Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi realistická interpretace jedné z nejkrvavějších bitev vietnamské války. (Filmbox)

Recenze (115)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Docela zapomenutý válečný film řekl bych. Nikde se o něm nemluví, v televizi ho nedávají. A po shlédnutí už vím proč. Moc se v něm mluví a málo bojuje. Nemá dost realistickou atmosféru. Hlavní postavy jsou prudce nevýrazné a člověk se s nimi nedokáže "sžít". Oceňuji však finále, to bylo hodně drsné a kruté. Příště ale sáhnu raději po Četě. 60% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Banda nesympatických kreténů se šplhá hodinu a půl do kopce, mezi klidem zbraní pronášejí nesnesitelné postavy nesnesitelné repliky a já s nadšením sleduji smrt všech těch debilních postav a když umírá doktor tleskám, jásám a vřískám. Jinak s hrůzou zjišťuji, že dobrých filmů z Vietnamské války je vlastně minimum. Další rest a další zklamání. Nebýt Čety a Olověné vesty, není snad až na pasáž z Forresta Gumpa další dobrý film z téhle války, jako myslím opravdu nadstandartně dobrý. 30%. ()

Reklama

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Nepríliš známy vojnový film, ktorý sa odohráva za vietnamskej vojny sleduje príbeh príslušníkov 101. výsadkovej skupiny, ktorá v máji 1969 dostala za úlohu dobyť opevnený kopec v údolí Ashau. Dobývanie trvalo 10 dní, počas ktorých zažívali vojaci pravé peklo od neustáleho dažďa, bahna, nepriateľskej paľby a dokonca aj streľby amerického letectva do vlastných radov. Film je natočený veľmi zručne a ukazuje celý tento nezmyselný konflikt v jeho absurdite. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Větší část filmu lezou zablácení vojáci do kopce, střílejí a je po nich stříleno. Něco se ale nepovedlo, protože to na mě neudělalo žádný dojem, nudilo to. Víc na mě zapůsobilo několik zmínek v tom smyslu, že za tuhle smrtelně nebezpečnou dřinu jsou řadoví vojáci doma v nenávisti a opovržení. Odmítat vietnamskou válku je legitimní názor, ale plivat na tyhle kluky, to opravdu nebylo fér. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je to sice už hodně dlouho, co můj zrak spočinul na kopci přezdívaném po výrobku z mletého masa, ale pamatuju si, že na mě docela dost zapůsobil, nebyl umělecký ani přestylizovaný, zkrátka jen směs hlíny a krve. Osobně mám tenhle přístup radši než jakési umělecké výpovědi od lidí, kteří na vlastní kůži válku nezažili, i kdyby mezi ně patřil můj jinak oblíbený Kubrick. Výše než Olověná vesta a Apokalypsa, skoro jako Četa. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Během natáčení byl před očima štábu a herců zabit elektřinou jeden z elektrikářů, pracujících na filmu. Celá událost ohrozila zbytek natáčení, ale nakonec se film podařilo úspěšně dokončit. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama