Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor Viktor Bláha, hlavní hrdina veselého příběhu, si rád vymýšlí bláznivé historky a rád se baví na úkor svého okolí. Až jednoho dne narazí na roztomilou dívku, která má fantazii ještě větší než on a dokáže s ním držet krok… Komedie režiséra Martina Friče Roztomilý člověk vznikla podle románu F. X. Svobody "Kašpárek". Režisér Martin Frič do hlavních rolí obsadil tehdy již slavný originální komický pár – Oldřicha Nového a Natašu Gollovou. Byli pro režiséra zárukou vysoké herecké úrovně i diváckého úspěchu. Osvědčili se mu již v komediích Eva tropí hlouposti, Kristian a Hotel Modrá hvězda. Roztomilý člověk byl bohužel jejich posledním setkáním před kamerou. V příjemné a vkusné veselohře si s chutí zahráli také Ladislav Pešek, Theodor Pištěk, Jaroslav Marvan a František Filipovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpříjemnějších filmů Oldřicha Nového. Vždycky se rád zasměju u všech těch neuvěřitelně roztomilých scén. Vtip je tu podáván s precozní českou elegancí, kterou bohužel dnešní generace tuzemských filmařů naprosto postrádá. Snad je to kouzlem černobílého filmu, nebo jistou naivitou, s kterou byly tehdejší komedie točeny. Ať tak či onak, výsledek je v dnešní době nenapodobitelný. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak v téhle komedii patrně leží kořeny onoho českého a nebo jak my na Moravě říkáme cajzlovského "Ty bláááho!" používaného při údivu nad tím či oním.  Pábitelská veselohra, kde úžsného Oldřicha Nového v poslední třetině doplní naprosto dokonalá  a nedostižná Nataša Gollová. Holka jako lusk, do který se asi ve své době nedalo nezamilovat.  Viktor byl na čtyři, ale Polda to zvedá k absolutoriu. ()

Reklama

neo93 

všechny recenze uživatele

Klasická veselohra s Oldřichem Novým natočená za protektorátu. Je znát, že tvůrci filmu, v čele s režisérem Martinem Fričem, autorem slavných komedií, sázeli v těžké době na jednoduchý humor, který ovšem skvěle funguje i dnes. Postava povedeného Viktora Bláhy v podání výtečného Oldřicha Nového se jen tak nevidí. Ta když se objeví na pozvání novomanželů na jejich svatbě, nastane poprask. Jeho nevinné lži způsobí pozdvižení mezi všemi hosty a opravdová zábava může začít. Navíc, když se den po svatbě zčistajasna ukáže kamarádka nevěsty upovídaná Poldička, jenž hraje oslnivá hvězda Nataša Gollová, dodá svou výřečností snímku ještě větší grády. A to jsem ještě nezmínil další herecká esa, která ve filmu vystupují jako např. Ladislav Pešek, Theodor Pištěk, Ella Nollová, Jaroslav Marvan nebo František Filipovský. Velice vtipná a milá záležitost, která velice dobře pobaví. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

moja zajímavosť-najskôr uznaná,neskôr znárodnená:14.5.2013 10:27 Milý uživateli, tebou zaslaná zajímavost k filmu Roztomilý člověk (1941) byla právě schválena. Děkujeme za přispění. Text tebou zaslané zajímavosti: Nataša Gollová získala za tento film Národnú cenu . Zdroj:Kniha:Otomar Korbelář vzpomína... z roku 1999 strana 147 ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

''Každý z nás je trochu takový Roztomilý člověk.'' Pravda to je, to bez debat, to si ani podobně jako hlavní postava tohohle majstrštyku nemusím vymýšlet, teda pardon, lehce upravovat a dělat takové ''neškodné'' žertíky :-) Na tohohle Roztomilého človíčka jsem se chtěl už nějakou dobu podívat, a to hlavně kvůli skvělému Oldřichu Novému. No a když už si myslíte, že nemůžete přijít na žádný další důvod proč se na nějaký film podívat, tak bleskovým způsobem zjistíte, že jste si herecké obsazení přečetli stejně rychle, špatně a s nulovou pozorností jako výstražný nápis s nechutným obrázkem černočerných hnusných plící na krabičce od cigaret, protože to bych přece jenom nebyl já, kdybych se nevyjádřil také k nějaké té ženě ;-) A tou je samozřejmě překrásná a roztomilá, ale jako ve většině jejích rolí i totálně praštěná Nataša Gollová. Hehe. A to je vše. Mimochodem, Vitališ a jeho maminka s nízkofrekvenčním ultrazvukovým hlasem jsou jednoduše nejlepší duo. 5/5 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Zázračná Lipice, kterou Bláha (Oldřich Nový) zmiňuje, skutečně existuje. Jde o část obce Pelhřimov, jsou zde skutečně dochované památky z dob Karla IV. a na jejím území je také zmíněný pramen. (Thanoris)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Kašpárek", který napsal F. X. Svoboda. (Terva)

Reklama

Reklama