Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (355)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku tuctová duchařina (říkal jsem si, jen aby to nebyly Paranormal kraviny) se nakonec přehoupla do solidního thrilleru. Hrůzná minulost tak nebyla nic proti děsivé současnosti. Ač se tvůrci snaží strašit diváka, co to dá, tak dál jak na lekačky nedosáhnou. Strašidelná mi tak přišla jen učitelka na stropě (ale příliš dlouhý záběr způsobil, že napětí rychle vyprchalo). Samotné napětí se vtěsnalo do pěti minut v domě, kdy divák zjistí, že ta blbka neumí ani vystřelit z pistole (jasně, kdyby vystřelila, skončil by film předčasně, leč vypadala při tom jako naprostý dřevo). Krvavé scény zachraňuje jeden tepenní vodotrysk, klasické strašení z onoho světa představuje především nábytek v pohybu. Závěrečná pointa přidala třetí hvězdu, na film ale nejspíš brzy zapomenete... ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Tá prísna matka ležiaca v rakve vyzerala hrozivo a vyčítavo, zjavne zostalo niečo nedopovedané. Jej dve dcéry sa podobali, spočiatku som si myslel, že je to herečka v dvojrole. Divák má skrátka od začiatku viacero podozrení a tajomstvo sa darí udržať, prostredníctvom znepokojujúcich falošným motívov, prakticky až do konca. To, čo sa spočiatku javí ako nadprirodzená hrôza je celkom reálne. Ťaživá atmosféra naozaj funguje, tak ako aj ľakačky. Film pôsobí ako celok, napriek tomu, že je kombináciou rôznych žánrov (ghost, serial killer, mystery, chiller). Z nasadeného svižného tempa v úvode sa vôbec nepoľavuje, napätie postupne graduje v spletitom, no zrozumiteľnom deji, v ktorom nie je núdza o prekvapenia. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dobrá, na těch necelých 89 minut připusťme existenci duchů. Když tedy teď zkritizuji logické nedostatky, tak nemluvím o duších. Ten film je plný takových odporných nesmyslů až mi z toho nebylo dobře. 2 x jsem v jeho průběhu usnul, protože si film užívá takévé ty dlouhé nenapínavé záběry na jednoho člověka, který jde, jde, jde, jde a potom se zastaví. Atmosféra je ve filmu slabá až žádná. První 2/3 je totální vakuum. Něco málo se začíná dít až v třetině poslední. Není to nic úžasného, ale je to lepší než Twilight. Když se pokusím vyjmenovat pozitiva, tak určitě nemohu zapomenout na vzhled hlavní hrdinky, který není marný. Strach a ani nic strachu podobného od filmu rozhodně nečekejte. Mohli byste potom být nepěkně zklamaní. Slabá 1*. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Velice nudný horor s jednoduchoučkým dějem (nebyl by problém vykecat podstatu filmu v 1 větě, kompletní děj tak ve 4 větách), který nemá v podstatě co nabídnout. Maximálně 3-4 lekačky a zcela nezajímavé postavy v čele s hlavní hrdinkou, jež zrovna příliš hereckého umu nenabrala (80% filmu má na obličeji jakýsi přiblblý škleb, ve kterém se asi měl mísit strach a odhodlání), tak aspoň nosí co nejhlubší dekolty a nejkratší kraťásky. Dvě hvězdy dávám za většinu lekaček, které se povedly, a výchozí nápad (kombinace metafyzického démona a fyzického démona), i když je zpracován tak tristně. (4/10) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ne každého matka zasypává polibky a stará se o to, aby měl v dětství pocit bezpečí. Někdo má prostě matku svini. Ta právě zemřela a po letech se mají na jejím pohřbu potkat i dvě sestry, které na její přítomnost s upřímnou radostí zrovna nevzpomínají. Když zmizí jedna z nich a vzápětí v nenáviděném domě i jejich sestřenice, na horor s jakousi tajemnou silou je zaděláno. Pomůže jeden polda, internet, holka, co komunikuje s druhou stranou a hlavně kuráž hlavní hrdinky. Poměrně zdařilý debut několikrát solidně pocuchá nervy slabším povahám, a to nejen v závěru. Takže dobré, dokonce místy i víc než dobré!! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Annie (Caity Lotz) byla zraněna na levé straně hrudi, ale když potom píše do zápisníku, má zranění přelepeno na pravé straně. Hned v další záběru je opět na straně levé. (in4mator)
  • Hlavní postavě Annie (Caity Lotz) se během filmu několikrát změní délka vlasů. (Stanley619)
  • Motocykel, na ktorom jazdí Annie (Caity Lotz), je 1970 Honda CB350 a fotoaparát, ktorý používa policajný dôstojník Creek (Casper Van Dien) na nafotenie jej domu, je Canon model 7D. (misterz)

Reklama

Reklama