Reklama

Reklama

Malá dívenka Hotaru se ztratí v lese, o němž se vypráví, že se v něm vyskytují zvláštní bytosti. Jedna taková bytost se před ní objeví a z lesa ji vyvede. Laskavý zachránce se jmenuje Gin a kromě masky na něm nic zvláštního není. Nebo vlastně je: dotkne-li se ho nějaký člověk, tak nadobro zmizí. I přes tento nedostatek se mezi Hotaru a Ginem vytvoří pouto, které časem sílí i bez fyzického kontaktu. (Ne4um)

(více)

Recenze (58)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Další japonská jednohubka, kterou jsem s chutí spořádala a tentokrát jsem cynicky ani slzu neukápla... no tak dobře, oči se mi v závěru zaleskly, ale udržela jsem se. U těchto filmů víte, jak skončí, co od nich můžete čekat, ale stejně vás potěší, protože jsou jednoduše krásné, a pokud máte štěstí a seženete verzi s titulky, tak si zároveň můžete vychutnat japonštinu :-). ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný a dobre prerozprávaný príbeh má jednu chybu, ale len jedinú chybu. Chybou je to, že je krátky a pre mňa je ten čas nedostatočný na to, aby som si vypracoval kvalitný vzťah k jednotlivým hrdinom a uveril im všetko čo sa tam deje. Áno je to trochu predostreté z rýchlika, všetci tam rýchlo starnú a ja by som chcel proste viac to je celé. Dalo by sa totiž s toho urobiť jeden dlhší príbeh, ktorý by ma potom na konci dal na kolená, že by som silno plakal. Tento príbeh je napriek tomu dostatočne silný a kladie sa dôraz hlavne na dvojicu hlavných aktérov (na iných nie je čas). Mám v podstate rád zameranie na dve osoby a nebolo tam nič iné otvorené a tak som vlastne spokojný aj s koncom a teda vyvrcholením. Nepáčilo sa mi aj to, že na konci je to odrazu ako keby "šokovo" ukončené, ale to je môj subjektívny názor a nie je to chyba. Hudba je použitá adekvátne a pôsobí nerušivo (klavír, husle a tak podobne), Príbeh pekný a trocha smutný no, ale to je životná realita. ()

Reklama

balone 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, když se nechce nad něčím přemýšlet, akce by byla moc rušná a drama moc smutné. Ukazuje se zde již zdařilé téma duchů, kteří jsou na lidi hodní a spíše jim pomáhají. Začátek je i celkem zábavný a konec krásný. Asi není co vytknout. Kdyby to mělo delší stopáž, tak by to chtělo nějaký rozvernější příběh a to by už nesplnilo tu oddychovku, kterou zde dostaneme. 80% ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekala, že mě tento krátký film tak okouzlí. Začalo to překrásnou animací, přidala se nádherná hudba, poutavý svět různých bůžků a svěží humor, který mě mnohokrát rozesmál, k tomu se přidružil zajímavý příběh a nakonec byl film zakončen dojemným koncem, jenž vezme za srdce. Zkrátka moc příjemná necelá hodina a smutek, že takových filmů není více... ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Asi po třech letech si to pouštím znovu, a i když momentálně neslzím, tak se opět nad tímto něžným snímkem rozplývám. Jednoduše, citlivě a s grácií vytvořené anime. Ačkoliv je Hotarubi no mori e film krátký, dokáže dostatečně zaujmout a nepůsobí neosobně jako spousta mnohem delších. Určitěl si jej v budoucnu plánuji pustit znovu. Občas je v jednoduchosti síla. Zde to platí dvojnásob. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je adaptací stejnojmenné mangy od Yuki Midorikawy. (Hromino)
  • Lesní svatyně zobrazená v anime i v původním manze doopravdy existuje. Jmenuje se Kamishikimi Kumanoimasu Shrine a leží v prefektuře Kumamoto na ostrově Kjúšú. (Jirka_Šč)
  • Jedná se o druhé dílo autorky předlohy, které režisér Takahiro Ōmori adaptoval. Prvním byl seriál Natsume yūjinchō (od r. 2008). (Hromino)

Reklama

Reklama