Reklama

Reklama

Exists

  • Velká Británie Exists
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Brian (Chris Osborn) a jeho brat Matt (Samuel Davis) sa rozhodnú pre menšie dobrodružstvo: pozvú Mattovu priateľku Doru (Dora Madison Burge) a dvojicu priateľov (Roger Edwards, Denise Williamson) do divočiny južného Texasu, aby si tu spravili divoký víkend na chate ich strýka. Brian, neustále sa pohybujúci s niečím, s pomocou čoho sa dá zhotovovať obrazový materiál, má však ešte jeden motív, ktorý si necháva pre seba. Veľmi rád by na kameru zachytil záhadnú bytosť, ktorá vystrašila ich strýka natoľko, že sa sem už nejaký čas neodvážil vybrať. V momente, kedy sa partia dostane do blízkosti chaty, sa začnú objavovať náznaky, že v strýkovej historke bude oveľa viac ako len zrnko pravdy... (beso74)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Exists“ je klasické found footage, což pro mě prostě automaticky znamená, že to je snímek, který mi nepřinese nic nového, snímek, kde se budou postupy opakovat a kde se budou opakovat i záběry, které už jsem viděl tolikrát, že je prostě vidět nechci. Sánchez toho ukáže víc, ale ani tak to není něco, co by mělo diváka naprosto odrovnat. Naopak, spíše je to něco, co v tom množství podobných filmů zapadne. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Exists se od jiných FF liší asi hlavně tím, že původce zla, tentokrát je to Bigfoot, odhalí v podstatě už někdy v desáté minutě. Na nic se tu vážně nečeká a když se Bigfoot objeví, tak se vším všudy. Není tu prostě žádná taková ta omáčka, na kterou jsme všichni zvyklý. Jede se pěkně od podlahy. Některé scény jsou fakt hodně dynamické a osud hrdinů není nikdy tak jistý, jak bycho si mohli myslet. Nemůžu ale říct, že to jsou všichni sympaťáci. Sánchez ale vsadil tentokrát na velkou exhibici a nenechal nic pod pokličkou, jak nám předvedl v The Blair Witch Project. Sice právě kvůli tomu občas chybí potřebná atmosféra, ale i tak patří tento film k těm lepším handycamerovým hororům. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další z řady FF kterých letos vyšlo na několik snad i stovek. Tenhle je výjmečný tím že má režiséra Sáncheze který je podle mě talentovanější než Myrick. A dokazuje že FF mu stále jde tohle je totiž jedno z těch kvalitnějších. Narozdíl od ostatních FF jde tohle rovnou do akce. Žádné veliké čekání. Atmosféra byla solidní a scéna kde hrdinové spí v autě byla luxusní. Nicméně film má i tak chyby jako třeba neuvěřitelně klišé postavy. Nicméně mě film překvapil koncem který potěšil že právě klišovitý vůbec nebyl. Pro mě nadprůměr. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další found footage a tentokrát o velký ťápotě.Býval jsem velkým fanouškem tohohle stylu hororů, ale už je toho nějak moc.Exists má jednu malou výhodu a to je režisér Sánchez, který už má horory nějaký ten pátek v ruce.Děj se rozjede díky bohu hned po prvních minutách, takže netrávíte hodinu poslouchání slintů které se dohrabou k finální pointě a vy se ještě modlíte, aby aspoň těch polsedních pár minut bylo trochu akčních, to právě tenhle film nemá, tudíž se hned od začátku děj hýbe a divák se díky bohu nenudí.Atmosféru bohužel nenajdete a všichni herci mě byly totálně u prdele.Doufal jsem, že tam bude víc akce a nějakých pořádných scén kde budou lítat ruce, nohy a drtit se kosti, bohužel toho je pomálu a tak ve výsledku není Exists ničím jiným, než mírně povedenější žánrovkou, která potěší hlavně Brianem Steelem v roli velký ťapky.Konec mě strašně nasral, normálně bych té debilní vobludě ustřelil palici a z jeho srsti si udělal tapisérie.Díky bohu je to tisíckrát lepší, než podobný Frankenstein Theory, ale na nejlepší kusy tohodle žánru to stejně nestačí.50%. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Naprosto do pohodičky-tenhle typ FF lesních naháněček mě chytnul za srdce už u Evidence a ani tady to klucí nevzali za špatnej konec. Mám rád hodně jednoduchý ff který moc nekombinuje a nevymýšlí zbytečně křečovité originality, takže přímočara Yetti naháněčka mi fajně sedla do noty. Masky jsou parádní a Saskveč se nám odhaluje v přesných dávkách víc a víc až do parádního finiše který mě svým smířlivým vyzněním jakoby pohladil po duši... Palec nahoru ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Brian Steele, ktorý stvárnil v tomto filme Bigfoota, takisto stvárnil Bigfoota aj v rodinnom seriáli Harry a Hendersonovci (1991). Rovnaké postavy s diametrálne rozdielnymi vlastnosťami. (KN1Fe)
  • Natáčalo sa v štáte Washington. (Marceloo)

Reklama

Reklama