Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepříliš úspěšnému newyorskému detektivovi Fredu Williamsovi bylo svěřeno vyšetřování série vražd mladých dívek. Vrah zanechává zvláštní stopy a o jeho duševním vyšinutí není pochyb. Fred se spojí s psychoanalytikem, aby získal profil vraha, který napodobuje hlas Kačera Donalda, a zjistil, jaký je motiv jeho hrůzných činů. (Levné knihy)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (78)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Osobně si myslím, že se jedná o zapomenutou klasiku. V podstatě giallo okořeněné notnou dávkou erotiky a brutality. Fulci vyloženě využívá své pověsti a na rozdíl od mnoha dalších podobných filmů 70. a 80. let nechá párat a vraždit krásné dívky v pro něj typických detailech. Tak vytváří docela kvalitní kombinaci, která se v pozdějších letech začala objevovat v mnoha thrillerech, kdy se využívalo napětí, do konce filmu nebylo jasně patrné, kdo je vrah, jaký má motiv a zda další vyhlédnutá oběť zahyne brutální smrtí nebo náhodou přežije. Výsledek tohoto stylu a "rukopisu" můžeme zaznamenat de facto nakonec i v dokonalém "Sedm" ... Samozřejmě, že tento film není první svého druhu, ovšem ta perfektní kombinace brutality a gore s klasickým giallem vytváří mrazivý, ale přitom samozřejmě výborný dojem. Herecké výkony nejsou nejhorší, počítat se musí i spousta nahoty opravdu krásných dívek. Naopak scénář a vyprávění filmu občas pokulhává a Fulcimu se nedaří chvílemi držet vysoce nastavenou laťku a "rytmus". Dává divákovi mnoho příležitostí si oddechnout, zrelaxovat a odpočinout si. Což je škoda. Ale i tak se jedná o velmi zdařilý Fulciho kousek. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Až v perfektnej kvalite zistíte ako je ten film dokonale natočený. Tie farby, uhly kamery, výborná pointa, to ako sa film zlomi aj do fantastického napínavého hororu. Urban špina versus naozaj krásne, a krásne natočené ženy, aj to zamračené nebo nad New Yorkom dokázal Fulci natočiť s istou poetikou. Praktické gore FX sú stále bomba, šokujúce, funkčné, neuhýbajúce a nestárnúce. Fulci bol na vrchole síl, hral sa s obrazom, atmosférou, ani minúta nenudí, nie je naviac. Silný, kontroverzný, dospelý a nezabudnuteľný horor. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tu je vidno Fulciho rukopis.Príbeh okolo kačacieho vraha,Fulci viackrát dokázal,že je pánom bizarných situácii a k tomu musím prirátať niektoré detailné a pomalí prevedené ale hlavne krvavé vraždy a v tom je tiež Fulci preborník.Videl som už viacero giall a niektoré disponovali výraznými osobnosťami,čo sa týka vyšetrovateľov ale tu bol nevýrazný a fádny.Vrážd tu bolo veľa a boli Fulciovsky spracované a aj boli krvavo efektné.Hudba ma dosť otravovala.Tak je to bizarné,niekedy smiešne,má to v sebe trápnosť i gýčovitosť a je to podané takou úchylnou formou.Ale zachraňujú to vraždy,tie musia potešiť každého hororového fanúšika a to je aj môj prípad. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Fulci nebol storyteller a jeho kľúčové filmy na storytellingu ani nestáli. Šlo o hypnotické sledy silných obrazov, ktorými sa etabloval ako brakový auteur vo svojej voľnej zombie tetralógií Zombi 2, City of the Living Dead, House By The Cemetery a The Beyond. Aj preto trochu nechápem ndšenie z NY Rippera ako z podareného a napínavého Giallo/Slasheru. Nebodaj ešte s dobrou pointou. Fulci berie generický thrillerový formát a vstupuje doňho pár podareným scénami oldskoolových gore vrážd (poňatými v jeho tradične expresívnom výtvarnom štýle) a jednou naozaj vydarenou snovou sekvenciou, ktorá nás ako jediná intenzívne upomína na silné stránky prác talianskych majstrov nízkorozpočtového horroru. Medzi tým však sledujeme film, ktorý zlyháva v tom úplne základnom žánrovom poslaní - budovaní atmosféry (a napätia - predsalen má ísť aj o thriller). Pritom vieme, že Fulci vie práve s ňou narábať úžasne. Kultový opar okolo filmu sa strašne rýchlo rozpúšťa. Kvak-kvak. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle jsem se docela pobavil. Film je sice průměrnou kriminálkou, ale najde se tady několik velice podařených scén na které se jen tak nezapomíná. Hlavně tedy na ty erotické. Sličné dámy se absolutně nestydí ukázat cokoliv a vrah je z radostí porcuje žiletkou, nožem či střepem. Některé gore scény ušly, ale byla tu i spousta těch gumových jenž se mi nelíbily. Hlas kačera byl srandovní a musím se přiznat, že až dokonce jsem netušil, kdo bude tím vrahem. Tentokrát mě Fulci docela dostal.60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Díky obrovské cenzuře ve Velké Británii se společnost Vipco rozhodla film ve Spojeném království nevydat. Uvedení se na ostrovech dočkal až v roce 2007. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Manhattanu v New Yorku, nejvíce pak na universitě Columbia na rohu Broadway a 116 street. (Terva)
  • SPOILER!: Kitty (Daniela Doria) a její smrt žiletkou měla původně delší a brutálnější stopáž, která byla vydána jen na Japonské verzi DVD. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno