Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Truls Paulsen byl kdysi úspěšným hráčem norského curlingového týmu. Ale jednoho dne se zhroutil, skončil na psychiatrii a tam mu diagnostikovali obsedantně kompulsivní poruchu. Každé ráno musí brát plnou hrst pilulek, aby se udržel na nohou. Je vyděšený a pod vlivem své despotické opatrovnice a manželky Sigrid. Když se ovšem Truls dozvídá, že jeho bývalý trenér a mentor Gordon umírá a zachrání ho jedině nákladná operace v USA, rozhodne se, že Gordona zachrání stůj co stůj. Ve snaze získat peníze dává dohromady tým skládající se ze svých starých spoluhráčů. Snaží se přesvědčit své přátele, že je psychicky naprosto v pořádku, a že je schopen znovu dovést je k vítězství a získat tak potřebný obnos na Gordonovu operaci. (Severský filmový podzim)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší kousek z 6 filmů na kterých jsem na Severským podzimu byl. neuvěřitelná porce zábavy, která neustává snad do konce filmu. Scéna s polštářema z Jisku, anglícké hlášky co padají z plešatého člena týmu (opravdu si nepomatuju jak se jmenoval) + jeho heslo: Každá stojí za pokus, ti dva komentátoři hlavního turnaje v Curlingu, prostě ze všech herců padá jedna geniální perlička za druhou a člověk se nepřestává smát. Až jsem u toho dostal chuť zkusit Curling [Severský filmový podzim 2012 - Kino Atlas - 16.11.2012] ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Curling je dost zvláštní sport a o to víc by mě lákalo jej vyzkoušet v reálu. Vzhledem k tomu, že je to v ČR omezené, tak jsem se rozhodl pro film. Nečekejte bůhví jaké vysvětlování principů hry, zápasy nelze ani něják zvlášť prožívat kvůli svému lehkovážnému pojetí. Líbila se mi stylizace a výběr hudby překvapivě dobře zapadající. Jedná se o fajn ulítlou komedii, taková žánrová jednohubka. ()

Reklama

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení je vidět,že film nesedne každému. Vysoké hodnocení se míchá s malým,ale i já v tomto případě přispěji svým "malým " hodnocením. Krále Curlingu nemůžu hodnotit ani jako komedii,protože jsem se za celou dobu nezasmál,asi v tom nevidím to co ostatní a uniká mi ta pointa těch vtipných situací. No,podruhé si to rozhodně pouštět nebudu,abych je našel a pochopil. Tímto se pro mě norská komedie stává navždy zakázanou :) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Norský Big Lebowski - ačkoli to zní jako tradiční recenzentské zjednodušení, lze se domnívat, že přesně tak zněl programový koncept tvůrců. Složky coenovské absurdity, severské černohumorné existenciality a žánru sportovních filmů se vzájemně skvěle doplňují a výsledkem je bezchybný crowd-pleaser. Hlavní silou snímku jsou stejně jako u Lebowského skvostně groteskní postavy. Jen namísto různých podob vyšinutosti zde všichni bez rozdílu jsou cvoci s fobiemi, fetiši a mániemi. Inu, čtyřicátnická loserská komedie, která nevyhnutelně přiroste k srdci. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Spomeniem si na tento film a musím sa uchechtnúť. Neviem či dať 2* alebo 3*, lebo je to síce perla absurdnosti výrazne poznačená severským pôvodom, ale zároveň to ani vo svojom žánri nie je zase až taký žiarivý maják úžasnosti... Parodické prvky o niečo lepšie než iracionálny humor a prvoplánové gagy. Jednoducho to má niečo do seba, osobité čaro aj punc škandinávskej životnej filozofie, obrátenej samozrejme na srandu, predsa však citeľnej. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama