Reklama

Reklama

V jižní Africe sužované apartheidem se dva detektivové (Orlando Bloom a Forest Whitaker) vydávají po stopách vraha, který zabil mladou dívku. Během vyšetřování případu je v botanické zahradě Kapského města nalezeno zohavené tělo dcery slavného hráče ragby. Příčinou smrti se zdá být neznámá chemická látka... (HBO Europe)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (331)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Odvážný počin Frantíků, kteří si drží své typické trademarky tvrdé, syrové a přímé kriminálky a nebojí se občas i trochu experimentovat (exotická JAR). Místy velmi tvrdý a explicitní blood fest, který je ale bohužel zábavný především svojí formou a stylem, potažmo pak hereckými výkony. Scénář je příliš jednoduchý a obyčejný. Potěší překvapivě sehraná dvojice Whitaker/Bloom. Specielně druhý jmenovaný vytváří svojí postavou věčně nalitého a ucamraného poldy pravý opak své dosavadní herecké kariéře a mám pocit, že si to docela užíval. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Názov tohto filmu znie ako ďalších sto žánrových filmov a plagát vyzeral dosť bežne. Ale film? Film bol niekde úplne inde. Film, aké Hollywood len zriedka vyprodukuje. Vynikajúco rozohraná dráma, plná zla a ťažkých rozhodnutí, ktorá nepozná kompromisy. Za pár scén by si dokonca film zaslúžil aj viac ako päť hviezdičiek. Celkový dojem z filmu je však takisto výborný a nebyť pár dier v scenári a keby mal režisér za sebou ostrieľanú minulosť, určite by to dopadlo lepšie. Sklamanie však predčilo nadšenie. Režisér môže byť hrdý na prácu, ktorú tu odviedol, štýl použitia kamery v akčných scénach mi pripomenula majstrovské kúsky žánru. Videl som niekoľko filmov s Orlandom Bloomom a Forestom Whitakerom, ale tento film podnietil ich talent a ich vynikajúce herecké zručnosti naozaj rozkvitli. Nevidel som dobrý film celkom dlhú dobu, takže to bol pre mňa veľmi osviežujúci moment. Odporúčam všetkými desiatimi! 85%. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zajímavé krimi, které zavře pusu všem nepříznivcům Orlanda. Je vidmo, že to není žádné herecké prkno, jen mu role hodných slaďoušů nedaly příležitost se pořádně předvést - avšak v roli zarostlého, potetovaného detektiva s vnitřními démony opravdu zabodoval a já jen litovala, že nedostal ještě víc prostoru. Klidně bych se obešla bez jeho kolegy "zulu" Whitakera, který se v podstatě jen tvářil, jakoby mu uletěly včely. Opravdu velice špatný výběr herce. Kromě toho to trochu kazí zmatenost a necelistvost příběhu a především zběsilý střih. Jinak je film opravdu originální a kdyby se mě někdo zeptal na něco podobného, pak mě opravdu nic nenapadá. Mimochodem Kapské město určitě nikdy nenavštívím, ale místy je vážně nádherné. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Námět i scénář vlastně jen recyklují mnohokrát použité vzorce, které nepřekvapí, navíc vyústění je očekávatelné a při závěrečné scéně účtování s padouchy diváka napadne, že Whitaker si vzpomněl na účinkování Orlanda Blooma v Hobitovi a stejně jako Legolas nelítostně kosil skřety, jeho detektiv nastolí pocit zadostiučinění při potírání zla. Mimochodem, s postavou zahranou Orlandem Bloomem mám problém. Jeho neukázněný policista, ochlasta a děvkař mi není právě sympatický, což by nemuselo být na škodu, kdyby ovšem scénárista a režisér neusilovali o pravý opak a nesnažili se ho vymodelovat jako sympatického rošťáka. Od běžné žánrové produkce, kterou důvěrně známe především z americké výroby, se Zulu liší zasazením do exotického prostředí Jihoafrické republiky a především syrovým zobrazením brutálního násilí. Za sebe musím bohužel přiznat, že ani přítomnost mého oblíbeného Foresta Whitakera to na víc než 3 hvězdičky a 60 % celkového dojmu nevytáhne. Za realistické drama bohužel Zulu považovat nemůžu, na to se až příliš topí v žánrových klišé. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Drogy, všudypřítomné zabíjení a vyřizování si účtů, policie jako směšná a bezmocná skupinka divadelních ochotníků, kterým všichni házejí klacky pod nohy…tedy pokud jim rovnou neproženou kulku hlavou či kosmeticky mačetou neupraví jinou část těla. Zulu je kvalitní krimi, které možná neohromí originalitou zápletky (stejně jako hloupým klišé v podobě „oddaného“ zubaře), ale zpracování, prostředí, ve kterém se děj odehrává a hlavní dvojice vyšetřovatelů (tahle role Bloomovi rozhodně zvedne reputaci u nejednoho diváka) stojí za to. A vydařený je i konec, kterému předchází výborná „písečná procházka“; je poznat, že jde o evropskou produkci, ať už kvůli samotnému závěrečnému rozřešení či jeho nedoslovnosti (dokážu si živě představit, jak by film ukončili hollywoodští tvůrci). Za mě to budou solidní 4*. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení začalo koncem září 2012 v Kapském Městě v Jižní Africe. (bianci)

Reklama

Reklama