Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starý úředník, oficiál Borman, úřaduje ve sklepních kancelářích Pozemkového úřadu společně s dalšími oficiály a aktuáry. Mezi jeho kolegy je i mladý a pohledný doktor Marek, jehož přichází navštívit kamarád, inženýr Rudík. Objektem jejich společného zájmu se stanou dvě mladé ženy, objevující se za oknem protějšího domu. Jednou z nich je slečna Irenka, dcera ředitele jejich úřadu, druhá je Nasťa, přítelkyně pana ředitele. Když se koná slavnostní večírek na počest prezidenta úřadu, je pro nedostatek mužů, kteří by dělali dámám společnost, pozván také doktor Marek a protože ředitel je vášnivý karbaník, je přizván také Borman, jako třetí do mariáše. Zatímco Marek udělá dobrý dojem na ředitele i jeho choť, a padne do oka také slečně Nastě, odehrává se u stolku pravá karetní bitva. Přestože dostal Borman od pana ředitele instrukce, neřídí se jimi a dokonale v kartách obehraje vysokého představeného. Právě jeho nepodlézavost však udělá na pana prezidenta velký dojem. získá si tím jeho důvěru a nakonec je jmenován generálním tajemníkem celého úřadu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

joelly01 

všechny recenze uživatele

Nezlobte se na me, ale rok co rok ja cukroveeee na vanoce bez Katakomb proste NENAPECU. Tedy abych byla konkretnejsi, neslepim ho kremem dohromady. Bez pana Boooormana. Doktora Marka a inzenyra Rudika. A tak. Proste to nejde. Advent by bez techhle vsech revidentu a prezidialnich a ruznych jinych oficialu nebyl Advent. A zeny opravdu nadherne, ve srovnani s Gollovou a Mandlovou jsou vsechny ty dnesni Miss jen nevkusne blizny. A kdyz odchazite tak za sebou zavrete dvere. Protoze nezavira ZEFIR! ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Bylo to trošku utrpení se na to dívat, protože postavy jsou spíš jen takové karikatury, co se různě pitvoří (včetně Antonína Novotného, jehož hovno nesmrdí). Nejvíc mě ovšem bavilo sledovat Adinu Mandlovou, protože aby takhle toporný dřevo bez hereckýho talentu dosáhlo takového věhlasu, to se jen tak nevidí. Napadlo mě, že se do těch rolí třeba prokopulovala, ale jako ženská mi přišla taky nic moc, tak nevím. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Burian si tady z toho udělal fakt one man show. Kdykoliv je v záběru, jsou ostatní upozadění. Hláškuje jako o život, až je to někdy kontraproduktivní. Protože výsledkem je, že člověk jako by sledoval dva filmy, které se prolínají. Střídmou romedy, kdy se dva mladíci zakoukají do dvou slečen, a druhý film, taškařici, kterou si pro sebe ukradl Vlasta. 6.5/10 ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Filmů s Vlastou Buriánem jsem viděl hromadu, vlastně téměř všechny. Vždy jsem se bavil a někdy přímo skvěle, proto si postupně doplňuji i těch pár, které mi zatím unikaly. Katakomby byly jedním z nich a jako film opět nezklamaly. Není to sice od Vlasty Buriána to nejlepší (doporučil bych spíše klasiky: Přednosta stanice, Ducháček, U pokladny stál…), ale stále jde o velmi dobrou zábavu na volný večer. Příběh je jako vždy naivní, nicméně o ten tady ani nejde. Hlavní jsou dialogy a scény, ve kterých vystupuje samotný Vlasta Burián. Opět podává velmi dobrý výkon v roli úředníka Bormana. Borman má pár dnů do důchodu a tak si už může dovolit být upřímný, což si náležitě užívá a to zejména směrem ke svým nadřízeným. Zbytek hereckého osazenstva mu „jen“ skvěle sekunduje a dotváří příjemnou atmosféru bezstarostné komedie v nelehké době Protektorátu. Rád dávám tři velké hvězdy. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Plné hodnocení si tento film určitě nezaslouží. Byl moc jednoduchý a Burian tam prakticky vůbec nebyl ikdyž je s ním tato komedie hodně spojována. Myslela jsem si že to bude trochu zajímavé a Mandlová si vezme Natašiného otce když se s Novotným tolik pohádali, ale nějákým ukecaním z toho nakonec sešlo. Ach, kéž by to tak fungovalo i doopravdy. A jinak Gollová dala do svých emocí že si nechce vzít Schránila (kterého si nakonec stejně dobrovolně vzala) všechno. Sice jsem si po dlouhé době zopakovala tu krásnou Blaženku Slavíčkovou, ale bohužel její epizodní rolička to nemůže zachránit. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Jaroslav Marvan dostal za tento film Státní cenu, což se Buriana natolik dotklo, že s Marvanem prý dva měsíce nepromluvil. (Kulmon)
  • Cena Baťových závodů na Filmových žních ve Zlíně (1940). (argenson)

Reklama

Reklama