Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (355)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Sympatický útok na můj klíčový svěrač. Několik popotahovaček za chloupky okolo věnce, jeden až dva průniky palečkem a byl i pěkný nástřik klystýru. Sice jsem nevymaloval stěnu za gaučem do hněda, ale i těch pár skvrn v bombarďácích se počítá! Je zajímavým faktem, že ticho v tomto veledíle působí podstatně děsivěji, než skřípomjůzik a bubuhudba v horrorech jiných. Na závěr se ještě k něčemu přiznám - já zrovna dvakrát nepochopil zápletku. O to více jsem tiskl mezi zuby lem maminčiny šukýnky. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Raz za čas sa rád posadím a pohojdám v rozpestrenej "hororovej sieti", plnej nástrah a napätia. V tomto prípade napätie a strach vo mne nebolo zobudené naplno, za čo môže ponúknutý sínusový dejový priebeh. Často dobre rozbehnutý desivý efekt bol okresaný dlhými a nezáživnými momentami, ktoré boli zbytočne prihodené medzi drahocenné kúsky. Ozaj veľmi dobre bolo zvládnuté prevedenie filmu so zmyslom pre detaily, ktoré ponúkla kamera viac krát, ktoré tak navodili skvelú atmosféru bez prehnaných výmyslov. Ak by Nicholas McCarthy vynechal spomenuté dlhšie a chudobnejšie časti, mohol naliať do pohára ozaj čisté víno. Za mňa ako nie odborného znalca hororu dávam 40%. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi hodně líbilo. Malej domek kdesi na periferii, mrtvá matka a tajemství, které má její dcera rozlousknout. Chtělo by se říct, že už to tady bylo x krát, což je pochopitelně pravda, ale tady se na minimálnim půdorysu podařilo takřka od začátku do konce udržovat mrazivou atmosféru s několika nepříjemnými momenty. Neni to sice žádnej žánrovej vrchol, ale k nadprůměru to určitě patří, zvlášť v porovnání s tím, co se nám v posledních letech hrne do hlavy. 80% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bylo to docela fajn, napínavé, slušné scény, ani mi tak nějak nevadilo, že příběh motá více věcí dohromady. Veskrze sympatická pihovatá mladší sestra Gillian Anderson v hlavní roli byla hodně dobrá, atmosféra a napětí fungovalo. Vypadalo to na další skvělý zapadlý levný kousek, který s přehledem předbíhá současné mainstreamové duchařiny. Ale ten konec to skoro všechno pokazil. 3.5* ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dobrá, na těch necelých 89 minut připusťme existenci duchů. Když tedy teď zkritizuji logické nedostatky, tak nemluvím o duších. Ten film je plný takových odporných nesmyslů až mi z toho nebylo dobře. 2 x jsem v jeho průběhu usnul, protože si film užívá takévé ty dlouhé nenapínavé záběry na jednoho člověka, který jde, jde, jde, jde a potom se zastaví. Atmosféra je ve filmu slabá až žádná. První 2/3 je totální vakuum. Něco málo se začíná dít až v třetině poslední. Není to nic úžasného, ale je to lepší než Twilight. Když se pokusím vyjmenovat pozitiva, tak určitě nemohu zapomenout na vzhled hlavní hrdinky, který není marný. Strach a ani nic strachu podobného od filmu rozhodně nečekejte. Mohli byste potom být nepěkně zklamaní. Slabá 1*. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Keď si Annie (Caity Lotz) v kostole pozerá staré fotky, na fotke z roku 1989 má jeden chlapec šiltovku od značky DC, no táto značka bola založená až v roku 1994. (ČSFD)
  • Když poprvé mluví policista Creek (Casper Van Dien) s Annie (Caity Lotz), podá jí zabalenou zmrzlinu. Po střihu a záběru z opačné strany - za zády Annie je vidět, že Annie již jí zmrzlinu, aniž by ji otevřela a rozbalila si dřevěnou lžičku. (dandislav1991)
  • Motocykel, na ktorom jazdí Annie (Caity Lotz), je 1970 Honda CB350 a fotoaparát, ktorý používa policajný dôstojník Creek (Casper Van Dien) na nafotenie jej domu, je Canon model 7D. (misterz)

Reklama

Reklama