Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (120)

spitr 

všechny recenze uživatele

Vynikající samurajský film s dobrou bojovou choreografií a dobrým příběhem, založený na manga. Vzhled filmu je dobře zmáknutý, ať už se jedná o válkou zničené lesy nebo jen scény z vesnice nebo záběr dojo. Umělecký směr a kostýmy jsou dokonale podrobné. Akční sekvence je také nářez. Choreografie je propracovaná, dobře inscenovaná s vkusnou kinetickou podporou. Zvláště posledních 30 minut je vyloženě paráda - Kenshin vs Gein (Gou Ayano), Sanosuke vs Banjin Inui (Genki Sudo) v brutálním pěstním zápase a samozřejmě konečné boj mezi Kenshin a Jin-em v lese. Celkově se jedná o jeden z nejlepších, ne-li nejlepší, live-action adaptaci manga, kterou jsem zatím viděl, Kenshin zde umí opravdu tancovat s mečem. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Trošku nevyvážený film. Celou dobu se tváří ukrutně vážně a před koncem přiletí šutr jak z komedie s Jackie Chanem. Hromadné souboje v prvních dvou třetinách jsou takové nijaké, nepřehledné, finálové bitky jeden na jednoho jsou však famózní. V momentě, kdy už čekáte konec filmu, přijde asi 10 minut zbytečně nastavované kaše. Jinak jsem se ale docela solidně bavil ... 69% ()

Reklama

Marys 

všechny recenze uživatele

Sympatický hlavný hrdina s jasným posolstvom, pekné zábery, ani príbeh by nemusel byť zlý, keby okolo neho nebolo veľké množstvo zbytočných dialógov, vaty a podivností, ktoré asi vyplývajú z anime predlohy, no v hranom filme nudili a nepôsobili veľmi premyslene. Výnimočne by filmu trochu viacej "Ameriky" neuškodilo podľa mňa. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem mangu ani anime, ale jsem ochotný věřit, že názory v této diskusi jsou správné a doopravdy se jedná o jeden z nejlepších přepisů anime do filmu (a s odstupem také jeden z top samurajských filmů, jaké aktuálně znám - 88%). Plnohodnotně rozvést charaktery ze seriálu je samozřejmě nemožné, takže to ani nikomu nevyčítám. Zajímavé postavy. Snad první film z období reformy Meiji, který jsem viděl. Krásně opravdově působící prostředí, oblečení. Realistické v tom, že když postava upadne, je zašpiněna, má zablácenou tvář, větvičky ve vlasech (ve filmu málo vídané prvky). Emi Takei mi dost připomínala Tabe Mikako (což v překladu znamená, že sympaťačka). A vůbec poprvé jsem viděl, aby ve filmu (mimo anime) některá postava mávala takovým megamečem (a nepůsobilo to směšně). ■ P.S. Jestli bude pokračování, chci ho vidět! ■ TV spot k filmu: http://www.youtube.com/watch?v=mML6MuE0S2c ■ Upravuju hodnocení na nejvyšší - ono je to vlastně bezchybné. ()

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Všetky diely filmového spracovania Rurouni Kenshin boli pre mňa strhujúce a veľmi ma bavili. Ako po obsahovej, tak po vizuálnej stránke. Hlavný hrdina Takeru Satoh, bol pre rolu Kenshina fantastická voľba.  Bezpochyby ma bavili najviac „záporáci“ a to bez výnimky! Pri niektorých naskakovala husia koža, pri druhých sa vyčaril úprimný úsmev na tvári a vzbudil obdiv nad ich rozmanitosťou, bizarnosťou a sugestívnosťou. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Bitka v kuchyni sa natáčala 24 hodín v kuse. Herec Munetaka Aoki (Sanosuke Sagara) priznal, že to bolo extrémne náročné. (ywo666)
  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)

Reklama

Reklama