Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (165)

enjoi 

všechny recenze uživatele

Po pilotu 80 %. Děj vás rychle vtáhne a svižně odsýpá. Herecké obsazení skvěle zapadá. Uvidíme, čím nás BBC překvapí dál, ale já osobně si myslím, že nás nezklame :). ////// Po první sérii hodnocení nechám, možná ale uberu pár procent na 75 %. Každopádně se ale jedná o velmi kvalitní dobovou detektivku. ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Atmosféra super, postavy sympatické... ale nějak mě to nevtáhlo do děje v takové míře, že bych přímo hltal jeden díl za druhým s tím, že už se nemohu dočkat, co se stane v tom dalším. I když zakomponování kdysi skutečně žijícího sloního muže a jeho skonu byl určitě fajn, o tom žádná. Po dvou sériích za mě lepší průměr. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Perfektní detektivní seriál z prostředí Londýna na konci 19. století. Příběh vás celkem vtáhne do děje. Sympatické postavy, no super. Sice se tady toho o Jackovi moc nedozvíme, ale co už. Děj se totiž odehrává až po jeho řádění. Takže se tu řeší spíš spekulace a různá podezření. Postupně nám jsou odhalovány životní příběhy hlavních postav a tajemství s nimi spojená. Seržanta Drakea hraje Bronn z GoT. Také se tu objeví Jorah Mormont a Hodor. Plus ještě Rudy z Misfits. 2. série má souvislý děj, na rozdíl od 1. A je i o něco lepší. Dozvíme se spoustu nových věcí. Odehrává se v roce 1890. 3. série navazuje po 4 letech. Spoiler: Začíná to velkou vlakovou tragédií způsobenou krádeží peněz. Také se zjišťuje, že Reidova dcera Mathilda žije. Stane se toho opravdu hodně a některé postavy i zemřou. Spravedlnosti nakonec neujde nikdo. 4. série se odehrává po dalších 3 letech. Končí to dost otevřeně, tak jsem zvědavý, jak to dopadne. "Nejsi kus hnoje!" :D ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velkým kladem seriálu je to, že v každém dílu jde o jiný příběh. Výborná atmosféra s dobovými kostýmy a všemu skvěle vévodí Matthew MacFadyen. Ten je zatím jediným tahounem a bez něj by to každopádně nebylo to pravé ořechové i když je na něm vidět, že zřejmě současně natáčel i Annu Kareninu, protože to kilko navíc z Oblonskiho je na něm trochu znát. Jsem trochu zklamaná, tak nad průměr tentokrát nepůjdu. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Keď niečo vieš tak to proste vieš a BBC natáčať kvalitné seriály rozhodne vedia. Síce z názvu som očakával, že sa dej bude otáčať ako taká detektívka okolo postavy Jacka Rozparovača, viac som sa mýliť nemohol. Samozrejme, keby sa daná historická postava, ktorá terorizovala Londýn neobjavila zrejme toľko krát ako gól v sieti Slovenska na MS 2017, divák by mohol byť zmätený. Je to zaujímavo točené, človek čaká, že možno to bude na pokračovanie, ale RIPPER St: majú svoj vlastný príbeh. Je ich niekoľko dá sa povedať. Áno, hlavný Mr. Detektív mi prišiel trošku ako až príliš úzkostný, Jareme Flynn - známy hlavne ako dobrý kamoš trpaslíka Lanistra z Game Of Thrones zase možno občas brutálny. Moja favourite postava bol suverénne US doktor, ktorý sa vôbec s ničím nesral a nemal problém vpáliť guľku do hlavy hoc komu, ako aj riadne si užiť v bare či v bordely. Síce je pravda, že nie každá časť z tých 36tich čo som videl nebola geniálna, ale niektoré mali fakt neskutočný nádych Londýna pár rokov pred začiatkom 1. svetovej vojny. Pre milovníkov historických udalostí (aj keď nie reálnych) si určite príde na svoje. Netreba zabúdať aj na neskutočnú eskadru kvalitných hercov, známych aj z iných kvalitných snímkov, či seriálov. ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • Židovský sirotinec stále existuje, len je premenovaný a prvý krát sa premiestnil do Norwoodu v Južnom Londýne a následne do Stanmore. (Carol Pifková)
  • Fredericku Abberlineovi bylo v roce 1889 46 let. Clivu Russellovi, který hraje postavu Abberlinea, bylo ale až 67 let. (Kaufman)
  • V seriály sú používane i časté slangové výrazy, ako napríklad Crusher alebo Pig - Policajt, detektív; Rookery - slumy alebo ghetto; Thomas - klient prostitútky; Toffer - školená prostitútka; Molly house - verejný dom pre homosexuálov a transvestitov. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama