Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (230)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Připomenutí starých drsných francouzských a italských kriminálek a také toho, že tenhle žánr vždy uměli lépe Angličané ( i v literatuře), než Američani.Pozvolný rozjezd pomalu nabírá obrátky. První výrazné zrychlení je při honičce lupičů, kdy ještě tým drží celý pohromadě. Další adrenalin se pak dostaví v závěru. Člověk si při tom uvědomí, jak jsou současné automobilové honičky drsné, jak auta sviští maximální rychlostí a jak se při ní mohou honění i honiči zabít. Výborná hudba (anlická, že...autor je Skot) je v pomalých scénách táhle neklidná, při akci se řítí jako lavina šutráků. Londýn je snímán především jako futuristické město budoucnosti - mrakodrapy, sklo a ocel. Drsné místo, kde se odehrávají drsné příběhy. Pomsta chutná sladce! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Britská akční pecka, které dnešní americké produkce nesahají ani po kotníky. Stará škola se tu míchá s novým přístupem, krásně přirozeně v slušném příběhu jedné speciální jednotky. Ray Winstone má panděro, ale charizma ultimátního borce z něj přímo sálá. Hayley Atwell je dokonalá. Fandy HOMELANDU potěší v několika scénách Damian Lewis. Konec nebrání vzniknutí dvojky, tak doufám, že se dočkáme. P.S: Lepší než PUNCH. You're nicked. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Podobná kriminálka tady už dlouho chyběla. Drsná krimi ze staré školy, ovšem s malinko modernějším střihem, ve které se nikdo s ničím nesere. Scénáři by se sice dala vytknout jistá šablovinost, to však v tomto případě vůbec nevadí, protože vzniknul žánrově vybroušený film s bezchybnou režii, pohlcující akcí (přestřelka na Trafalgar square a okolí patří mezi nejintenivnější sekvence loňského roku) a precizní herce. Ray Winstone by svou urputností převálcoval i buldozer, Hayley Atwell je neodolatelná a Plan B překvapivě přesný. Škoda, že podobné filmy jsou podobně jako hlavní hrdina Jack Regan za dinosaury, kteří skoro vymřeli. Víc takových a američtí fušéři typu Roba Cohena by si měli tento film každý den pouštět před spaním.90% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dejom a niektorymi scenami mi to pripomina skvely film Heat (hlavne slusnou prestrelkou, ktora je ale len jej podstatne slabsim odvarom). Len s tym rozdielom, ze tentoraz sa film venuje iba policajtom a zlodeji tu maju minimum priestoru. Zarputily hlavny hrdina mi zase pripominal Vica Mackeyho z fantastickeho serialu Shield. Winstone je pôsobivy, ale Vic Mackey by si s nim vytrel rit. A tak by som mohol pokracovat dalej. Skoro vsetky sceny, podzapletky a postavy mi tu pripominali nejake ine filmy v ktorych boli prevedene ovela pôsobivejsie. Vzhladom na rozpocet je vysledok celkom pôsobivy, ale ku zanrovym klenotom sa tento film v ziadnom ohlade ani nepriblizil. Proste len solidne becko. Ako pilot k nejakemu serialu to funguje dobre a pripadne dalsie diely nevynecham. 6/10. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Teda takovou syrovou (fyzickou i psychickou) řežbu jsem od Anglánů vážně nečekal. Už první scéna mě vyloženě nadchla, když policejní komando projelo zdí a začalo zločince řezat baseballkami. K tomu se přidal špičkový scénář a parádní závěr, takže za mě naprostá spokojenost. A těch 68%? To teda jděte do prdele! 95% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Richard Hammond navrhol, aby v scéne s naháňajúcimi autami vystúpilo Buggatti Veyron. Jeho cena bola milión libier a režisérovi to navrhol, keď zistil, že celkový rozpočet predstavoval tri milióny libier. (vander19)

Reklama

Reklama