Reklama

Reklama

Páter Thomas

  • Česko Pastor Thomas (více)
Trailer 2

V malém jižanském městě páchá kněz Thomas sebevraždu na hřbitově před zvláštním náhrobním kamenem. V téže chvíli v New Yorku při spiritistické seanci umírá mladá dívka Mary potom, co v tranzu viděla knězovu smrt. To vyvolá značný zájem novináře Bella, který se zúčastní jejího pohřbu. Po ukončení obřadu uslyší z nitra hrobu výkřiky a zachrání Mary, která byla jen zdánlivě mrtvá. Dívka mu pak vypráví, že při seanci viděla nejen knězovu smrt, ale i její pokračování vyvolané starou legendou, která byla vytesána na náhrobním kameni. Krvavý boj se záhrobím začíná... (Q FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (149)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Horory doslova milujem , a tak som pozeral kedysi davnejsie aj Paura Nella citte dei Morti viventi /V SK a CZ luhoch a kotlinach pozname ako Pater Tomas/. Gore bolo samoucelne. Atmosfera prvej polky filmu je uchvatna, ale v druhej polke zacne krivat logika, a veruze aj rezia je poslabsia. Masky boli v 80. rokoch kultove, dnes su uz zostarnute a vek a doba vzniku sa na nich plne podpisali. Takze v 80s sa bolo coho bat, dnes uz skor nie. 5 % ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Lucio Fulci a jeho horory jsou typické tím, že místo dávkování napětí, používá systém postavený na hnusu a odpornosti, tedy hodně slizu různých barev a nepříjemného zvuku. Nejsem sice fanda tohoto pojetí hororu, ale beru, že dříve to bylo cool a divák se u toho svým způsobem bál. V případě Pátera Thomase se mi ale zdálo, že Fulci se držel zkrátka a nepopustil moc uzdu. Byl to pro mě takový slabý odvar oproti jeho jiným počinům (Zombi 2) a těšil jsem se až bude konec. Když k tomu připočtu spousty chyb, co se v tomto hororu objevilo, tak nemohu dát víc jak jednu hvězdu, přesto, že Lucio Fulci, i když já tento styl moc neuznávám, je legendou ve svém oboru. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Věc (ne ta od Carpentera) která mi od mých 14ti nedá spát. Italové byli v 80tkách takový mistři, že se o tomto může dodnes amíkům jen zdát. Hudba, dlouhé pohledy do očí (italská specialita) a atmosféra hustá tak, že by se dala krájet, dělá z tohoto (a jiných snímků, tohoto žánru) klenot. Ovšem, nic pro slečinky. ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

.... ďalšia Fulciho geniálna kompozícia ...ktorou potvrdzuje svoj primát vo svete horroru ... a reči o nejakých dejových líniach , o nejakom scenári ,,alebo o samoúčelnosti ..atď ..... to mi pripadá tak naivné ako keby niekto gigantovi Pablovi Picassovi chcel vysvetľovať ,,ako je potrebné kresliť realisticky .... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A čo teraz?“ – „Teraz by som si zapálil.“ Na PÁTEROVI THOMASOVI som nevyrastal (prvý raz som ho videl krátko pred tridsiatkou), ale musím, hoci troška nerád, dať 80%. Lucio Fulci je kultový taliansky hororový režisér, ktorého filmy nikdy nemali dobré scenáre či oscarové herecké výkony, ale keď došlo na gore, masky a atmosféru (hudba + výprava), bolo sa na čo pozerať (THE BEYOND, ZOMBI 2, DOM PRI CINTORÍNE). PÁTHER THOMAS pre mňa nie je žiadna srdcovka a pokojne by som ju už nikdy nemusel vidieť. Ale uznávam, že atmosféra prvej polovičky je úchvatná a hoci masky s gore predsa len zostarli, stále je to sila (dievča, vracajúce vlastné vnútornosti). U Fulciho nesmie chýbať nezrozumiteľný koniec, chýbajúca logika (ak by ste z truhly počuli kričať „omylom“ pochovaného, naozaj by ste drevo zobrali krompáčom, riskujúc, že mu zatnete do hlavy?) a domáci maznáčik útočiaci na svojho pána. Ale vďaka prvoligovému „stupňu humusu“ (vietor červov) a atmosfére musím dať 80%. Dvojnásobne po tom, čo som videl Fulciho slabšie látky (AENIGMA, KONCERT HRÔZY, HLASY ZO ZÁHROBIA). Tento je kvalitou predsa len vyššie. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • Michele Soavi mal pôvodne hrať hlavnú postavu Boba. Fulci si to však rozmyslel a rozhodol sa namiesto neho obsadiť Giovanniho Lombarda Radiceho. Soavi dostal menšiu úlohu. (misterz)
  • Film se odehrává v městečku Dunwich - toto místní jméno je narážkou na povídku The Dunwich Horror od jednoho ze zakladatelů horrorového žánru, H. P. Lovecrafta. (gjjm)

Reklama

Reklama