Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscar Svendsen se probudí k smrti vyděšený a zkrvavený. V rukách má pušku a nachází se v něčem, co kdysi býval výstavní striptýzový klub. Kolem něho leží osm těl a před ním stojí policejní vyšetřovatel Solør, který na něj míří pistolí. Solør je 100% přesvědčen, že Oscar je pachatelem, i když Oscar neochvějně trvá na své nevině. Oscar neochotně začíná vyprávět neuvěřitelný příběh čtyř kamarádů, kteří společně v loterii vyhráli 1 739 361 norských korun. Ta suma byla poněkud špatně dělitelná čtyřmi. (toma.baza)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (91)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zkušenost mě naučila, že opice se velmi nerady dělí." Nerad trávím čas s debilama, leč stalo se. Mistři Norska ve vymýšlení blbejch plánů do toho šli naplno a já jsem neměl komu fandit. Na jejich obranu musím napsat, že 1,739.361 se opravdu špatně dělí čtyřmi. Třemi to jde, ale když jsou kladivo, pistole a brokovnice nepřátelé dělení, tak to musí jít jinak. Já jsem se tedy bavil nad absurditou některejch scén, ale nebavilo mě každou chvíli se utírat od krve. A nejvíc mě zaujalo, že Rosenborg Trondheim nemusí vždycky vyhrát. To bylo šokující zjištění. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

S černými komediemi je to hrozně těžké, hit or miss a tohle mne bohužel minulo. Občas jsem se pousmál, ale to je tak všechno a to jsem tomu šel hodně naproti, mám rád severskou tvorbu i Nesba, který k tomu napsal scénář, nikoliv předlohu, ale scénář. A je možná dobře že ve scénářích už nepokračoval a radši se věnoval knížkám. Ta zápletka se uzavírala příšerně nezábavně a pak už mi to bylo vlastně dost jedno 5,5/10 ()

Reklama

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Bravurní honba za recyklací hnijících trupů zdatně uhňácaná příjemnými a politicky nekorektními, severskými prstíky. A to i přesto, že se závan papírové vypočítavosti neostýchá divákovi proplesknout čichové buňky a zanechat za sebou nedůvěřivě roztažené nozdry, neboť bez té naší papírové vypočítavosti by zábava byla cudná, obrýlená katolička s ohmataným růžencem v pravé kapse a sukní po kotníky. Do posledního cípu čtyřech zářivých hvězd nahrává fakt, že je celá mozaika protkána známými norskými ksichty a humorem černějším než etiopský maratonec (ne)šťastně vběhnuvší do análu Asi Akiry. A teď už snad jen dodám starý, teatrální a dokola omílaný povzdech, že takové pichlavé mnohovrstevné krimošky by mohly vznikat i v tom našem vrásčitém řiťáku Evropy, ale ti zodpovědní zrovna chlemtají další misku plytké tragikomické polévky. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Viditelně asi snaha o mix Norského Ritchieho a Tarantina se zastavila tak někde na půl cesty. Ano, občas se objeví nějaký zpravidla dost brutální vtipek, který je povedený, ale na každý povedený je tu jeden špatný, a tak je to ve filmu vesměs se vším. Na jednu ujetou ztřeštěnost padá jedno naprosto nelogické chování postav, na jednu sympatickou postavu padá jedna krajně nesympatická. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Martens zřejmě opisuje ze slavných zahraničních kolegů Ritchieho a Tarantina. Okatě, bohužel ale ne na takové úrovni. Snaha o prazvláštní figurky v čele s konstáblem nevyšla, nadruhou stranu černý humor nebo kombinovaný závěr se jako plus brát dají. Navíc jako pravý seveřan se trošky krve nebál a ta na škodu také nebyla, protože v kombinaci s černým humorem fungovala skvěle. ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama