Reklama

Reklama

Čtyři dohody

(divadelní záznam)
Trailer

Obsahy(1)

Úspěšné divadelní představení Jaroslava Duška na motivy stejnojmenného bestselleru "Čtyři dohody" zaznamenala dokumentaristka Olga Špátová a kreativně ho doplnila o soukromé rodinné filmové archivy. Duškova hra inspirovaná nadčasovou toltéckou moudrostí knihy Dona Miguela Ruize provedla za devět let více než 150.000 diváků v cestě za osobní svobodou a štěstím. Slovem, tělem, hudbou a srdcem hrají Alan Vitouš, Pjér La Šé´z a Jaroslav Dušek. (Verbascum Imago)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (223)

zeldinho 

všechny recenze uživatele

Duškův monolog, či spíše přednáška na téma čtyř dohod Dona Miguela Ruize. SPOILER ALERT!!! 1. dohoda: Nehřešte slovem. No nevím, co bych si z toho měl odnést. Tahle dohoda se týkala především výchovy dětí a nemohu říci, že bych ve všech případech souhlasil s tím, co v ní bylo řečeno. Místy mi přišly některé názory až hloupé. Dušek se při snaze být vtipný dopouští, podle mého názoru, dosti chybných interpretací toho, co se původně Ruiz zamýšlel sdělit....2. dohoda: Neberte si nic osobně. Víceméně se všemi názory jsem souhlasil, i když někdy byly opět vedeny to značných extrémů. Kdyby svět fungoval podle toho, jak zde Dušek (Ruiz) popisuje, byli bychom pravděpodobně obklopeni mnohem více hlupáky a nevzdělanci. Hrozilo by i riziko anarchie....3. dohoda: Nevytvářejte si žádné domněnky. Tuto dohodu považuji za nejvydařenější. Číst v hlavách ostatních lidí jsme nikdy neuměli, neumíme a osobně doufám, že nikdy moct umět nebudeme. Proto bychom neměli spoléhat na své vlastní ideje, když vlastně člověk druhý může mít myšlenky a domněnky úplně opačné, či zkreslené. Konec spoilerů Tento seminář, přednáška, monolog, či jak chcete, se nedá hodnotit ani trochu objektivně. Záleží jen na vás, jak si informace zpracované Duškem přeberete. Mně osobně připadalo vystoupení opravdu zajímavé, avšak místy, zejména prvních 15 minut, jsem se opravdu nudil a přemýšlel, jestli má cenu vůbec představení dokoukat. Vydržel jsem a nelituji toho. Odnesl jsem si z něj zajímavé poznatky, stejně tak jako hromadu zajímavých názorů. S některými jsem souhlasil, některé mi připadaly dokonce hloupé. Ve výsledku se mi tedy představení líbilo, ale že bych byl nějak zvláště unesen, to spíše ne. 65% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Don Miguel Ruiz se se mnou pokoušel dohodnout již dávno, ale evidentně jsme v sobě neobjevili kousky Brahmy, takže tuto část hry Mája vyhrála. Důvodem byla patrně strohost textu, protože když mu dodal Jarda Dušek humornou šťávu, tak i já jsem pochopil, co mi chtěl Ruiz sdělit. Zatím však nejsem svatý, abych si občas nezahřešil slovem, někdy si něco nevzal osobně a nevytvořil si čas od času nějakou domněnku. Vše se však snažím dělat tak, jak nejlépe dovedu a to ostatní se pokusím omezit na minimum. Mně zkrátka Čtyři dohody dohody dobíjejí baterky a tak jsem se sám se sebou dohodl na pěti hvězdách. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

V tomto případě je obtížné hodnotit záznam představení, takže se o to vlastně ani nehodlám pokoušet. Je to záznam pro lidi jako já, kteří by někam do Prahy do divadla nejeli. One man show Jaroslava Duška se často tváří jako hra se slovy, či spíše série slovních hříček, ale rozhodně není blbá a neuráží ani mne, který jsem na všelijaké šamanismy, esoteriku a podobné záležitosti docela alergický. Ono není složité si tohle odfiltrovat, aniž by tím bylo porušeno základní sdělení. Pokud se najde někdo, kdo se po shlédnutí představení nebo tohoto jeho záznamu nad sebou dokáže zamyslet, je to důkaz, že umění může zlepšit náš svět. Mě už asi nezmění, ale zato mě výborně pobavil. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že od kohokoli jiného by mi to asi přišlo jako agitace. Dušek má ale talent držet to na hraně a nepřekročit hranici, kdy už začínám mít pocit, že mne někam tlačí. Nesnáším manipulace jakéhokoliv druhu a Dušek se vždycky stáhne, nebo to zlehčí, přesně ve chvíli, kdy už by mi začal vadit. Beru to jako povedené talkshow s řadou zajímavých mouder, která mne donutila k zamyšlení. Přesto u mne pořád jako šoumen vede Dylan Moran- Monster. ()

Papekus 

všechny recenze uživatele

Ke sledování tohoto filmu jsem byl víceméně donucen, ač tedy pana Duška mám hodně rád. A musím říci, že se celé kino úžasně bavilo od začátku do konce - všichni 4 diváci :)). Osobně bych raději viděl divadelní představení, ale i tato "náhražka" zafungovala výborně a DVD si rozhodně také pořídím. Minimálně se na něj mrknu až budu čekat nějakého toho prcka :) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Záznam vznikl z představení uvedených již v květnu 2006. (Zdroj: Verbascum Imago)
  • Knihu "Čtyři dohody" napsal Don Miguel Ruiz jako průvodce životem inspirovaný moudrostí Toltéků. Čtyři dohody jsou: 1) Nehřešme slovem, 2) Neberme si nic osobně, 3) Nevytvářejme si žádné domněnky a 4) Vždy dělejme vše, jak nejlépe dovedeme. (Zdroj: Verbascum Imago)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno