Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Geniální... aspoň ten nápad. :) Podstatě je to blbina... ale kupodivu to vcelku dobře funguje. Na tuhle práci musíte mít prostě kvalitní nůž. :D .... Tomuhle já říkám sígři ve výslužbě a nakonec se dostalo i na REED ... z hlediska zábavnosti, tedy pokud na tom nebudete hledat nějaké mouchy "reality... tak se neskutečně pobavíte. Tedy jestli od toho očekáváte nějaké reálné drama, z nádech brutálního náhledu do prostředí dealerů drog... jak tady nejspíš někteří čekali. Tak se tomuhle filmu raději vyhněte. :) 70% ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Hašišbaba nevie čím chce zaujať a to ju trochu zráža. Chce to byť odlahčená huličská komédia, ale trochu aj vzťahová dráma. Až príliš veľký kontrast, to je asi najväčší problém, ale rozhodne nie jediný. Nemienim však iba kritizovať, veď ma celkom dostal prijemný hudobný motív a samozrejme samotná postava Paulette, ktorú výborne stvárnila Bernadette Lafont. Zaujímavá, ale na komédiu trochu nudná zmes. ()

Reklama

Matthew01 

všechny recenze uživatele

Skvělá oddechovka. Je to takové reálné nakouknutí do dnešní Francie. (veselé, ale i jistém slova smyslu smutné) Film po chvilce v táhne do děje a všechno v tu ránu začnete prožívat s hlavní hrdinkou. Její nezdary a její úspěchy a doslova jsem se přistihl, jak jí fandim a držim palce, aby její podnikání vyšlo. Viděno v rámci Festivalu francouzských filmů v Lucerně a musim podotkout, že byl úplně plný sál. 80%. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Hezký, milý, vtipný film podobného rázu jako Bílá vdova. Na to, že jsou babči dávno v důchodu, tak dokáží pobavit a rozesmát úplně stejně (možná i více, protože jim to prostě věříte) než nějací trapní mlaďáci v rádoby vtipných teen komediích. Za mě 3* + jedna osobní bonusová. Konečně jsem se zase pořádně zasmál. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Paulette je dáma v starších rokoch, ktorá si svoj dôchodkový vek veľmi neužíva. Život v Paríži za 600 € je utópiou. Postupne prichádza o majetok, odpoja ju od elektriny . Všetko v jej živote ide od desiatim k piatim. Paulette však nachádza riešenie v neriešiteľnej situácii. Na staré kolená začne dílovať. Do kedy jej tento kšeft vydrží? Zábavný snímok potláčajúci veškerú logiku samotného príbehu. Žáner komédia si to, ale môže dovoliť. Príjemná priemerná jednohubka. ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama