Reklama

Reklama

Nikui ančikušó

  • Japonsko 憎いあンちくしょう (více)

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

Celebrita-zpěvák, který má radio show, impulsivně opouští Tokio a má dopravit lékaři velmi potřebný jeep po špatných cestách do vzdálené vesnice na Kjúšú. Když jeho manažerka, žena kterou má rád, ale s níž mají dohodu po dvouletém vztahu držet se od těla, ho stíhá, oba musí obstát před dotírajícími reportéry....Film vyprávěný dravým, nespoutaným stylem a sardonickým jazykem.(70%) ()

Drolin 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý, leč tempem a nasazením nadčasový, film Korejoši Kurahary ze začátku 60. let. Nepochybně velmi talentovaný režisér (široký záběr témat i žánrů) tak trochu s "Nenávidím tě, ale miluji" připomíná Suzukiho (Shotgun no otoko) nebo Masumura (Chijin no ai), a na ploše ztřeštěné road-movie po Japonsku - herce nahání jeho agentka - exceluje Júdžiró Išihara v roli nekompromisní "star", která si může dovolit všechno. Od začátku do konce zábavný film o (ne)opětované lásce. A to vše v krásném Jaguaru XK 140 (ve filmu se ale objeví i jiné perly, jako Hino Contessa 900). ()

Reklama

carnacv 

všechny recenze uživatele

Může mi někdo vysvětlit, jaktože jsem tady první, kdo tenhle film viděl???? Musím se přiznat, že mě velice mile překvapil styl, kterým byl tento film natočen. Jakoby předběhl dobu, jako bych viděl akčnější americká dramata točená o desetiletí později. Krásná zápletka a táhne až do konce. Vlastně jsem ani nečekal, že to skončí tak, jak to skončilo. No a abych nezapomněl, ona je to vlastně road movie (ty mě k smrti nudí)! A hle, ono těch 106 minut uteklo jak voda. Teda vlastně jsem si ve 103 minutě říkal, že by to už mohlo skončit :). Příjemná japonská klasika. Ještě dodám, že zde lze krásně odhalit trikové efekty téthle doby, kdy vlastně statické kulisy stojí před hrajícím plátnem. Místy to vypadá i docela reálně a mysl to chvíli žere. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama