Reklama

Reklama

Kurz sebeovládání

(seriál)
  • USA Anger Management (více)
USA, (2012–2014), 35 h (Minutáž: 21 min)

Tvůrci:

Bruce Helford

Hudba:

Raney Shockne

Hrají:

Charlie Sheen, Shawnee Smith, Noureen DeWulf, Michael Arden, Derek Richardson, Barry Corbin, Selma Blair, Daniela Bobadilla, Laura Bell Bundy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(100)

Baseballová kariéra Charlieho Sheena byla předčasně ukončena, když si v záchvatu vzteku zlomil o nohu baseballovou pálku a přivodil si tím nevyléčitelné zranění. Své zkušenosti se zvládáním vzteku se snaží uplatnit jako terapeut na kurzu sebeovládání. Občas ho ale jeho klienti, spolu s exmanželkou a dospívající dcerou, přivádějí k šílenství… (TV Prima)

(více)

Recenze (184)

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Dva a půl chlapa bez jednoho a půl chlapa v trochu jiném prostředí. Stejný typ humoru, téměř stejný námět, vše je jednoduše takové podobné... "Originálu" jsem dal čtyři hvězdičky a toto je slabší než volná předloha, alespoň v první řadě, a proto za ni dávám tři hvězdy. Problém je totiž hlavně v tom, že je v seriálu Charlie a nikdo jiný, všechny ostatní charaktery jsou naprosto bez prostoru a Charlie je ten, kdo je takový ten nejlepší "king" všeho žijící mezi obyčejnými a jednoduchými lidmi. ()

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Hodnotím časti 1-3 :úvodná zoznamovacia epizóda má pár svetlých chvíľ, ktoré vyčiaria na tvári úsmev, ale nedokážu rozosmiať (až na scénu s bejzbalkou). Celková koncepcia je založená na Charliem. Teda Charlie a pacienti, Charlie a dcéra, Charlie a bývala žena a tak ďalej... No jednoducho nech je Charlie sebe lepší komik, ( čo bezpochýb je) nemá šancu uhrať sám v 20.minútovom predstavení. V Dva a pol chlapa boli vedľajšie postavy, ktoré mali svoje vlastné príbehy a nimi sekundovali Charliemu. Tu sú príbehy v ktorích majú vedľajšie postavy len základnú informovanosť a všetko sa točí okolo Charlieho a tým sa dostávame do jednotvárneho kolotoča. Prvú epizódu sledovalo v USA skoro 6 miliónov divákov, Dva a pol chlapa malo s Charliem skoro 18 milónovú sledovanosť, je jasné, že ani Charlie nieje všemocný a nedokáže sám prilákať takú mäsu divákov pred obrazovky, preto by mali tvorcovia pozmeniť koncept aby sa vôbec aj priblížili k 90-epizódam, ktoré majú naplánované do roku 2014 a zastavili klesajúcu sledovanosť, údajne posledného hereckého koncertu Charlieho Sheena. ()

Reklama

Milda003 

všechny recenze uživatele

Charlieho návrat k situační komedii jsem si představoval teda trošku jináč - udajně to měla být mega pecka, ovšem po shlédnutí 5ti dílů, přemýšlím, jestli se mam vůbec na šestý dívat. Rozjezd je vždy těžký, nezbývá nic než doufat, že se to rozjede - o čemž zatím bohužel pochybuji a více jak jednu hvězdičku zatím nemohu dát... ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Anger management je až moc instantní, a to už při počátečních epizodách, tenhle nešvar většinou seriál exhibituje až v pokračujících sezonách. Tvůrci se ani nesnaží logicky propojit to, co se děje na obrazovce a scény podřizují jenom k doručení žádaného gagu. V Dva a Půl Chlapa tohle nebylo viditelné, stále tam byla snaha o uvěřitelnost a hlavně o splynutí s hlavními postavami, tady ani nemá divák šanci se nějak skutečně ztotožnit s hlavní postavou. Charlie Sheen pořád ale ukazuje, že dokáže utáhnout i takovouhle břečku, ikdyž postava psychologa mu taknějak sebrala to neustálé "kurvení se" a to mne opravdu mrzí. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Charlie evidentně zchátral po úletu na fetu a lehkých děvách, vypadá opravdu stahaně, ale sem tam ten fórek na kameru protlačí - sice s mírnou zácpou, ale na uchechnutí to je. Čili za dvě. Podobný seriál, jako Dva a půl chlapa, tak naplněný gagy se hledá málokde. A to stejně vydrželo jen tak do čvrté série, pak je i Dva a půl chlapa nuda. Jinak Charlie stále oprávněně patří mezi ty lepší a nejlepší herce, jaké znám a mám oblíbené. ()

Galerie (811)

Zajímavosti (21)

  • Ještě před začátkem premiéry prvního dílu Charlie Sheen prohlásil, že po konci seriálu končí i jeho herecká kariéra. (S.W.A.T)
  • V prvních 15 vteřinách prvního dílu říká postava Charlieho Sheena, že ho nemohou vyhodit a že když ho nahradí tím druhým chlápkem, bude to uplně jiné. Rčení je odkazem na jeho vyhazov ze seriálu Dva a půl chlapa (od r. 2003) a nahrazení jeho samého Ashtonem Kutcherem. (S.W.A.T)
  • Ve čtvrtém díle první řady s názvem "Charlie and Kate Battle Over a Patient" ve scéně, kdy Charlie (Charlie Sheen) navštěvuje svého pacienta Patricka v obchodu s oblečením, má na sobě přesně to samé oblečení, které bylo pro Charlieho typické v seriálu Dva a půl chlapa (2003), tedy modrobílou košili a béžové šortky. (Shadowspark)

Reklama

Reklama