Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (355)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Tá prísna matka ležiaca v rakve vyzerala hrozivo a vyčítavo, zjavne zostalo niečo nedopovedané. Jej dve dcéry sa podobali, spočiatku som si myslel, že je to herečka v dvojrole. Divák má skrátka od začiatku viacero podozrení a tajomstvo sa darí udržať, prostredníctvom znepokojujúcich falošným motívov, prakticky až do konca. To, čo sa spočiatku javí ako nadprirodzená hrôza je celkom reálne. Ťaživá atmosféra naozaj funguje, tak ako aj ľakačky. Film pôsobí ako celok, napriek tomu, že je kombináciou rôznych žánrov (ghost, serial killer, mystery, chiller). Z nasadeného svižného tempa v úvode sa vôbec nepoľavuje, napätie postupne graduje v spletitom, no zrozumiteľnom deji, v ktorom nie je núdza o prekvapenia. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ne každého matka zasypává polibky a stará se o to, aby měl v dětství pocit bezpečí. Někdo má prostě matku svini. Ta právě zemřela a po letech se mají na jejím pohřbu potkat i dvě sestry, které na její přítomnost s upřímnou radostí zrovna nevzpomínají. Když zmizí jedna z nich a vzápětí v nenáviděném domě i jejich sestřenice, na horor s jakousi tajemnou silou je zaděláno. Pomůže jeden polda, internet, holka, co komunikuje s druhou stranou a hlavně kuráž hlavní hrdinky. Poměrně zdařilý debut několikrát solidně pocuchá nervy slabším povahám, a to nejen v závěru. Takže dobré, dokonce místy i víc než dobré!! ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Další z tisíce strašidelných domů, kterých je snad plná amerika. Pár zajímavých momentů se zde objeví, ale po stránce duchařské, až na závěrečný úhybný manévr, nenabízí nic překvapujícího. Nepříliš sympatická hlavní hrdinka a několik nelogičností strhávají jinak slušně napínavý The Pact do průměru. Pro neagnličtináře jedna výhoda, je tu tak 30 vět! :-) 60% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Nó ... co k tomuhle říct. Hodnocení má film dost rozporuplný, můj dojem z tohohle thrilleru je však výbornej, po delší době jsem nadšenej z filmu, od kterého jsem víceméně nic nečekal. Vypadá to celé tak, že byl Pact pořízen za nevelkej peníz, ale o to víc na mě působí velmi neobvykle zručně a s jistotou natočenej, žádnej lacinej rutinní brak. Pár minut před titulky jsem si říkal, že bych sem za trochu údernější finále mrsknul za pět hvězd, že by byla škoda celý film mírně pokazit nějakým nenápaditým koncem, což se naštěstí nestalo. Takže určitě veliká zvědavost a těšení se, s čím jako scénárista a režisér příjde Nicholas McCarthy příště, s větším rozpočtem bychom se možná mohli dočkat sakra dobrejch věcí. 9/10 ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou hororů celou řádku, takže jsem na bububu-filmy poměrně náročný. V případě The Pact jsem si po dlouhé době doslova liboval. Horor se rozjíždí od samotného začátku, jde na věc téměř okamžitě a po celých 85 minut jsem byl v dobrém napětí. Skvělé lekačky, které na mě fungovaly a celý snímek je zajímavě záhadný. Škoda jen toho závěru. Nějak mi to s tím bratrem nesedělo a trochu narušil takové to tajemno, kdy divák neví, kdo nebo co straší. Každopádně.. jedním slovem hodnotím - spokojenost. 77% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v San Pedro a Los Angeles. (SONY_)
  • Hlavní postavě Annie (Caity Lotz) se během filmu několikrát změní délka vlasů. (Stanley619)
  • Když Annie (Caity Lotz) hledá na internetu informace o Judasovi, můžeme si všimnout, že hledá na přesné kopii vyhledávače Google, ve filmu je to však vyhledávač "Global", u něhož se s vyhledáváčem Google shodují i barevná zpracování jednotlivých písmen. To samé můžeme zahlédnout i u internetové encyklopedie Wikipedia, která je ve filmu jako "KnowiPedia". (Zavy)

Reklama

Reklama