Reklama

Reklama

Frankensteinova armáda

(festivalový název)
  • Nizozemsko Frankenstein's Army
Trailer

Obsahy(1)

Ruští vojáci objeví tajnou nacistickou laboratoř, kde doktor Viktor experimentoval s výrobou supervojáků - Frankensteinů. Poslední Hitlerův zoufalý trik, jak uniknout porážce. (Tasartir)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

Ghostface2 

všechny recenze uživatele

Hrozně jsem se těšil, nakonec nejsem zklamán ale čekal jsem od tohoto projektu více. Herci byli bohužel hrozní, dokonce i Karel Roden v tomto filmu nepodává zrovna kvalitní herecký výkon. Naštěstí film je docela zábavný, monstra ve filmu jsou zajímavá a pěkná. Found Fotoage styl natáčení mi vůbec nevadil. Frankensteinova armáda je prostě jen docela zábavné akční béčko. Když vypnete mozek tak je docela velká pravděpodobnost že se vám bude Frankensteinova armáda líbit. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Jako počítačová hra ve stylu Bioshocku by to bylo super, ale jako film už poněkud vyčpívajícího "found footage" žánru je to po první dvě třetiny trochu nuda, než se začnou konečně objevovat Karel Roden a další hezky výtvarně poskládaná monstra. Z filmů, které podpořilo Ministerstvo kultury ČR, patří tento stále k těm lepším.____btw.. nevím, zda je to problém filmu, sálu, nebo promítače, ale film měl opravdu uširvoucí zvukový doprovod... ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Já tu jen krmím zvěř! '' ---- Ufff! Už je to déle co jsem u nějakého filmu s Karlem Rodenem napsal, že hraje skvěle, ale bojím se aby mu nezůstaly ty role rozervaných mužů.. Želary, Habermannův mlýn, Hlídač č.47 atd... Dnes úplně náhodou jsem narazil na toto dílo pro nějž ještě stále hledám svoji žánrovou škatulku a mé náhodné setkání s Karlem (netušil sem, že tam účinkuje) mé dřívější obavy zcela vyvrátilo !!! :-). Jako, Karel Roden je fakt mazák, fakt mně dostal, je to prostě borec. Celkem by mně zajímal když za ním přišli se scénářem ten výjev... Celkem by mně zajímalo, zda ho museli dlouho přemlouvat, nebo rovnou řekl, oukej, jdu do toho ! :-). Souhlasím s ostatními, že tenhle film má dost zamřený potenciál. S tou továrnou na übersoldaty si tvůrci dali dost práci, ale chtělo to ještě trochu poštelovat jak co se týče scénáře, tak hlavně některých herců. Dost mrzelo, že Rusové mluvili anglicky, zatímco se Němci snažili alespoň trochu mluvit německy. Mohlo to tomu dát další punc uvěřitelnosti. Válečný začátek celkem ušel, ale ta roztřesená kamera dnes už spíše otravuje než cokoliv jiného. Ta lepší část začíná ve fabrice. Nepolíben ničím, obsahem ani hereckým obsazením jsem tak byl zcela bez varování konfrontován s příběhem a chvilkami jsem opravdu v němém úžasu jen vrtěl hlavou s úšklebkem na tváři. Dnes mne tedy zase něco naplno překvapilo a samozřejmě nejnadšenější jsem z Karla Rodena u kterého si nejsem úplně jist, kdy hrál a kdy už ne :-). Normálně bych dal za 3 , ale díky naší stár v hlavní roli, která se své postavy ujala se ctí pravého nacistického šíleného vědce dávám za 4 střihoruké Sigfriedy ! * * * * ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem toužil vidět Karla Rodena v hororu. Bohužel, po zhlédnutí tohoto snímku budu muset toužit dál. Až na docela pěkné lokace a ohozy Rudé armády je to naprostá kokotina. Kdyby byl na projekci pozván soudruh Stalin, tak by rozhodně neronil slzy, jak u dobových propagandistických filmových skvostů sovětské výroby. Spíše by otevřel nějaký moc pěkný gulag, kde by se pracovalo ještě tvrději. Měl jsem dost z té vymazlené angličtiny, přičemž Sověti mluvili s ruským přízvukem, ihned jsem si vzpomněl na PC hru Call of Duty a Němcové mluvili zase s přízvukem náležícím jejich krajině. Příšerky byly celkem fajn. Nejvíce se mi líbil frajer, který měl na hlavě připevněn větrák. V dnešních horkých dnech by jistě našel využití. Škoda, že v závěru byl o hlavu zkrácen doktor Kája. Byl to výtečný mozkový specialista, který mozek vyndal, nařezal, napojil, odřezal, vrátil zpět, pustil trošku elektřiny a světe div se - ono to fungovalo! Film je hrozně pičoidně natočen. Nemyslím teď kvalitu obrazu či zvuku. Výborný obraz i zvuk - to je pro kameru z první poloviny 20. století skvělá vizitka. Myslím spíše všechny kameramany, kteří se vystřídali u kameru. Snaha se jim nedá upřít. Klidně zdechnu, ale ať má soudruh Stalin záběry. Ale vem to čert. Párkrát jsem se zasmál po skončení jsem si několikrát zafacepalmoval. Zahrané to bylo, výjma Karla, katastrofálně. Přesto hvězdu vykouzlím, neboť jsem nic podobného dodnes neviděl. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by vypadal filmový Wolfenstein, kdyby na něj tvůrci neměli vůbec žádný prachy. Ale stejnak je to celkem příjemná zábava. První půlka je sice docela zívačka, jelikož se seznamujeme jen s nudnými komouši. Jenže pak přijde kulhající Karel Roden a místy opravdu neskutečně vtipná monstra a je z toho film vhodný na chlastací filmový večer jak vyšitý. Onen pohled z jedné kamery je sice v některých sekvencích dost na prd a nevidíte díky němu skoro nic, ale i tak se jedná o správnou guilty pleasure zábavu, kterou si v tom správném prostředí celkem užijete. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Viktor (Karel Roden) v poslední třetině filmu zdůrazňuje, že každý z jeho výtvorů musí jíst. Jen těžko by ale mohl jíst muž-vrtulník, chodící sud, nebo třeba monstrum se čtyřma očima bez pusy. (ROASTER)
  • Přibližně ve 20. minutě, kdy jdou hrdinové na první příšeru, je možné všimnout si, že jeden z vojáků - přímo proti kameře - má v ruce pušku Dragunov. Ta však v době, do které je snímek situován, neexistovala. (grovik.net)
  • Natáčelo se v Hornickém skanzenu Mayrau na Kladně, kde po filmařích na několika místech dokonce zůstaly skvrny "krve", které se správcům nedařilo smýt. Dále se filmovalo v Karlových Varech. (dobrota128)

Reklama

Reklama