Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor Viktor Bláha, hlavní hrdina veselého příběhu, si rád vymýšlí bláznivé historky a rád se baví na úkor svého okolí. Až jednoho dne narazí na roztomilou dívku, která má fantazii ještě větší než on a dokáže s ním držet krok… Komedie režiséra Martina Friče Roztomilý člověk vznikla podle románu F. X. Svobody "Kašpárek". Režisér Martin Frič do hlavních rolí obsadil tehdy již slavný originální komický pár – Oldřicha Nového a Natašu Gollovou. Byli pro režiséra zárukou vysoké herecké úrovně i diváckého úspěchu. Osvědčili se mu již v komediích Eva tropí hlouposti, Kristian a Hotel Modrá hvězda. Roztomilý člověk byl bohužel jejich posledním setkáním před kamerou. V příjemné a vkusné veselohře si s chutí zahráli také Ladislav Pešek, Theodor Pištěk, Jaroslav Marvan a František Filipovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (174)

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpříjemnějších filmů Oldřicha Nového. Vždycky se rád zasměju u všech těch neuvěřitelně roztomilých scén. Vtip je tu podáván s precozní českou elegancí, kterou bohužel dnešní generace tuzemských filmařů naprosto postrádá. Snad je to kouzlem černobílého filmu, nebo jistou naivitou, s kterou byly tehdejší komedie točeny. Ať tak či onak, výsledek je v dnešní době nenapodobitelný. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

moja zajímavosť-najskôr uznaná,neskôr znárodnená:14.5.2013 10:27 Milý uživateli, tebou zaslaná zajímavost k filmu Roztomilý člověk (1941) byla právě schválena. Děkujeme za přispění. Text tebou zaslané zajímavosti: Nataša Gollová získala za tento film Národnú cenu . Zdroj:Kniha:Otomar Korbelář vzpomína... z roku 1999 strana 147 ()

Reklama

Luxocculta 

všechny recenze uživatele

Další roztomilý střet skvělého Oldřicha Nového s krásnou a okouzlující Natašou Gollovou, která se na scéně ukáže trochu později, než by člověk čekal. Asi to bude tím popleteným telegramem. Výborný je i Ladislav Pešek, potěší přítomnost Pištěka, Nollové, Schránila, Baldové a dalších známých tváří, stejně jako pozoruhodné a pro mě méně známé Lídy Chválové. A bez přítomnosti a hudby Maxe Browna by to byl jen poloviční zážitek :) ()

honz 

všechny recenze uživatele

Geniální a hvězdně obsazená veselohra podle literární předlohy Kašpárek Františka Xavera Svobody, manžela známé spisovatelky Růženy Svobodové, vynikající autorky především secesních próz. Pod režijním vedením M. Friče tak vznikl jeden ze skvostů české filmové komedie, ve které omyl stíhá omyl a náhoda náhodu. Osvědčené duo Nataša Gollová - Oldřich Nový, s nimi plejáda skutečných hvězd v nestárnoucí duchaplné a vtipné podívané. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Viktor Bláha (Oldřich Nový) a Polda Krušinová (Nataša Gollová) vymýšlí bláznivé příběhy a historky. A Nataša Gollová, když se rozjede, snad mluví úplně nejrychleji na světě. Karlička pozná pravdu :o), že její novomanžel Ivan Molenda prý žije o jeden den kupředu, a když je přestupný rok, to se vždy jeden den prospí v kruzích, co má nad postelí a říká Poldě Představ si, představ si, že je všechno pravda! Von tam má kruhy! Chce se okamžitě rozvést a Ivan jde k příteli Bláhovi jako oběť záhadného démona (pověsil kruhy) a Viktor Člověče nešťastná, proč je tam dával, to jsi nemohl počkat alespoň týden po svatbě i další návštěva v redakci je super taky, hlavně slečna Emilka (Blažena Slavíčková) Ále mamůj. reagoval. Ve finále Theodor Pištěk exklusivně bez vousů-mrože ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "Kašpárek", který napsal F. X. Svoboda. (Terva)

Reklama

Reklama