Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (355)

castor 

všechny recenze uživatele

Ne každého matka zasypává polibky a stará se o to, aby měl v dětství pocit bezpečí. Někdo má prostě matku svini. Ta právě zemřela a po letech se mají na jejím pohřbu potkat i dvě sestry, které na její přítomnost s upřímnou radostí zrovna nevzpomínají. Když zmizí jedna z nich a vzápětí v nenáviděném domě i jejich sestřenice, na horor s jakousi tajemnou silou je zaděláno. Pomůže jeden polda, internet, holka, co komunikuje s druhou stranou a hlavně kuráž hlavní hrdinky. Poměrně zdařilý debut několikrát solidně pocuchá nervy slabším povahám, a to nejen v závěru. Takže dobré, dokonce místy i víc než dobré!! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kašlat na všechny áčkový horory, co mají za zády vysoký budget a zkušené herce či režiséry. Díky uživateli Pildovi jsem objevil tento veskrze neznámý titul, ale o to větší nadšení jsem po jeho zhlédnutí měl. V jistých nuancích mi to připomnělo pro mě nejlepší horor za posledních "x" let Insidious, i tady neteče krev po hektolitrech, i tady je toho více skryto než ukázáno a i tady jsem se u hororu konečně zase (aspoň trochu) bál. Herecké výkony nijak neurazí (kupodivu ani Van Dien tu není otravný), navíc se na hlavní hrdinku dobře kouká :-) Jen ten konec jsem očekával mírně jiný, i když... ;-) ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Obyčejný průměrný kousek mezi horory. Hlavní hrdinka vesměs sympatická, scénář snad ani nelze hodnotit (těch pár vět), atmosféra jakštakš, lekačky ušly, ale příběh velmi hloupý a nezajímavý a o napětí se dá mluvit jen v jistých momentech. Od tak dobře hodnoceného filmu (v rámci žánru) jsem očekával víc. Takže sečteno podtrženo nemastných neslaných 50%... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se pustil do krapet neznámých vod a nakonec se z tohohle snímku vyklubala vcelku dobrá duchařina. Samozřejmě dle očekávání neoplývá originalitou ani kdovíjak děsivými scénami, ale pár velmi dobrých lekaček tu je a celkově ve snímku funguje slušné napětí a atmosféra. Zpočátku se sice děj trochu táhne a hlavní dějový zvrat je částečně předvídatelný, ale mimoto je The Pact napínavou a slušně zahranou duchařinou, mně mírně připomínající Zemeckisovo Pod Povrchem. Je to snímek těsně na pomezí tří a čtyř hvězd, takže nemám pochyb, že si své zastánce najde. Já byl relativně spokojen. PS. Doporučuji předem nekoukat na trailer, oni vám ti bubáci neutečou a nebudete si pak stěžovat, že jste všechny lekačky viděli předem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku tuctová duchařina (říkal jsem si, jen aby to nebyly Paranormal kraviny) se nakonec přehoupla do solidního thrilleru. Hrůzná minulost tak nebyla nic proti děsivé současnosti. Ač se tvůrci snaží strašit diváka, co to dá, tak dál jak na lekačky nedosáhnou. Strašidelná mi tak přišla jen učitelka na stropě (ale příliš dlouhý záběr způsobil, že napětí rychle vyprchalo). Samotné napětí se vtěsnalo do pěti minut v domě, kdy divák zjistí, že ta blbka neumí ani vystřelit z pistole (jasně, kdyby vystřelila, skončil by film předčasně, leč vypadala při tom jako naprostý dřevo). Krvavé scény zachraňuje jeden tepenní vodotrysk, klasické strašení z onoho světa představuje především nábytek v pohybu. Závěrečná pointa přidala třetí hvězdu, na film ale nejspíš brzy zapomenete... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Motocykel, na ktorom jazdí Annie (Caity Lotz), je 1970 Honda CB350 a fotoaparát, ktorý používa policajný dôstojník Creek (Casper Van Dien) na nafotenie jej domu, je Canon model 7D. (misterz)
  • Když si Annie (Caity Lotz) v kostele prohlíží staré fotky, ve vitríně je chvíli vidět odraz kamery. (akisha)
  • Keď si Annie (Caity Lotz) v kostole pozerá staré fotky, na fotke z roku 1989 má jeden chlapec šiltovku od značky DC, no táto značka bola založená až v roku 1994. (ČSFD)

Reklama

Reklama