Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (354)

Nin 

všechny recenze uživatele

Velice nudný horor s jednoduchoučkým dějem (nebyl by problém vykecat podstatu filmu v 1 větě, kompletní děj tak ve 4 větách), který nemá v podstatě co nabídnout. Maximálně 3-4 lekačky a zcela nezajímavé postavy v čele s hlavní hrdinkou, jež zrovna příliš hereckého umu nenabrala (80% filmu má na obličeji jakýsi přiblblý škleb, ve kterém se asi měl mísit strach a odhodlání), tak aspoň nosí co nejhlubší dekolty a nejkratší kraťásky. Dvě hvězdy dávám za většinu lekaček, které se povedly, a výchozí nápad (kombinace metafyzického démona a fyzického démona), i když je zpracován tak tristně. (4/10) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bylo to docela fajn, napínavé, slušné scény, ani mi tak nějak nevadilo, že příběh motá více věcí dohromady. Veskrze sympatická pihovatá mladší sestra Gillian Anderson v hlavní roli byla hodně dobrá, atmosféra a napětí fungovalo. Vypadalo to na další skvělý zapadlý levný kousek, který s přehledem předbíhá současné mainstreamové duchařiny. Ale ten konec to skoro všechno pokazil. 3.5* ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kašlat na všechny áčkový horory, co mají za zády vysoký budget a zkušené herce či režiséry. Díky uživateli Pildovi jsem objevil tento veskrze neznámý titul, ale o to větší nadšení jsem po jeho zhlédnutí měl. V jistých nuancích mi to připomnělo pro mě nejlepší horor za posledních "x" let Insidious, i tady neteče krev po hektolitrech, i tady je toho více skryto než ukázáno a i tady jsem se u hororu konečně zase (aspoň trochu) bál. Herecké výkony nijak neurazí (kupodivu ani Van Dien tu není otravný), navíc se na hlavní hrdinku dobře kouká :-) Jen ten konec jsem očekával mírně jiný, i když... ;-) ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Zhruba do půlky se u toho dalo docela v klidu večeřet. Zajímavá, z počátku nenápadná a pozvolna se rozvíjející duchařina, sem tam nějaká ta nepříjemná entita na fotce, sestra pátrající po osudu té zmizelé, podivné okolnosti a dost děsivej barák. Každopádně nic, co s trochou tréninku nezvládnete. No a pak to začalo. Nebýt mých vypilovaných záchranných technik pro sledování nesnesitelně strašidelných hororů, tak to nedokoukám! Musela jsem použít všechny tři techniky a to místy dokonce najednou!! Za a) rozostřování zraku přivíráním očí a mrkáním..za b) koukání se na obrazovku z co největší vzdálenosti, abych zvýšila šanci, že ty šílenosti neuvidím zblízka. Za c) úpěnlivé tisknutí polštáře, s kterým jsem někdy v třetí třetině na tuty otěhotněla, jak jsem ho vydatně svírala a mačkala. Na drobné alogičnosti tentokrát kašlu, když se bojíte, není co řešit. Pro mě absolutní nášleh s vytuněnou finální pointou . Tleskám a jdu si v očekávání kvalitních nočních můr zobnout lexaurin. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj keď to nemá na vizionárske horory ako The Witch či It Follows, The Pact je dozaista jeden z najlepších hororov za posledných 10 rokov. Pre ujasnenie, vo filme sa objaví aj ouija, takže sa nachádzame v riadne priamočiarej žánrovke. Film síce originalitu veľmi nepobral, je tu pomerne dosť účelovostí a osobne mám oveľa radšej horory, ktoré tlačia na atmosféru, no The Pact je dokonalé žánrové remeslo s asi najlepšou sériou ľakačiek, akú som kedy videl. Čo divák čaká od filmu o strašidelnom dome, to dostane. Kto by si myslel, že v roku 2012 sa dá nakrútiť skutočne mrazivý horor o dome, v ktorom straší? Mal som zimomriavky a užíval som si to. PS: Vidíš, Wan, takto sa to robí! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Keď si Annie (Caity Lotz) v kostole pozerá staré fotky, na fotke z roku 1989 má jeden chlapec šiltovku od značky DC, no táto značka bola založená až v roku 1994. (ČSFD)
  • Annie (Caity Lotz) byla zraněna na levé straně hrudi, ale když potom píše do zápisníku, má zranění přelepeno na pravé straně. Hned v další záběru je opět na straně levé. (in4mator)
  • Když si Annie (Caity Lotz) v kostele prohlíží staré fotky, ve vitríně je chvíli vidět odraz kamery. (akisha)

Reklama

Reklama