Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (523)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako polnočný film na víkend v televízii sú Černobyľské denníky vhodným zabijakom času. Prečo sa ale tento film objavil v kinách a chcel po divákoch plné vstupné? V nejakom zastrčenom zavšivenom kine za dva doláre/eurá prečo nie, ale široká distribúcia? Bohužiaľ treba konštatovať, že Černobyľ, katastrofa a jej obete tu nie sú spoločenským odrazom ničoho a nikoho, jedná sa iba o vhodné hororové lokácie a monštrá. Denníky tak vznikli iba ako súčasť pásovej výroby nízkorozpočtovej hororovej tvorby. Pôsobí to potom značne dehonestujúco a tie monštrá sú napokon ziskuchtiví tvorcovia, že. Lenže film slušne funguje, obsahuje jednu výbornú scénu (medveď) a proste pozerať sa na horor odohrávajúci sa na sídlisku vo východnej Európe má pre nás pridanú hodnotu navyše. 50% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Černobylský průjem (slovní hříčka podle anglického názvu, pro ty, co mají rádi inteligentní humor...HaHaHaHa...) je dokonale podprůměrným hororem s několika lehce průměrnými momenty. Nápad neni úplně špatnej, ale je dost špatně podanej. Scénář plnej stupidních chyb a Sadowskiho postava mi těžce dráždila svěrače. Černobyl by si zasloužil lepší survival. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

He, tak teď si připadám sám jako nějaká zmutovaná příšera mezi uživateli CSFD, páč mně se tohle hodně moc líbilo. Už samotný výběr lokalizace ukrýval velký potenciál, ale já debil jsem se zhlídnutím otálel, neb mě odrazovaly recenze a dokonce i odsudky mých oblíbenců. Do filmu jsem tedy šel s pramalým očekáváním, jenže tohle je povedený od samýho začátku, napětí postupně graduje a kupodivu to nekazí ani tradiční slabina většiny hororů, tedy závěr. Velkým plusem je pro mě v podstatě totální absence prvoplánově zobrazovaných hnusů, dlouho taky není jasný, s kým má parta mlaďáků (smrtelnou) čest, což všemu jenom přispívá. Prostě tohle je pro mě vysoce lahodnej žánrovej kus, jehož víceméně všeobecný odsouzení zřejmě nikdy nepochopím. 80-90% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný námet na film, to bez debaty. Otázne je nakoľko sa podarilo z tohto námetu niečo vyťažiť. Výsledok asi ťažko môže byť pre niekoho viac ako priemerný, hoci snaha bola. Výborný výber lokácií a opustené sídliská v meste dávali tvorcom slušné možnosti, ale budovanie atmosféry už bolo v rukách režiséra a to celkom nezvládol. Za celý film ma ani raz "netrhlo" ani som necítil nejaké silné vtiahnutie do deja. Nedokázal ma tak strhnúť, aby som dychtivo očakával čo bude nasledovať, prípadne aby som sa bál o postavy. Film pravdepodobne zapadne do kategórie "rýchlo zabudnuteľných". Ak si po rokoch na niečo spomeniete tak možno na názov a toho medveďa, čo robil revíziu výťahovej šachty...50%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film bravúrne ťaží s post-katastrofálnej situácie, ktorá sa odohrala v Černobyle, Najprv sa v meste popozeráme po “pamätihodnostiach”, čomu sa nedá nič vytknúť. Kulisy vyzerajú celkom dobre a dokonca tu máme i známy spustošený kolotoč (ten pravý je však oveľa väčší). Postavy sú celkom zaujímavé a dá sa na ne aj dívať, obzvlášť na Oliviu Dudley. Ak postavy nerobia niečo nelogické, tak prakticky stále utekajú. Nebojíte sa o nich a jediné, čím vás naľakajú, sú typické zľaknutia po tichej scéne. Napríklad scéna s medveďom je fakt brutálna. Aj časť v uzavretom autobuse bola skvelá. Tých “druhých” tu moc nevidno, čo ale zase nie ja až tak na škodu. Hoci sa tu pracuje len s klišé, režisér ho celkom rozumne využil a neprestrelil. Takže sa nestalo, že by ste v polovici filmu už mali pred sebou všetky monštrá v plnej kráse, ktoré žerú všetko naokolo. Snaží sa tu všetko skrývať a ukazovať to len pomocou akčnej kamery. Film príjemne prekvapil, hlavne niektorými scénami a zaujímavým koncom. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (17)

  • V Rusku a USA se ozvaly hlasy, že celá myšlenka je cynická a znevažuje oběti černobylské katastrofy. (Sufferer)
  • Během útěku se skupina dostane na stadion, avšak jediná podobná stavba v celé oblasti je Centrální stadion v Pripjati, který má ale pouze jednoduchou tribunu na jedné z rovinek a navíc se nachází na opačné straně města, než podle filmu skupina utíká. (Adrai)
  • Budova, ze které skupina pozoruje v dáli elektrárnu, je 5patrový dům nacházející se pár desítek metrů od kolotoče. Ten se však ve skutečnosti nachází vzhledem k elektrárně ve vzdálenější části města a okolní stavby se nenachází v takové blízkosti. I kdyby byl, výhled by znemožnovaly další budovy a porost. (Adrai)

Reklama

Reklama