Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (120)

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Pěkný, moc pěkný kousek. Nezavrhuju myšlenku, že se na to někdy mrknu znova. Doufám, že takových věcí budou točit víc. Možná, že pro neznalce příběhu tam je dost nahuštěný děj, zmatek a příliš rychlé tempo, ale obávám se, že pro neznalce to netočili. Doporučovala bych nejdřív se mrknout na seriál a příslušné filmy... což teoreticky zabere jenom tak... ehm... dva, tři dny s minimem spánku... a pak si tady užívat pokoukání na to, jak se to hezky povedlo rozpohybovat naživo. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Dosti nekonzistentní, skvělé momenty se střídaly s pasážemi o dvě třídy horšími. Chápu, že se tvůrci drželi předlohy, ale toho sadistického „Okamuru“ bych z toho vystříhal. Nic proti podnikání, ani proti nástupu éry Meidži a japonské průmyslové revoluci, ale mě prostě tahle linie kazila dojem z jinak zajímavě zpracovaného samurajského příběhu. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Keiši Ótomo přichází s dílem, kterému se velmi dobře daří pojit poetiku klasických samurajských snímků s nadsázkou animované japonské školy. Putující samuraj Kenšin sice není dechberoucím akčním snímkem, na který si ještě dlouho budete pamatovat, ale je to právě ta výše zmíněná atmosféra, co jej tahá vzhůru. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Poriadna samurajská mlátička, ktorá v niečom nesie odkaz klasických samurajoviek a v niečom je poriadne moderná. Pôvodnu predlohu nepoznám, ale tento mix je asi aj jej najsilnejšou stránkou. Ale aj efektné súboje, v ktorých sú jemne zapracované špeciálne efekty, spĺňaju tie najprísnejšie kritériá. Radosť sledovať. Horšie je to už s obsadením a klišé štylizáciou postáv. Hlavne hl. hrdina vyzerá ako mix dievčaťa a vlasatého 16-ročného chlapca. Jednoduchý príbeh s klasickou eskaláciou zasa nesie presne dané kontúry, ktoré ničím neprekvapia. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Technicka stranka je super a samurajske suboje viacmenej tiez. Ale problem som mal s postavami. Je ich tolko, ze som sa prvu polhodinu v nich stracal. No a potom, ked som pochopil kto s kym a za co bojuje, tak som zistil, ze mi v lepsom pripade boli postavy ukradnute (hlavny hrdina a jeho milá) a v tom horsom ma totalne srali (intrigansky zaporak s debilnym ucesom). No a hlavnemu hrdinovi som vôbec neveril toho ultimativneho frajera jak herecky, tak ani v subojoch. Proste mlade ucho bez charizmy vhodne maximalne do nejakej telenovely. Mam rad oldschool samurajske filmy, ale tento pôsobi prilis moderne a komixovo. Takze som film od polovice uz len preklikal, aby som vedel, kto to prezije. Dalsie diely urcite vynecham. Radsej si znova pustim Korejsky Kundo, ktory ma viac japonskej atmosfery ako tento film. 4/10. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)
  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)

Reklama

Reklama