Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (523)

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler uvnitř! Ze začátku vypadá vše nadějně, prostředí opuštěného města dodává správnou atmosféru, jenomže pak všechno naráz přestává fungovat a nastupují často nelogické pasáže a mutanti, kteří se chtějí napapat. Od té doby film ztrácí kouzlo. Aktéři jsou tam chvíli a hned se jim spálí obličej a div nezemřou a mutantíci tam pobíhají vesele dál, jakoby na ně radiace nepůsobila. Konec nepotěšil. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ne! Jak nejsem až takový zastánce nějaké velké logiky v hororém žánru a často leccos odpustím, tak toto musím poplivat. Jelikož něco málo o radiaci vím, tak dokud mně někdo uspokojivě nevysvětlí, proč se ze spořádaných soudruhů dělníků (lze předpokládat, že v JEČ to ani uplní dělňasové být nemuseli, tedy že mohli mít i vyšší IQ než 110) po údajném ozáření stali agresivní kanibalové, nehodlám nad tímto počinem vůbec nějak rozjímat. Rádoby kvalitní scény se dají spočítat na prstech jedně ruky, takže u mě je hodnocení srovnatelné s australským brakem The Tunnel, tedy nebrat, nebo jen v případě nouze největší. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Videl som prilis vela hororov na to, aby som dal tomuto viac hviezdiciek, ako 2 **. Atmosfera bola celkom fajn, ale ked sa konecne zacalo nieco diat, trvalo to asi len poslednych 20 minut a bol koniec a o amaterskej kamere ani nehovorim. Takze u mna tak na jedno pozretie a staci. _________ Ingrid Bolsø Berdal - (Zoe) +++ Dimitri Diatchenko - (Uri) +++ Olivia Dudley - (Natalie) +++ Devin Kelley - (Amanda) +++ Jesse McCartney - (Chris) +++ Nathan Phillips - (Michael) +++ Jonathan Sadowski - (Paul) +++ Hudba: Diego Stocco +++ ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci neměli koule natočit to přímo v Pripjati. Srbské panelákové sídliště, kde se natáčelo, je sice hnusné dostatečně, ale přesto vypadá, že se v něm normálně bydlí a štáb jen řekl obyvatelům, ať nevykukují z oken. Chtělo by to především víc vegetace. Jinak film samotný je spíše průměrný horor, postavy se chovají hloupě, ale to už k žánru patří. Naštěstí NEJDE o "found footage" subžánr, takže se na to dá i koukat. Konec potěšil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám rád Orena Peliho (ktorý to produkoval) a Černobyľ ma fascinuje. Ale Černobyľské denníky dobre nedopadli. Kým sa nič hororové nedeje a postavy sa len prechádzajú post-apokalyptickým mestom (sídlisko, kolotoč), je to fajn. Nie super, nie geniálne. Ale fajn? Fajn hej. Potom ale (tradične) umiera najschopnejšia postava, zostanú len samí hysterickí a nepraktickí blbci a na mesto padne noc a nič z jeho jedinečných kulís tým pádom nie je vidno. Ani scenár to moc nezachraňuje (človek, ak nie je olympijský víťaz v behu, fakt nemá šancu utiecť svorke vlčiakov) a je plný pozoruhodne nelogických momentov (Juri pozná „tajný“ vchod do mesta, kde by sa nemusel dohadovať s vojakmi a platiť im, no napriek tomu použije „oficiálny“ vstup). Pasáže, ktoré ma mali vyľakať, ma vyľakali skôr len preto, že v nich niečo uprostred ticha nahlas „buchlo“, než že by tvorcovia kvalitne budovali atmosféru napätia a neistoty. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Budova, ze které skupina pozoruje v dáli elektrárnu, je 5patrový dům nacházející se pár desítek metrů od kolotoče. Ten se však ve skutečnosti nachází vzhledem k elektrárně ve vzdálenější části města a okolní stavby se nenachází v takové blízkosti. I kdyby byl, výhled by znemožnovaly další budovy a porost. (Adrai)
  • Průvodce Jurij (Dimitri Diatchenko) je oblečený podobně jako Viktor Zakhaev z počítačové hry „Call of Duty 4: Modern Warfare“ (2007). (Sprite)
  • Filmový koncept je založen na příběhu "'The Diary of Lawson Oxford" Orena Peliho. (Conspi)

Reklama

Reklama