Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus o památkách na českém území, které jsou zařazeny do seznamu kulturního dědictví UNESCO. Divákům se tak nabízí možnost seznámení nejen s jedinečnými památkami, ale i historií jejich vzniku a přesahem do míst a krajů, kde se nacházejí. Všechny tyto památky se vyznačují výjimečně cennou architektonickou, uměleckou i urbanistickou hodnotou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele FeriusParfax k tomuto seriálu (4)

Český Krumlov - od řeky k nebesům (2012) (S01E01) 

Informací dost, projev Táborskýho super. Asi mě ale bude celou první sérii pronásledovat pocit jemné deprese. Hrozně mi  perfektní zážitek ničí  ta potemnělá kamera a unylá hudba. Český Krumluv je opravdu hezké město. I zde jsem byla. V každém městě se ale úplnému centru vždy spíše vyhýbám. Zatím mě k obědu seriál baví, i když na mě dopadá jemná melancholie. Hezčí 3* ()

Telč - jezerní růže (2012) (S01E02) 

Telč je hezký hlavně svým okolím a procházkami kolem rybníka. Náměstí je samozřejmě jako přes kopírák s ostatními podobnými městy, které těží se své staré slávy. Táborský je nadšený pro věc a nekonečná studnice zajímavostí, informací. Líbí se mi perličky ze života lidí/staveb, které často doprovází jeho komentář. Příjemné pokoukání. Až na tu kameru, zase. Ale tu už zmiňovat nebudu... ()

Kroměříž - plynutí času (2012) (S01E04) 

Trošku mě odpuzuje zastaralá kamera a takový smutný a starý podtón kamery. Jinak perfektní a zajímavé povídání o Kroměříži. Asi bych ocenila, aby se nemluvilo jen o 1-2 památkách, protože Kroměříž není jen Květná zahrada a velká sídla. Jinak ale Táborský s klidným hlasem vše krásně popisuje a vysvětluje. Občas bych ubrala na hlasitosti nijak atraktivní hudby. ()

Kutná Hora - Monte Carlo středověku (2012) (S01E07) 

Tak jsem sakra samou nedočkavostí nesjela na iVysílání až dolů a sleduju  díly hala bala. Takže tohle je můj 2. díl. 1. byl 4. A tenhle se mi líbil o dost víc. Nezaměřoval se totiž jen na jednu stavbu, ale řeklo se toho hodně o historii města a života v něm. Vždycky si představuju, jaké to v té době asi bylo. Chrám svaté Barbory mě ohromil hned na první pohled. Určitě se jedná o nejhezčí chrám, co jsem viděla. Na živo je město ještě hezčí, ale i letecké záběry měly své kouzlo. Luxusní dokument a zatím mě na něm baví snad všechno. V Kutné Hoře se mi osobně líbilo moc, ale přiznám se, že Kostnice mě nijak neuazujala... ()

Reklama

Reklama