Reklama

Reklama

Čtyři dohody

(divadelní záznam)
Trailer

Obsahy(1)

Úspěšné divadelní představení Jaroslava Duška na motivy stejnojmenného bestselleru "Čtyři dohody" zaznamenala dokumentaristka Olga Špátová a kreativně ho doplnila o soukromé rodinné filmové archivy. Duškova hra inspirovaná nadčasovou toltéckou moudrostí knihy Dona Miguela Ruize provedla za devět let více než 150.000 diváků v cestě za osobní svobodou a štěstím. Slovem, tělem, hudbou a srdcem hrají Alan Vitouš, Pjér La Šé´z a Jaroslav Dušek. (Verbascum Imago)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (223)

ondrula

všechny recenze uživatele

Nevim no, nechávám bez hodnocení. Fakt je ten, že i po těch dlouhých letech, co jsem přestal Duška vídat ve filmech, si pořád ještě nemůžu zvyknout na to, že se zbláznil a prodělal přerod do tohohle šamana nebo co to je. V poslední době jsem vídal Duška už jen v rámci bizarních reportáží, kdy někomu vysvětloval jak je bezvadný postavit si dům z hoven anebo žvanil něco o Brahmovi (předpokládám, že v jeho verzi šamanismu je nějaký pošukaný toltécký dogma úplně v souladu s hinduismem). Dost mě akorát mrzí, že Dušek svojí vyčteninku o čtyřech dohodách okecává už tak dlouho a donekonečna, že tím zblbnul několik mých neurotických známých, kteří o tom začali žvanit taky. Zajímavý na tom je, že čím víc o tom kecaj, tím míň se těmi dogmaty v reálu řídí; aby taky jo, vždyť přikázání typu "neberte si nic osobně" nebo "nevytvářejte si žádné domněnky" jsou podle mýho názoru úplně proti lidský přirozenosti. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Bývaly doby, kdy se ještě Jaroslav Dušek nevyjadřoval v rozhovorech k finančnímu systému a k politice obecně (úvahy typu půjčování bank na úrok je zločin) a věnoval se rozšiřování svého duševního obzoru. Ne, že bych se osobně zcela pohroužil do Ruizovy knihy, ale Dušek ji na podiu podává vysloveně neodolatelně, s jiskrou a vtipem. Na DVD ani na netu jsem tenhle záznam, pravda, nikde nenašel, ale viděl jsem tohle představení (s Alanem Vitoušem výborně budujícím atmosféru v pozadí) na živo a našel zvukový záznam, tak bez okolků hodnotím. Škoda, že nikdo nezaznamenal Duškova Cavemana, hraného Na Lávce a že nikdo pravidelně a systematicky nikdo obrazově nemapuje Duškovy Vizity.. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jarda Dušek a jeho one man show na téma zamysleme se nad sebou. Má to vtip, má to nápad, humor i spád. Bohužel samotný záznam je velmi nevýrazný a celku rozhodně nepomáhá. Přesto není problém si některé pointy zapamatovat a držet se jich i v reálném životě, ačkoli doteď jste sami vychovávali za pomocí okřídlených vět ve stylu: "Vystřel!" ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Skvělé,nejen,že jsem se bavil od začátku do konce, ale zároveň jsem si z této hry odnesl obohacující životní myšlenky, které jsem našel až opakovaným posloucháním záznamu, kdy každé další poslouchání mi dalo více a více. Konečně viděno živě a musím uznat, že si to člověk užije ještě daleko více. Perfektní, není co vytknout. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Za Duškovou genialitu plnou palbu :)Nejsem si jist zda ilustrační dokumenty podpořili sdělení.Myslím že dnešní záznam by diváky šetřil méně jsou totiž mnohem dál...(viděl jsme pátou dohodu v divadle) Je tam ten ON a je tam ONA, pak je tam ON jak ho vidí ONA a ONA jak ji vidí ON a pokračuje to tím jak ON si myslí že ho vidí ONA a jak ONA si myslí že ji vidí ON to už je šest lidí... A tahle ta parta většinu času řeší, kdo s kým vlastně mluví :-) Štěstí = счастье=být s časem...(2018) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Záznam vznikl z představení uvedených již v květnu 2006. (Zdroj: Verbascum Imago)
  • Knihu "Čtyři dohody" napsal Don Miguel Ruiz jako průvodce životem inspirovaný moudrostí Toltéků. Čtyři dohody jsou: 1) Nehřešme slovem, 2) Neberme si nic osobně, 3) Nevytvářejme si žádné domněnky a 4) Vždy dělejme vše, jak nejlépe dovedeme. (Zdroj: Verbascum Imago)

Reklama

Reklama