Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žádný agent švédské tajné služby nemá právo zabíjet. A to za žádných okolností. Leda že by se jednalo o nutnou sebeobranu nebo to bylo v zájmu státu. Tímto kodexem se řídí i tajný agent Hamilton, který je právě na misi kdesi v pohraničních horách Uzbekistánu. Jako řidič pronikl do skupiny nejhledanějších evropských překupníků zbraní, kteří neznámým zájemcům nabízejí kolekci technologicky vyspělých strategických raket. Hamilton odhalí mezinárodní zbrojní spiknutí a zjistí, že k masivnímu teroristickému útoku má brzy dojít přímo na švédské půdě.
Akční thriller byl natočen podle novely švédského spisovatele Jana Guilloua, který ve své populární knižní sérii proslavil smyšleného špiona Carla Hamiltona přezdívaného „Coq Rouge“ (Červený kohout). (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ani v hyperakční bourneovce si Švédi neodpustili depresivní atmosféru a citově rozervaného hrdinu stíhaného těžkým osudem. Hamilton si od svého vzoru vzal téměř vše, a přesto nevznikla jen laciná sterilní kopie, ale zůstal typicky skandinávský. Proto jsem mu rád odpustil občasná hluchá místa, nejspíš poplatné snaze příliš nešponovat rozpočet, a skvěle se bavil. Kathrine Windfeld akci točit umí, a i když bylo bitek na můj vkus málo, tak jsou přehledné a hlavně pořádně efektní. Kinematografie Tre kronor zase překvapila, a ukázala mi že zdaleka není omezená jen na filmy o silných tématech, ale dokáže nasávat moderní trendy a točit snímky podle vzoru Hollywoodu. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Knizni svedsky superspion Hamilton u nas neni neznamy ani z televizni obrazovky. Vysilaliyse u nas vyborne serialy Nepritel nepritele a Vendeta. V zájmu státu je chvilemi strasne dejove neprehledne, jako kdyby nekdo vystrihal pulku dialogu. V nekterych rozhovorech skoro nic nepadne, ale postavy vsechno zazracne okamzite pochopi. Herec hrajici Hamiltona pusobi dost nesympaticky a to, co udela na zacatku filmu v byte sve pritelkyne, me malem primelo film vypnout a dat odpad. Opravdu je tam dost nerealistickych momentu a pri tom se vsechno snazi vypadadat hrozne realne "hlavne aby to ani trochu nepripominalo nadsazeneho Bonda". pro mě spis zklamani, i kdyz tomu nelze uprit remeslnou preciznost. Planuji se dve pokracovani, tak snad se povedou lepe. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Severský filmy jsou dobrý, protože jsou drsný, tam se prostě nikdo s ničím nemaže (aneb neusínejte s nožem v ruce, když máte výcvik speciálních bojových jednotek). Nicméně i přes všemožný reálno, který se v tomhle filmu objeví, i přes obstojný herecký výkony a zajímavou tématiku prostě tu 4. hvězdu nedám. A to z toho důvodu, že ten příběh je trochu přitaženej za vlasy, má prostě mezery a taky proto, že v tom má člověk tendenci hledat Bourna (takže nijak zásadní originalita). Vlastně by to mohlo mít škatulku "bourneovka", ten holt nastavil laťku vysoko. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sakra není to náhoda. Už delší dobu si všímám, že Švéďáci ty akční špionážní filmy prostě točit umí. Tohle je i minimálně o dvě třídy výš než původní Hamilton se Stormarem, kterej se mi taky líbil, ale byl takovej nedotaženej. Tady šlape všechno jako na drátkách příběh promakanej. Hlavní hrdina uvěřitelnej drsňák akce je celkem realistická a není zbytečně přestřelená. Parádní film. Švédové dali na prdel všem těm Jackům Reacherům, Ryanům a Ethanům Huntům. Bondovky mají konečně konkurenci. Pecka.95% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma, ako by Slováci natočili film o svojej tajnej službe a jej agentoch. Česi by to dokázali, použili by námet z airsoftového teroristu a blockbuster je na svete. Niekto by to mohol označiť za vykrádačku Bonda. Ja si to nemyslím. Hlavný rozdiel je v réžií a celkového charakteru postáv. Persbrandt sa úlohy zhostil perfektne. Skvelý ksich, nie nápadný a ľahko zabudnuteľný. Skvelá technika boja na herca, vypracovaný, no bola by škoda, keby sa v dvojke neobjavil. Charakterovo to celkom zvládol. Nebol úplne kamenný, sem tam prejavil aj emóciu. Skvelá bola scéna s priateľkou, keď prišla z práce. Sila. Ostatné postavy, možno okrem Flamynga ktorý konečne dostal väčšiu rolu, len sekundovali. Dejovo to bolo ľahko zamotané a zo začiatku silno nepriehľadné, ale ako minúty ubiehali, zápletka sa pekne rozuzľovala až vyvrcholila v perfektnej bitke v hoteli. Technika typu "použi všetko kolo seba" sa osvedčila už v spomínanom Bondovi a objavuje sa v stále čoraz viac filmoch. Choreografia skvelá, tam nebolo o čom. Jediné čo by som vytkol bola nepochopiteľne roztrasená kamera a zlý strih pri Afgánskych hraniciach. Váhal som medzi 3 a 4. Keby tam bolo trochu viac špionáže a nebolo by to len také "povrchné" dostal by 4. Tak to bude nižšie, ale treba mať rezervu pred dvojkou. 3 z 5 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Mikael Persbrandt se na roli Carla Hamiltona připravoval tréninkem u amerického týmu Navy SEALs v San Diegu, kde se po delší dobu učil speciálním technikám, jako je odzbrojení nepřítele. Absolvoval také trénink švédské elitní jednotky SSG. (Kritiq)
  • Názov filmu sa objaví v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama