Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední film režiséra Martina Friče se odehrává na maloměstské poště. Bezvýznamný pražský úředník (Jiří Sovák) vymyslí jednoduchou fintu, jak přijít k penězům. Vypraví se do malého města a na zdejší poště se vydává za experta, který má prověřovat údajné padělky bankovek. V místě, které si pro krádež vytipoval, však narazí na sympatickou poštmistrovou (Milena Dvorská). Půvabná a schopná žena trpí různými komplexy a má konfliktní vztahy s manželem (Zdeněk Řehoř). Právě ona však svou laskavostí přispěje k tomu, že se v cynickém podvodníkovi probudí svědomí... Námět morality s kriminální zápletkou pochází od Jaroslava Dietla a obsahuje autorův typický živočichopis obyčejných lidí. Točí se kolem přehnaných ambicí i partnerských problémů. S jemně ironickým nádechem líčí poměry v provinčním městě, kde nechybí zahořklý udavač a vystrašený zbohatlík. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ty vrtáku! Víš, že má po milování potřebu se mazlit. Nevodbejvej to!“ Od začátku dokonce filmu mě obrovsky bavily Sovákovy vnitřní promluvy. Na každý jeho plk jsem se dychtivě těšil, a co chvíli byl skutečně odměněn povedeným komentářem. Ale je dobře, že film nestaví jenom na vnitřním hlasu hlavního hrdiny. Velmi vtipně a kriticky se totiž také strefuje do všemožných postaviček žijících na místě, které si „geniální zloduch“ vybral ke spáchání svého „mistrovského kousku“. Jenže to by v tom nesměla být ženská, že…a nutno dodat, že mezi postavami Sováka a Dvorské to příjemně jiskří a je příjemné dvojici pozorovat. O to větší překvapení nastalo na konci…ne, to přeháním, na to by hlavní hrdina nesměl až příliš často „vzpomínat“. Přesto ten moralistní závěr film trošku sráží, v mých očích až na solidní 4* (jakože dlouho jsem se bavil na plný počet). „Jak se máš?“ – „No děkuju, dobře. Lidi sou na mě hodný.“ – „Což já nebyl.“ – „Ale ne, ty si nebyl nehodnej.“ – „Tak co sem byl?“ – „Ty si byl jen na ty druhý ještě hodnější.“ ()

Yahey 

všechny recenze uživatele

Geniální uštěpačné komentáře Sovákova vnitřního hlasu na adresu maloměstských úředníčků, slizounků, kverulanstských donašečů a dalšího panoptika. Trochu úsměvně - nostalgický pokus podvodníčka, který se pokusí o perfektně naplánovanou loupež století a který to umí s ženskými - "no tak, nasaď ten svůj rozpačitý úsměv, ten vždycky zabírá" - ale nakonec bohužel zase podlehne svému srdci. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Pokud si muž středního věku pořídí manželku s čerstvě vydaným občanským průkazem, tak musí počítat s tím, že peníze na provoz domácnosti zmizí v černé díře krásčiných potěšení. Dvaačtyřicetiletý Láďa podobný model doma má, takže si už plně uvědomuje o co přišel, když se rozvedl se svou první manželkou. Láďa však má v hlavě dokonalý nápad na zbohatnutí, který hodlá dnes uskutečnit, neboť si je vědom svého neprůstřelného alibi a hlavně má jistotu, že žádné z policejních alb nedisponuje jeho fotografií. Odjíždí, se svými pečlivě nacvičenými úsměvy, do malého městečka, avšak nepočítá s výkřiky svého svědomí, křehkou paní poštmistrovou ani drzostí vedoucího samoobsluhy. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že Sovák hrál jen tak na polovic a svůj komediální talent držel na uzdě. Nápad na vyloupení pošty je poměrně hloupoučký a jeho závěrečné - SPOILER - zhatění ještě hloupější. Klíčová zápletka, v jejímž rámci se komisní vedoucí pošty bleskově zamiluje do Sováka, je tak násilně vykonstruovaná, že mi kazila celý film. Nejvíc jsem si nakonec užíval okukování dobových reálií, což je tedy poměrně málo. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

„Nemíchej do toho city troubo, mysli na svou ženu…“ Vnitřní mnohdy poněkud cynické promluvy Jiřího Sováka, který diváka provází celým filmem, nemají chybu. Stejně jako nemají chybu pomněnkové oči Mileny Dvorské. Celkově moc příjemná komedie o tom jak "největší podvod od Šumavy k Tatrám" skončil na laskavosti jedné krásné paní poštmistrové. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Příběh se odehrává v obci Bystřice, ve skutečnosti se jedná ale o Benešov u Prahy. (sator)

Reklama

Reklama