Reklama

Reklama

Frankensteinova armáda

(festivalový název)
  • Nizozemsko Frankenstein's Army
Trailer

Obsahy(1)

Ruští vojáci objeví tajnou nacistickou laboratoř, kde doktor Viktor experimentoval s výrobou supervojáků - Frankensteinů. Poslední Hitlerův zoufalý trik, jak uniknout porážce. (Tasartir)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2013] Projekce zaštítěná festivalem otrlého diváka byla opravdu jen pro otrlé a to především díky nedýchatelnému vzduchu v sále a také díky zvukaři, kterému již uši dávno upadli stejně tak jako nám v sále. Co se týče filmu, tak found footage horory (nebo obecně filmy) již nejsou žádnou novinkou natožpak konceptem, který ozvláštní průměrný film. Atmosféra filmu poměrně dobrá, lokace vynikající, hodně kreativní monstra a také ne úplně špatný Roden, kterého ale zas až tolik nebylo. Jedním dechem dodávat také to, že nejsem vůbec fanda krvavých hororů, kde se vytrhávají střeva a rozřezávají mozky, tomu odpovídá i hodnocení. Můj první půlnoční film na festivalu v Karlových Varech zklamal. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nijak zázračně provedené found-footage, ze kterého prostě nečiší ta autentičnost, která by měla. Ale je tu jedno velké ALE. Vlastně jich je víc. Atmosféra, která zhoustne tak 15 minut po začátku a už nezmizí. A pak ta druhá část filmu v továrně, to byla prostě šílenost, ale v dobrém slova smyslu. Úplně luxusní humusárny, monstra jakoby z monitoru vypadla PC hře (opět ale v dobrém slova smyslu, protože na některé "modely" je radost pohledět) a pak taková ta pomrknutí k divákovi jako například živá hlava přišitá k plyšovému medvědu, nacistický BigDady či šílený Roden (což je pomrknutí hlavně k českému divákovi). Ve zkratce: Bioshock + Wolfenstein + found-footage. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně silné tři. První cca2/3 se silně videoherním charakterem a vymazlenýma lidskýma slepencema šlape v solidním tempu a divák tomu asi odpustí i místy příliš viditelnou lacinost a hloupost. Poslední třetina ve které to všechno komanduje Roden je sice nejvíce bohatá na deformáty všeho druhu, ale zároveň naplno odkrývá fakt, že je to vlastně celé dost nedomyšlená konina a že celý ten mikrosvět je vybudovaný na dost chatrných základech....Ale nevadí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Já tu jen krmím zvěř! '' ---- Ufff! Už je to déle co jsem u nějakého filmu s Karlem Rodenem napsal, že hraje skvěle, ale bojím se aby mu nezůstaly ty role rozervaných mužů.. Želary, Habermannův mlýn, Hlídač č.47 atd... Dnes úplně náhodou jsem narazil na toto dílo pro nějž ještě stále hledám svoji žánrovou škatulku a mé náhodné setkání s Karlem (netušil sem, že tam účinkuje) mé dřívější obavy zcela vyvrátilo !!! :-). Jako, Karel Roden je fakt mazák, fakt mně dostal, je to prostě borec. Celkem by mně zajímal když za ním přišli se scénářem ten výjev... Celkem by mně zajímalo, zda ho museli dlouho přemlouvat, nebo rovnou řekl, oukej, jdu do toho ! :-). Souhlasím s ostatními, že tenhle film má dost zamřený potenciál. S tou továrnou na übersoldaty si tvůrci dali dost práci, ale chtělo to ještě trochu poštelovat jak co se týče scénáře, tak hlavně některých herců. Dost mrzelo, že Rusové mluvili anglicky, zatímco se Němci snažili alespoň trochu mluvit německy. Mohlo to tomu dát další punc uvěřitelnosti. Válečný začátek celkem ušel, ale ta roztřesená kamera dnes už spíše otravuje než cokoliv jiného. Ta lepší část začíná ve fabrice. Nepolíben ničím, obsahem ani hereckým obsazením jsem tak byl zcela bez varování konfrontován s příběhem a chvilkami jsem opravdu v němém úžasu jen vrtěl hlavou s úšklebkem na tváři. Dnes mne tedy zase něco naplno překvapilo a samozřejmě nejnadšenější jsem z Karla Rodena u kterého si nejsem úplně jist, kdy hrál a kdy už ne :-). Normálně bych dal za 3 , ale díky naší stár v hlavní roli, která se své postavy ujala se ctí pravého nacistického šíleného vědce dávám za 4 střihoruké Sigfriedy ! * * * * ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Na bizarním námětu o Karlu Rodenovi sešívajícím z těl nacistů a sovětů steampunková zombie-frankensteinovská monstra stojí celý film a kromě tísnivé atmosféry strašidelných sklepení a bizarních děsivých příšer nenabízí nic dalšího, co by ospravedlňovalo jeho existenci. Režie i scénář jsou strašné, na druhou stranu se nic jiného od takovéhoto filmu asi ani čekat nedalo. Zvrácené choutky krvežíznivých fajnšmekrů sice ukojeny budou, dobrý film to ale není. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Viktor (Karel Roden) v poslední třetině filmu zdůrazňuje, že každý z jeho výtvorů musí jíst. Jen těžko by ale mohl jíst muž-vrtulník, chodící sud, nebo třeba monstrum se čtyřma očima bez pusy. (ROASTER)
  • Natáčelo se v Hornickém skanzenu Mayrau na Kladně, kde po filmařích na několika místech dokonce zůstaly skvrny "krve", které se správcům nedařilo smýt. Dále se filmovalo v Karlových Varech. (dobrota128)
  • Přibližně ve 20. minutě, kdy jdou hrdinové na první příšeru, je možné všimnout si, že jeden z vojáků - přímo proti kameře - má v ruce pušku Dragunov. Ta však v době, do které je snímek situován, neexistovala. (grovik.net)

Reklama

Reklama