Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 3

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (153)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Majster braku Fulci, ktorý sa preslávil týmto hororom najmä v Amerike, mi znovu dokazuje že vie natočiť naozaj kvalitný horor s malým rozpočtom. Scénka pod vodou, kde Zombie bojuje proti žralokovi je úchvatná a samozrejme nesmiem zabudnúť na slavnú scénku vypychnutie oka, a plno dobrých gore záberov, a samozrejme najmä masky zombíkou, ktoré vyzerajú fantasticky 99 percent. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Hororu jsem ochotný odpustit spoustu věcí: Když je staromódní, nepovedený, nechtěně komický, dokonce i když není strašidelný. Odpustit se nedá jediná věc - když je to nuda. A to je tento případ. Prostředí je ohrané, postavy nemají žádné motivace, jen se tak divně plácají... Kromě zápasu zombie se žralokem a jednoho vypíchnutého oka není o co stát. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Najkryštalickejší, najčistejší, až panensky priehľadný a ľahkomyseľný Lucio Fulci. Ale v dobrom zmysle slova. Zombi 2 je najroztomilejšia hororová bejkovina, akú som kedy videl. Prvý euro-trash, do ktorého som sa naozaj zamiloval. Exotické prostredie tropických ostrovov, vábivý sexuálny podtón, stupídne dialógy, štiplavé gore nechutnosti, lacná syntezátorová "midi hudba" by Fabio Frizzi a niekoľko naozaj premakaných zombie masiek. Podvodný súboj zombíka so žralokom je neuveriteľný! ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Fulciho filmy mě nikdy nebavili, Lucio měl absolutní nevkus co se výběru herců týče a každý jeho film zachraňovalo jen extra brutální gore. U tohohle snímku tomu není jinak. Pitomost od hlavy až k patě, gumoví herci, to vše, versus ultra krvavý a žádné servítky si beroucí řezničina. Za gore 5 *, za ostatní odpad. S přihlédnutím na datum vzniku dávám 3*. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Dejovo je to sice velmi jednoduche a ploche, zato vsak gradacia a napetie je vyborne. Jemna melodicka hudba vytvara tazko definovatelnu atmosferu - sice nevylaka, avsak brutalnym scenam dodava priam hypnotizujuci ucinok. Samotnou kategoriou je ona slavna podmorska scena - ta je skutocne uzasna, jeden z mojich najzvlastnejsich a najposobivejsich filmovych zazitkov. A velmi ma potesil paradny, zanrovo bezchybny zaver. Medzi zombie hororami jednoznacne jeden z tych najlepsich. (8.5/10) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení započalo 11. června 1979 a skončilo 6. července téhož roku. Točilo se v Dominikánské republice (město Santo Domingo), newyorském Brooklynu (USA) nebo na mexickém ostrově Isla de Mujeres. Dále se natáčelo v ateliérech Mafera a Elios Studios, které se nacházejí v italském Římě. (fiLLthe3DD)
  • Něteré ze zombie hrály bratrské dvojice. Ve výsledku si byli v maskách tak podobní, že někteří diváci propadali iluzi, že všechny zombie hrál jediný herec. (Divočák)
  • Ačkoliv se v názvu filmu objevuje dvojka, žádný první díl neexistuje. Producenti se rozhodli parazitovat na celosvětovém úspěchu filmu Úsvit mrtvých (1978), který byl v Itálii distribuován právě pod názvem Zombi. (Němi)

Reklama

Reklama