Reklama

Reklama

Brána do záhrobí

(festivalový název)
  • Česko Zombie: Město duchů (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Luisiana 1927: jedné noci přijíždí do zdejšího hotelu skupina mužů a z pokoje č. 36 vyvlečou násilím muže, který je podezřelý z provozování černé magie. Zavlečou ho do sklepení hotelu a tam brutálně ukřižují. Svým činem však způsobí otevření jedné ze sedmi bran pekla, o které se píše v magické knize Eibon. Luisiana 1981: do opuštěného starého hotelu přijíždí mladá žena, která zde hodlá začít nový život. Brzo však zjišťuje, že s hotelem není něco v pořádku... (caligari)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (154)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Atmosféra mohla být hustší, pozadí příběhu promakanější a některý masky míň komický, ale jinak je "Brána do záhrobí" (viz Otrlý divák 2007) docela sympatický dílko. Mám chuť dát snad i čtvrtou hvězdu za tu skvostnou závěrečnou scénu, která ve mně vyvolala TEN nedefinovatelný pocit, který má člověk po dočtení opravdu dobrého hororu... (3,5*) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi vážně MOC líbilo!! Po formální stránce nemám co vytknout. Nesmírně působivá hororová atmosféra, solidní hudba a několik opravdu hustých scén, které se zaderou do hlavy razancí úderu sekáčkem na maso (scéna se sklípkany, s kyselinou v nemocnici, scéna se psem). Herci, zejména sympatická hlavní představitelka, podávají, až na malé vyjímky, slušné herecké výkony. Po nedávno zkouknutých D´Amatových béčkách byl tenhle film pro mně učiněným balzámem. A jen tak na okraj - hodně překvapivým momentem byla pro mně scéna, ve které se Fulci krutě vypořádal s malým děvčetem - to je, řekl bych, hodně odvážné porušení nepsaného pravidla filmového průmyslu o nedotknutelnosti malých dětí. Ten člověk se vážně s ničím moc nepáral :o) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"L´Aldilá" - "The Beyond" - "Brána do záhrobia" - Najlepší film kultového režiséra Lucia Fulciho! Jeden z najlepších talianských horrorových snímkov! Pre mňa osobne je to jasný kandidát na plné hodnotenie - päť hviezdičiek! Fulci je tu v najlepšej forme a úplne ma dostal. Je tam všetko čo na jeho tvorbe obdivujem v tak silne koncentrovanej dávke, že ma to vždy odrovná. Skľučujúca atmoféra, psychotická hudba, nápaditá kamera, surová réžia a úžasné gore scény! Dokonalý horror! ***** ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prva polovica filmu koli znacne zlym dialogom a absencii nejak hlbsie sa rozvijajuceho pribehu nieje veru najlepsia. Je doslova zalozena na nijak zvlast prepojenych brutalnych scenach, ktore casto krat nepotesia priehladnymi trikmy (pre fanusikov Fulciho nic nove). Ako vsak film smeruje k zaveru, atmosfera prekvapivo hustne a samotny zaver je fantasticky, priam pamatny moment, jeden z vobec najlepsich medzi filmami s pekelnou tematikou. Je to taky protipol podobne ladeneho Carpenterovho Prince of darkness, ktory je naopak viac zalozeny na pribehu, keca sa v nom taktiez nepomerne viac, ale zasa neponuka tak stavnate gore sceny. Kadopadne, obidva stoja za to. (7/10) ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Zrejme najlepší horor v histórii svetovej kinematografie.IMHO. Silné slová? Možno, ale to je môj názor. Film som videl až ako otrlý hororový divák, ktorý mal napozerané možno aj stovky hororov, ale toto som sledoval ako obarený... Zombie,duchovia, peklo, strašidelný dom ,vraždy - všetko v jednom a brilantne spravené. Perfektný ! koniec tomu nasadil korunu - BEST Horor !!! Film je plný menších chýb: ducha žiadneho neuvidíte, zombie sú skôr na okrasu ako nebezpečné, hudba sprvoti príšerná... ALE!!! Skuste si ho pozrieť viackrát... Ja som ho veru už z hlavy nedostal... Aj tá hudba už mi pripadá geniálna...Dokopy to dáva priam geniálnu skládačku... P.S. A budeš stáť tvárou v tvár moru temnoty, a všetko čo je tam Ty bude odhalené!!!! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Film byl zamýšlen jako pocta Antoninu Artaudovi (1896-1948), francouzskému dramatikovi a zakladateli žánru tzv. divadla krutosti, které Fulci velmi obdivoval. (gjjm)
  • Režisérský sestřih byl v USA promítán v roce 1998. A to jen ve vybraných městech o půlnoci. (Chatterer)

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama