Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (354)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na filmový a zároveň i režisérský McCarthyho debut jsem byl vážně zvědavý a nějak mne neodradilo ani rozporuplné hodnocení těch, kteří tento kousek již viděli. Není na škodu si tu a tam pustit nějakou tu duchařinu. Když se navíc nejedná o čistokrevnou záležitost a tvůrci do ní přimíchají i něco z jiných odvětví, tím je to pro mě jen lepší. Již od úvodních minut se mi docela zalíbila i navozená atmosféra a já se jen v duchu modlil, aby zas nešlo o další blbost, kdy budou vzduchem jen proletovat kusy nábytku a hlavní hrdinka nedostane infarkt díky blikajícím zářivkám. Naštěstí je příběh obohacen o finální rozuzlení, které bych tu nechtěl prozrazovat a díky kterému nemůžu dát ani horší, než průměrné hodnocení. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dobrá, na těch necelých 89 minut připusťme existenci duchů. Když tedy teď zkritizuji logické nedostatky, tak nemluvím o duších. Ten film je plný takových odporných nesmyslů až mi z toho nebylo dobře. 2 x jsem v jeho průběhu usnul, protože si film užívá takévé ty dlouhé nenapínavé záběry na jednoho člověka, který jde, jde, jde, jde a potom se zastaví. Atmosféra je ve filmu slabá až žádná. První 2/3 je totální vakuum. Něco málo se začíná dít až v třetině poslední. Není to nic úžasného, ale je to lepší než Twilight. Když se pokusím vyjmenovat pozitiva, tak určitě nemohu zapomenout na vzhled hlavní hrdinky, který není marný. Strach a ani nic strachu podobného od filmu rozhodně nečekejte. Mohli byste potom být nepěkně zklamaní. Slabá 1*. ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Při letmém pohledu na zdejší hodnocení jsem se vnitřně smířil s tím, že jsem asi dvanáctiletá kravka, kterou vyděsí každé zakašlání a cvaknutí kliky. Já jsem se totiž během těch devadesáti minut opět párkrát celkem vydatně posral a jestli o mém tvrzení pochybujete, můžu vám to klidně přinést ukázat. Děsivý fakt, že Casper není v tom domě jediné strašidlo, bylo hotovým pohlazením po bypassu a potěšilo i to, že ani závěrečné rozuzlení tentokrát nevymýšlely největší scénáristické hvězdy z pavilonu C. Teď o půlnoci bych přísahal, že z dutiny za zdí obýváku, o které jsem si vždycky myslel, že je to komín, slyším podivné chrčení a nářek. No nic, nebudu si toho všímat. Můžu být rád, že ta krev, co vytéká z praskliny v omítce není moje a budu věřit, že do rána nezmizím za záhadných okolností. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vydarená ducharina , ktorá zbytočne nenaťahuje. Má to svižné tempo, minutáž 85 minút hovorí za všetko. Kto má horory napozerané, tak veľmi prekvapený nebude, ale i tak to celkom funguje. V menšej ale dobrej roli sa objaví Casper Van Dien, ktorý mal kedysi sľubne nabehnuté na hviezdnu kariéru, ale buhužiaľ niekde zapadol...70%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Fu tak toto áno. Malé milé prekvapenie so známejšími hercami vo vedľajších úlohách, ktorých si moc neužijeme. I keď s malím rozpočtom je to filmarina veľmi slušná, vniektorých momentoch priamo výborná (spomalená sekvencia úniku z domu) a herecké výkony neznámich hercov dokonca lepšie ako tých známich. Strašne zaujímavá a záživná ducharina odohrávajúca sa v maličkom dome vykompenzovala moje sklamanie zo Ženy v čiernom. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Když Annie (Caity Lotz) hledá na internetu informace o Judasovi, můžeme si všimnout, že hledá na přesné kopii vyhledávače Google, ve filmu je to však vyhledávač "Global", u něhož se s vyhledáváčem Google shodují i barevná zpracování jednotlivých písmen. To samé můžeme zahlédnout i u internetové encyklopedie Wikipedia, která je ve filmu jako "KnowiPedia". (Zavy)
  • Když poprvé mluví policista Creek (Casper Van Dien) s Annie (Caity Lotz), podá jí zabalenou zmrzlinu. Po střihu a záběru z opačné strany - za zády Annie je vidět, že Annie již jí zmrzlinu, aniž by ji otevřela a rozbalila si dřevěnou lžičku. (dandislav1991)
  • Hlavní postavě Annie (Caity Lotz) se během filmu několikrát změní délka vlasů. (Stanley619)

Reklama

Reklama