běhno! A jeden postřeh - když se točí scéna, ve které mají být postavy topeny v sudu s vodou, od herců bych očekával, že si do té vody namočí hlavu, a ne že budou jen předstírat, že si v ní jako máčí obličej. Ani prořízlé očičko nebylo vidět a ani nevyteklo, slabota, celé to prostě bylo takové nějaké příliš cukrkandlové... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné překvapení. Ne z důvodu dokonalé kvality, bravurních hereckých výkonů, nebo dokonalého scénáře. ale z toho důvodu, že jsem o filmu nic nevěděl a už po pár minutách mě upoutal a mou pozornost si i přes pár výjimek, udržel až do konce. Nečekejte žádné explicitní, naturalistické orgie ve stylu "Saw", ale napínavý thriller o tom, jak daleko dokáže člověk zajít, aby si zachránil život. Pár scén vyloženě překvapí (petarda, závěrečný duel) a herci si drží překvapivě uvěřitelnou podobu. Nenápadné, ale velmi slušné. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskej Pasadene. (MikaelSVK)
  • Přestože se polovina filmu odehrává v jedné místnosti, natáčení probíhalo přesně rok. (rob_troy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno