Reklama

Reklama

Ledové ostří

Trailer

Obsahy(1)

Doug Dorsey byl nadějí a hvězdou amerického hokeje. Vážné zranění oka ho však připravilo o kariéru, slávu i naději na olympijské zlato. Bohatá Kate Moseleyová patří ke špičce amerického krasobruslení, kterému se věnuje odmalička. Pád během rozhodující finálové jízdy ji však připravil o olympijskou medaili i partnera. Když její trenér Anton Pamchenko při hledání nového partnera pro následující mistrovství dojde na konec seznamu, protože žádný z volných krasobruslařů nebyl pro Kate dost dobrý, rozhodne se k riskantnímu kroku a dá ji dohromady s Dougem. Zpočátku se zdá, že se pokouší o zázrak. Pro hokejistu není krasobruslení opravdovým sportem, a navíc vydržet se samolibou Kate, odmalička vychovávanou v přepychu a přesvědčení, že je ta nejlepší, se zdá téměř nemožné. Pro Kate je zase nemyslitelná představa, že by měla vytvořit dvojici s nevzdělaným venkovským buranem. Protože je to však pro oba poslední šance, za neustálých hádek se neochotně pod Antonovým vedením pustí do přípravy. Doug musí bruslit odlišným způsobem a Kate se zase musí smířit s tím, že narazila na někoho, koho nedokáže ovládat. Z neustálých roztržek a uštěpačných poznámek se pomalu vynořuje nejen souhra na ledě, ale také přátelství, které nenápadně přerůstá v cit mnohem hlubší, než je pouhá společná touha po vítězství. Blíží se mistrovství USA v krasobruslení, a s ním nominace na další olympiádu. Bude to pro Douga a Kate křest ohněm a současně poslední naděje k cestě za vysněnou medailí… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Když Nova začínala, divačky po tomto filmu šílely. Dnes už je možné v klidu konstatovat, že se jedná o velmi slabou sportovní romanci s pár povedenými záběry na ledu. Hlavní pár moc nefunguje - hlavně díky Sweeneymu a jediný herec, který zaujme je Terry O'Quinn (Ztraceni). Soundtrack je smutným svědkem nerozhonosti mezi 80. a 90. lety. Scénář psal promrzlý pisálek mezi jednotlivými svařáky a zjevně se mu do práce občas i vylily. Mistr Glaser je takový borec, že dnes už točí jen slabé tv seriály. A protože ani tehdy nezaznamenal film v USA nějaký ohlas, jde vlastně spíš o zajímavý český dobový fenomén, než o film:-) On je hokejistka, ona neúspěšná krasobruslařka, před nimi je vidina Olympiády a úspěchu - co myslíte, mají na to?! ... 30% ()

goniss 

všechny recenze uživatele

dva typy sportovců, které nenávidím - fotbalisti a hokejsti. Takže původn jsem o shlédnutí tohoto románku vbec neměla zájem, nicméně, v telce jiná kulisa co by mě víc zaujala nebyla.. Krom všeho, co Dorsey začal krasobruslit bylo zcela víc než jasné, jak vše dopadne.. Hodnotím ale výkony herců, a přiznám se, že znám daleko horší filmy. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatej film o krasobruslení, kterej dokáže i pobavit Určitě je dobře, že se to netočí jen kolem sportu, ale občas to zasáhne i do jíných žánrů. A rivalita mezi Sweeneym a Kelly tomu dodává ještě jinej náboj než kterej tvoří krasobruslařský jízdy.Ale určitý zádrhely a klišé to občas v ději má, ale neni to nic vážnýho, aby to nějak výrazně kazilo dojem z filmu. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Film, který už se stal takovou tou TV klasikou, která kdysi startovala v hlavním vysílacím čase a postupem času uvolnila místo a tlačí se do času, kdy hrajou na jiných kanálech pohádky. Ono to vlastně taková pohádka je, o přeučeném hokejistovi, který se stane skvělým krasobluslařem a jejich nevídaném triku. Na film jsem si vzpomněl hlavně při parodii Blades Of Glory (které se nepochopitelně jmenuje v češtině naprosto stejně jako tento film). ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Sakra, už bych měl přestat hodnotit pouze zamilované "fláky". Ale tento si ještě neodpustím. Nádherný film, který ukazuje jak těžké je být vrcholovým sportovcem, který chce dosáhnout nejvyšší mety. Zároveň ukazuje, že láska si nevybírá prostředí, kde má vyklíčit a že pokud vydržíte s někým přebývat na jednom místě 12 měsíců, 12 hodin denně, potom k té druhé osobě musíte mít velmi blízko. Film nemá hluchá místa, děj neustále peláší dopředu a graduje závěrečným mistrovským vystoupením ústřední krasobruslařské dvojice. To, že neukazuje výsledek jejich snažení, ale pouze ho naznačuje, považuji za přednost. U tohoto filmu se mi vyjímečně líbil i český dabing / ten první - né"Novácký"/ a i ten výše položený hlas hlavní hrdinky byl skvělý ( zoubky ). Můj zamilovaný oddychový film. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (7)

  • Oba herce trénovala Sarah Kawahara, trenérka nejúspěšnější americké krasobruslařky Michelle Kwanové. (Ded@M@tes)
  • Předtím, než Kate (Moira Kelly) a Doug (D. B. Sweeney) začnou hrát hokej, rolba čistí led. Když pak začnou, led ve stavu, jako před úpravou. (chleba24)
  • Díky tomuto zranění přišla Moira Kelly o roli Kit Kellerové, která jí byla nabídnuta ve filmu Velké vítězství. (Bauer)

Reklama

Reklama