Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (121)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Superhrdinské historické fantasy mě fakt okouzlilo na (líbivě barvitý) pohled, bohužel ale pramálo zaujalo přízemním příběhem či stylizovanými postavami, přestože si s jeho vyprávěním a jejich patáliemi dalo poctivě (a pomalu) na čas. Až mi bylo líto, jak mě emočně minulo, ovšem může si za to i samo žánrovou rozháraností (z romantizované nostalgie přes srdceryvné drama šup do grotesky (zloduch)). Ani dynamické komiksové bitky krev nerozproudily (i když digitální tekutinou jinak nešetřily), nebylo jich mnoho a byly krátké, nijak epické, často přehnaně zběsile sestříhané. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Z anime série jsem neviděl ani minutu, z mangy jsem nečetl ani stránku, ale po tomto slušném hraném akčním náhulu se záporáky, kteří by neudělali ostudu ani v Mortal Kombatu, si je dovedu představit. Pěkný vizuál a solidní výprava mě na zadek neposadí, leč akce mě choreografií, kinetikou a dravostí hodně překvapila a potěšila. Neříkám tím, že by nešla ještě vypilovat - na úrovni Tygra a draka vskutku není -, ale mezi japonskými filmy typu Shinobi či Azumi patří k tomu nejlepšímu. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Dosti nekonzistentní, skvělé momenty se střídaly s pasážemi o dvě třídy horšími. Chápu, že se tvůrci drželi předlohy, ale toho sadistického „Okamuru“ bych z toho vystříhal. Nic proti podnikání, ani proti nástupu éry Meidži a japonské průmyslové revoluci, ale mě prostě tahle linie kazila dojem z jinak zajímavě zpracovaného samurajského příběhu. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Trošku nevyvážený film. Celou dobu se tváří ukrutně vážně a před koncem přiletí šutr jak z komedie s Jackie Chanem. Hromadné souboje v prvních dvou třetinách jsou takové nijaké, nepřehledné, finálové bitky jeden na jednoho jsou však famózní. V momentě, kdy už čekáte konec filmu, přijde asi 10 minut zbytečně nastavované kaše. Jinak jsem se ale docela solidně bavil ... 69% ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Snímků o udatném muži s obráceným ostřím vzniklo v průběhu let několik a každý má něco do sebe. Nehledě na neuvěřitelný atletický výkon hlavních protagonistů hrají roli nádherné exteriéry, vychytané kostýmy a půvabně zachycené vztahy mezi jednotlivými postavami, zejména pak mezi Kenšinem a jeho vyvolenou. A kdo má rád akční nářez a trochu té extravagance, ten bude chrochtat blahem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)
  • Bitka v kuchyni sa natáčala 24 hodín v kuse. Herec Munetaka Aoki (Sanosuke Sagara) priznal, že to bolo extrémne náročné. (ywo666)
  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)

Reklama

Reklama