Reklama

Reklama

Boží stvoření

  • USA Child of God (více)
Trailer

Child of God je příběhem násilníka a vyvrhele společnosti Lestera Ballarda, jež se odehrává na úpatí Apalačských hor v Tennessee na začátku šedesátých let dvacátého století. Ballard se rozhodl pro zničující život mimo civilizaci a společenské konvence. Přišel o rodiče, bydlení i sebeúctu. Žije v jeskyni a díky krutým zločinům a vlastní degradaci klesl na samotné dno společnosti. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příběh o podivném a úchylném retardovi se zvířecími sklony, který bydlí v divočině, kde si dělá co ho napadne. Spíš než o pokus o psycho- thriller z toho měl Franco udělat obyčejný lesní hororovou naháněčku, ve které mentál obtěžuje milenecké páry a vesničany. Bylo by to určitě zábavnější. Takhle stojí za zmínku jen výkon neznámého Scotta Hazeho. 30% ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Zkrácená verze: Chlapík co neumí mluvit chodí s puškou po lese, sem tam něco najde, znásilní mrtvolu holky, vyhoní si ho u auta, vytřelí si plyšáka na pouti, chodí, chodí a chodí a pak se rozhodne zastřelit nějakýho starce, nedřív mu zabije dceru, které nádherně odřízne vlasy. Jediné plus je ta nechutnost nad některými scénami, které jsou i tak nudné. ()

Reklama

CBD 

všechny recenze uživatele

James Franco natočil velice slušnou adaptaci knihy, kterou většina lidí raději přehlédne. Child of God je stejně jako McCarthyho útlý román o denním zápasu s existencí, opovržení společnosti a čtenářském/diváckém balancování mezi lítostí a znechucením. Nevědět do čeho přesně jdu, nejspíš mám s filmem daleko větší problém. Jako McCarthyho fanda ovšem nemohu nevidět, že Franco na plátno přenesl nejen atmosféru knihy, ale i zásadní prvky, které z ní dělají i po desetiletích kontroverzní četbu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tohle je můj pozemek!!...... Srací scéna na začátku příběhu mě celkem zvedla žaludek a změnila finální hodnocení. Vlastně abych napsal pravdu, čekal jsem nějaký smysluplný western, ale je to jen o buranech. Divný děj, špatný hudební doprovod a nějak mě nevzalo ani herecké obsazení a "umění". ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Úychlnej film o jednom retardovi, kterej chodí po lese, vydává nějaký nelidský zvuky a občas souloží s mrtvolou. Taky se mimochodem vysere a pak si klackem rozmaže hovna až na záda. Člověk neví, jestli má u toho zvracet, nebo se tomu smát. Koukal jsem na to dost nevěřícně. Ale vůbec mě to nebavilo a celkově to je docela blbost. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film je adaptací stejnojmenného románu Cormaca McCarthyho, který prozradil, že postava Lestera Ballarda (Scott Haze) je inspirována skutečnou osobou. (Pria)
  • Zajímavou paralelu vytváří film na konci, kdy hlavní hrdina bojuje bez ruky o život v jeskynním komplexu. Podobný problém řešil režisér James Franco ve filmu 127 hodin (2010), kde hrál zaklíněného horolezce. (markyzgero)
  • Příběh se odehrává v Tennessee, natáčení však probíhalo v Západní Virginii. (Pria)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Reklama

Reklama