Reklama

Reklama

Ledové ostří

Trailer

Obsahy(1)

Doug Dorsey byl nadějí a hvězdou amerického hokeje. Vážné zranění oka ho však připravilo o kariéru, slávu i naději na olympijské zlato. Bohatá Kate Moseleyová patří ke špičce amerického krasobruslení, kterému se věnuje odmalička. Pád během rozhodující finálové jízdy ji však připravil o olympijskou medaili i partnera. Když její trenér Anton Pamchenko při hledání nového partnera pro následující mistrovství dojde na konec seznamu, protože žádný z volných krasobruslařů nebyl pro Kate dost dobrý, rozhodne se k riskantnímu kroku a dá ji dohromady s Dougem. Zpočátku se zdá, že se pokouší o zázrak. Pro hokejistu není krasobruslení opravdovým sportem, a navíc vydržet se samolibou Kate, odmalička vychovávanou v přepychu a přesvědčení, že je ta nejlepší, se zdá téměř nemožné. Pro Kate je zase nemyslitelná představa, že by měla vytvořit dvojici s nevzdělaným venkovským buranem. Protože je to však pro oba poslední šance, za neustálých hádek se neochotně pod Antonovým vedením pustí do přípravy. Doug musí bruslit odlišným způsobem a Kate se zase musí smířit s tím, že narazila na někoho, koho nedokáže ovládat. Z neustálých roztržek a uštěpačných poznámek se pomalu vynořuje nejen souhra na ledě, ale také přátelství, které nenápadně přerůstá v cit mnohem hlubší, než je pouhá společná touha po vítězství. Blíží se mistrovství USA v krasobruslení, a s ním nominace na další olympiádu. Bude to pro Douga a Kate křest ohněm a současně poslední naděje k cestě za vysněnou medailí… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Hriešny tanec, len namiesto tanca korčuľovanie a namiesto priemernej zápletky žiadna. Zostal len (ne)dojímavý romantický rozhádaný príbeh a ani krasokorčuľovania sa filmu nedostalo, všetko si nechali výlučne na záverečnú scénu. Bohužiaľ nakoniec nadelili aj amerického pátosu, amerických vlajok a ďalšieho klišé. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pamätám sa ešte na základke, ako to všetky moje spolužiačky žrali. A ja, tajne zamilovaný do Moiry Kelly, som sa tváril, že ma Ľadové ostrie nezaujíma. Jasné, že ma zaujíma, aj po stoosemdesiatej repríze! Narozdiel od iných preceňovaných slaďákov (Hriešny tanec), táto naivná romantika nikdy nestratí nič zo svojho kúzla. Nech je vizuál zostarnutý ako chce. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vypadáš nervózní. Ty jsi opravdu nervózní? Jak moc jsi nervózní? Jsi hodně nervózní?" Po této smršti otázek bych se taky vyprázdnil horním otvorem jako Doug, ale o to tu nejde. Tady jde o oholený nohy, o "zoubky", o trénink, o knoflík, o děvky z Bostonu a hlavně o to, že co se škádlívá, to se rádo má. A Doug s Kate se škádlí prvoligově, takže já jsem spokojen, i když krasobruslení je až mým 141. nejoblíbenějším sportem - hned za kohoutími zápasy. To však nic nemění na tom, že jsem si z toho odnesl poučení a pokud někdy potkám dámu, která neumí prohrávat, tak s ní nebudu hrát hokej. ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

K ledu mám velmi kladný vztah, takže to byla příjemná podívaná. Líbil se mi kontrast hokeje s krasobruslením a vůbec celý děj, který ani chvilku nenudil, naopak rychle ubíhal. Z tohoto pohledu trochu škoda, že má film jen hodinu a půl. Vše je okořeněno spousta hláškami a vtipnými situacemi. Krasobruslení je zvláštní sport. Soutěže jednotlivců mě moc neberou, ale jízdy párů stojí za shlédnutí. Zvláště, když se dobře zvolí hudba a pár jede na stejné vlně. (SPOILER: To se ovšem ze začátku nedalo říct o tomto páru a počáteční nenávisti. Jejich vztah se pozvolna změnil až do opačných citů a tak by se Ledové ostří dalo zařadit jak mezi sportovní, tak romantické filmy.) Nechápu, co na tom některým tak vadí. Myslím, že bez jiskření (v jakémkoliv slova smyslu,) by tento film nebyl tak zajímavý. Ze začátku se mi Kate moc nezdála, ale nakonec mi byly sympatické obě hlavní postavy. Objektivně bych asi dal čtyři hvězdy, osobně jsem byl moc spokojen a přidávám pátou hvězdičku. Na závěr mi zůstaly v hlavě dvě citace. "Žít s tebou nemůže být o nic těžší, než žít bez tebe." "Když se budete dívat dostatečně dlouho, uvidíte tam zlatou medaili." 80% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem uvěřit tomu, jak si dělají filmaři z reality legraci a dost - hlavně ženským - jim to baští. Film je zcela absurdní, ale díky tomu jsem ho i vydržel sledovat. Jak by se z hokejista mohl stát krasobruslař? navíc, který tančí v páru s dospívající dívkou? Sám jsem několik let se pohyboval mezi krasobluslaři, a zajímal mě jejich svět, ale co je moc to je příliš. Filmy ze sportovního prostředí jsou většinou vymyšlené a hloupé až na půdu!!! ()

Galerie (104)

Zajímavosti (7)

  • Díky tomuto zranění přišla Moira Kelly o roli Kit Kellerové, která jí byla nabídnuta ve filmu Velké vítězství. (Bauer)
  • Oba herce trénovala Sarah Kawahara, trenérka nejúspěšnější americké krasobruslařky Michelle Kwanové. (Ded@M@tes)
  • Při nátáčení se společně s D.B. Sweeneyem věnovala dva měsíce tréninku krasobruslení. Při tomto tréninku mezi nimi vzniklo blízké přátelství, které trvá dodnes. (Bauer)

Reklama

Reklama