Reklama

Reklama

Hamilton: Pokud jde o vaši dceru

  • Česko Hamilton 2: Pokud jde o vaši dceru (více)
Trailer 1

Tajný agent Carl Hamilton mal kedysi svoju rodinu, zničil ju však krutý akt pomsty. Keď unesú jeho sedemročnú krstnú dcéru Natalie, dcéru policajnej riaditeľky Evy Tanguy, všetky bolestivé spomienky v ňom opäť ožijú. Najvyššie vládne kruhy nejavia veľký záujem o vyriešenie prípadu, Hamilton sa tak rozhodne pátrať na vlastnú päsť. Zistí, že Natáliu dal uniesť saudský ropný magnát, presvedčený o vlastnej nedotknuteľnosti. Nepočítal však s agentom Hamiltonom. (RTVS)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Takto to dopadne, keď sa tvorcovia snažia z nečakane úspešného filmu rýchlo vytrieskať čo sa dá a z voleja točiť "dvojku". "Treba hrať kým sa darí" - tak sa to hovorí, no nie? Lenže tak sa dá aj prehrať všetko. Nebolo to síce také zlé (neviem, možno som už rozmaznaný) a určite nie formou, ale obsah - scenár mi prišiel ozaj narýchlo načarbaný, nič čo by tu už nebolo veľakrát, len to premaľujeme na bledomodro a tradáá! Kruci, tak ma to sklamalo, že som rozmýšľal aj nad dvoma hviezdami. Ale nakoniec si hovorím, že keď sa už tak ponáhľali s dvojkou, tak z toho asi spravia minimálne trilógiu a počkám si na tretiu časť. V každom prípade je fajn, že sa niekto snaží vyplniť prázdne miesto na trhu po tom, ako ťípli Bournea. A dobre sa pozerá aj na málo známe tváre (a tváričky a lá Sarah Shahi, "Mona"). PS: Fakt zaujímavé bolo vidieť v švédskom filme hlavného hrdinu jazdiť v Lexuse, a jeho neter telefonovať Samsungom. Koxo, čo by na to povedal Kurt? ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Je to těžký rozhodování, ale když se na to budu dívat pocitově, tak se mně pod kůži víc dostal druhý díl. Politika, peníze, moc, ropa a mohla bych pokračovat je většinou v pozadí jakéhokoliv konfliktu. V tomhle případě to byl podle knižní předlohy únos malého dítěte a to se Carla hluboce dotklo, protože sám si prošel v minulosti podobným peklem. Tak nasadil všechny páky a šel do akce, která se zdála předem jasná. Ten konec si přece jen mohli odpustit, ale Mikaela chválím, má své charisma a šmrnc a role agenta mu opravdu skvěle sedla. A závěrečný song neměl chybu. ()

Reklama

snek888 

všechny recenze uživatele

Po docela dobré jedničce, kde byl hlavní hrdina neokoukaný a choval se fakt jako voják, je tady hned dvojka, která prostě ničím nevyniká. Je fádní a neosobní jako německá telenovela. Způsob natočení či režie se mi taky nelíbí - příliš moc střihu, návaznost scén je hrubě nedokonalá a příběh se hodí spíše pro jeden díl akčního seriálu typu "Kobra 11". ()

Lucius55 

všechny recenze uživatele

Švédské Taken a Bond dohromady. Protože jednička byla pro mě příjemným překvapením, dvojky jsem se obával (vzpomenuv Taken 2:-() Naštěstí to švédové nepokazili a já měl tak i díky příjemné stopáži filmu příjemné dopoledne. Scénář je možná oproti jedničce trochu šablonovitý, vůbec mi to však nevadilo a jestli bude trojka, zase to risknu;-) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Švédské dřevo podruhé. Lehké a pro mnohé i stravitelné, hih hih. Skladné, ale nepříliš trvanlivé. To takhle agentovi SKRUVSTA unesou komodu... pardon, neteř, a ten se vám tak nazlobí, že dá ihned dohromady gerilovou jednotku složenou z jednoho žoldáka a kamarádky a letí znovu do Libanonu, vymačkat islámákům oči z důlků, jelikož zuby jim vykopal v prvním díle. Byla to stejná ftákovina jako předtím, ale pro mě poněkud přímočařejší a atraktivnější story. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Těsně před pokusem o vraždu palestinského politika je možné vidět, že jeden ze strážců v garáži nosí na krku visačku s logem společnosti Dice. Dice je švédská videoherní společnost, kde režisér Tobias Falk dříve pracoval. (Kritiq)
  • Natáčanie filmu prebiehalo okrem Štokholmu a Londýna aj v španielskych mestách Almeria a Granada. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama