Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej tejto romantickej komédie sa sústreďuje na dvoch stredoškolákov. Prvým z nich je Dave, ktorý túži po dievčati, ktoré nemôže mať, a druhým Aubrey, kreatívne dievča, ktoré chodí s chlapcom, ktorý ju nechápe. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Fisek 

všechny recenze uživatele

Sympatický páreček, který to místy přehání, ale tak co se dalo čekat... Kdyby to nebrali tak vážně a natočili to se zábavnějším přístupem, udělali by lépe. Každopádně se nejedná o nic výjimečného. Výplach to taky není a vymlouvat se na předem jasný konec je mimo mísu. V tom si může drtivá většina "slaďáků" podat ruku. Průměrný romantický biják na zabití nudy s příjemnou společností. ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

"Have you had sex yet?" - "Honestly?" - "No, lie to me." Komentář může obsahovat spoilery. Velice jednoduchý film a kolik dokáže přinést radosti. Neprobíhají tady žádné zmatky okolo, hned se jde na věc a celých 80% filmu se kamera soustředí jen na dvě hlavní postavy, což mě naprosto uchvátilo. Bylo to spíš povídání, dlouhé rozebírání života, rodiny, lásky, ale to se mi hrozně moc líbilo. Herci dostávali svůj vlastní prostor, nejsou zde žádné zbytečné střihy. Ve velkém množství filmů se točí pětisekundové scény s nějakým "nesmírně hlubokým výrazem" a pořád se to opakuje, herec ještě dohodí do kamery tajemný výraz a film je na světě. Ale tady tomu tak není. Scény jsou dlouhé, postavy se pěkně vypovídají a upřímně, o tomhle je přece hraní. Ne naučit se jednu větu a pak ji říct na kameru. Mluvit třeba minutu, vědět kdy zastavit, kdy se opět hodí promluvit a tak dál a tak dál. Vytváření atmosféry hercem, ne střihem. Tenhle film je dokonalým příkladem. Teď něco k hercům: Britt Robertson jsem si ihned zamiloval (stejně jako cca. 89 dalších hereček) a nemohl jsem od ní odtrhnout oči. Její postava byla ztělesním dívky, kterou by si přál každý chlap. Bože, kdyby mě někdy nějaká taková oslovila, tak bych byl v nebi. Dokonalost sama. No a poměrně dost sympatický Dylan, který hrál tak trochu mě. Jediný rozdíl mezi námi byl v tom, že měl tak dokonalou holku na dosah ruky. A nezaváhal, protože upřímně; byla by největší pitomost pustit tak dokonalou holku jakou byla Aubrey. No a ještě stojí za zmínku Daveovi rádci, zvláště ten větší (kdo by to byl řekl, že se v něm ukrývá takový láskyznalec) a Aubreyin přítel (hovado), kterému jsem přál pomalou smrt v nádobě se želé. Příběh není nijak hluboký, je to sladkej slaďák, není v něm žádná těžká zápletka (i když sex v podání Aubrey a Davea tak docela působí). První půlka filmu byla naprosto geniální, s nastolením zápletky to šlo trošku dolů, ale konec to bohatě napravil. Tyhle filmy se mi snadno dostanou pod kůži a já je rád sleduji. Pokud budete chtít kvalitní romantiku, nemusíte chodit do kina na film se světoznámými hvězdami, stačí si pustit tuhle obyčejně neobyčejnou romantickou pohádku se svou drahou polovičkou a budete nadmíru spokojeni. A ještě něco na závěr: písničky ze soundtracku poslouchám dva dny v kuse a nemůžu si je vynachválit. Luxusní výběr. ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

Projížděl jsem si mnou hodnocené filmy podobného ražení a přemýšlel, zda-li jsem vůbec někdy viděl lepší teen romanci. Došel jsem k závěru, že zřejmě ne (leda bych do této kategorie počítal Titanic, což nepočítám). Ano, tohle je pravděpodobně nejlepší středoškolská romantika, kterou jsem kdy viděl. Paradoxně se to stalo v době, kdy už je to nějaký ten pátek, co do téhle věkové skupiny nepatřím. Řekl bych, že výjimečnost tohoto filmu spočívá především v tom, jak se mu povedlo skloubit realitu a romantiku. The First Time je totiž v mnoha ohledech ohromně pravdivý a cynicky trefný, i přesto si však dokáže zachovat jistou žánrovou naivitu, která zde funguje jako málokde, protože chemie mezi ústřední dvojicí je mimořádná. Když jsem se po shlédnutí filmu dočetl, že Britt Robertson a Dylan O'Brien se během natáčení filmu dali skutečně dohromady, tak mě to vůbec nepřekvapilo, protože ta tenze mezi nimi byla z filmu cítit už od první scény v uličce. Když ke všem ostatním superlativům připočtu nevtíravý humor a dobře zvolenou hudbu, vychází mi z toho velmi inteligentní a precizně natočená romantická komedie. A takových moc není ani s dospělými postavami. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Tohle mi docela sedlo do nálady. Máme tady dvě seriálové hvězdičky Britt a Dylana. Britt je pěkná a ta její role je perfektní. Dylan je sympoš, ale víc se mi líbí jeho role v Teen Wolf. Čekal jsem další průměrnou americkou komedii o školacích typu prcičky, ale kupodivu se jedná o velice zábavnou, ukecanou a sympatickou pohodovku. 70% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

V jednotlivostiach občas až skvelé, no v celku to pokrivkáva. Pekná a príjemne citlivá teenagerská indie romantika, v ktorej však nefunguje úplne 100% casting. Vedľajšie postavy sú tam iba aby naplnili žánrové klišé a Dylan O´Brien, ktorý ma v Maze Runnerovi prekvapivo bavil je až príliš drevený. Všetko tak drží na pleciach babská časť páru (hlavná postava z Tomorrowlandu) a robí to tak snaživo a sympaticky až som ten film začal mať rád. Žiadny zázrak to síce nie je, ale poteší. Špičky žánru však ostávajú v nedohľadne. 7/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Aubrey (Britt Robertson) ve filmu je nadaná talentovaná umělkyně při tvorbě koláže a kreslení, ale ve skutečnosti kreslit vůbec neumí. Přiznala, že je v tom hrozná a nemá žádný talent. (ARI50)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornských mestách Los Angeles a Northridge. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno