Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Ricky Gervais si sám pro sebe připravil roli v milém komediálním dramatu z anglického domova důchodců, kde jako věrný ošetřovatel vidí v každém jen to dobré. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (99)

Krasus 

všechny recenze uživatele

Jestli je něco, v čem je Gervais vyjímečný, tak je to talent na humorné scény v momentě, kdy je nejméně čekáte. Ono to ale funguje a u Dereka dvojnásobně. Derek má v sobě obrovskou sílu, nejen komediální, ale i tu lidskou a na zcela minimálním prostoru rozehrává nesmírně přitažlivou hru, v níž nejosu ani hrdinové, ani poražení, jen obyčejné lidé z masa a kostí. Zpočátku jsem Gervaisovi nevěřil herecky, ale přesvědčil mne svou precizně a přirozeně zvládnutou polohou. Napodruhé ještě lepší. Neskutečný nářez s hlubokým sociálním přesahem a citlivou atmoškou. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Fuck Off, Ricky! :-) Jeden by od tohohle člověka čekal další sice kvalitní, ale hlavně nekorektní a sprosťáckej seriál typu Life's Too Short a dostane se mu takové emocionální nálože. Ne, nespadl jsem na hlavu, Ricky Gervais tu rozehrál tak neuvěřitelnou hru na city, avšak prostou o jakékoliv klišé a podobné radosti, seriál o obyčejných lidech s opravdovými starostmi, o lidech, kteří si hledají to své místo na slunci. No nebudu to víc okecávat- Derek mě neskutečně překvapil, nevím, jestli to tomu Žervému můžu věřit, protože známe své firmy, ale tolik lidskosti v jedné TV sérii? Brada poklesla a Derek se tímto stává jedním z mých nejoblíbenějších seriálu, co jsem kdy viděl. A Kerry Godliman je v roli Hannah vážně zlatá. Díky, Ricky... ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gervais před pár lety přinesl seriál, kde hraje autistu s vizáží Hitlera v domově důchodců, a opět se jedná o dílo, které krom humoru nabízí i melancholický náhled do dané komunity. Derek není tak charakterově či morálně silný jako Komparz či Kancl, ale i tak dokáže pohladit po duši. Gervais je opět herecky výborný, a jeho charakter zde dosti vybočuje z toho, co byste od něj čekali, ale právě z Dereka, a jeho naivitě a jednoduchém pohledu na svět, že ne všechny problémy jsou tak velké, a jak jednoduše je řešit. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vcelku ojedinělý a asi nejupřímnější projekt v Rickyho filmografii. Gervais už nechce jen bavit svým černým humore a provokovat za každé situace. Zároveň se totiž nebojí hrát na malinko vážnější notu podzimu života, blížící se smrti a starání se o naše nejbližší. Postavy nejsou již jenom karikatury, jenž mají bavit a způsobit kontroverzi, ale jsou to lidé z masa a kostí. Je proto škoda, že se onen humor a vážnější motivy nepovedlo v některých epizodách dotáhnout do dokonalosti. Může za to hlavně celkem nehodící se postava Kevin se svým fekálním humorem, který zde působí dost nepatřičně a vůbec se do podobného seriálu nehodí. I tak ale těžká spokojenost a závěrečný díl musí dojmout i toho největšího cynika. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co je na tomhle seriálu to nejlepší. Jestli to, jak Gervais převádí autismu v kontrastu s jeho stand up vystoupením kde si z postižených "dělá srandu" nebo absolutně brutální humor jeho samého a všech neskutečných postav. Tento kontroverzní humor Rickyho mám moc rád a proto nemám moc na výběr, vynikající seriál. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Karl Pilkington natočil všechny své scény za 12 dnů. (MeanWhile)

Reklama

Reklama