Reklama

Reklama

Rodinná tradice velí, že šťastný sňatek bývá až ten druhý a proto Isabelle již deset let otálí s vdavkami s mužem, jehož miluje od prvního okamžiku, kdy se setkali. Její sestra ale vymyslí plán, který přivede Isabelle do cesty trochu praštěného redaktora. A všechno je najednou jinak... Valerie trpí rozvodem se svým mužem a následnou osamělostí, kterou nedokáže ničím nahradit. Její sestřenice však vytáhne správný kalibr utěšování - příběh své sestry Isabelle. Ta se poddala rodinné tradici, podle níž je šťastné vždy až to druhé manželství. Když se tedy chce provdat za svou lásku, zubaře Pierra, musí nejdřív prožít jeden "nepovedený" vztah. Podle sestry spočívá řešení v Dánsku, kde se může vdát a ihned rozvést. Plán selže, protože po internetu domluvený ženich se neobjeví. V letadle se Isabelle seznámí s reportérem Jeanem-Yvesem. Isabelle s ním odjede od Afriky, kde se za něj provdá při masajském obřadu. Netuší, že on dal mezitím jejich "sňatek" v Paříži prohlásit za právoplatný a ona se tudíž nemůže provdat za Pierra. Snaží se po návratu do Francie sehnat svého nového "manžela", aby jí podepsal rozvodové papíry. Když ho konečně najde a přesvědčí k podpisu, Jean-Yves zjistí, k čemu opravdu posloužil. Jakmile papíry podepíše, Isabelle už ví, že udělala chybu. (TV Nova)

(více)

Recenze (109)

Figu 

všechny recenze uživatele

Byl to opravdu skvělý plán pustit si tento filmeček. Do půlky jsem byl na jedné hvězdě, pač Diana se chovala opravdu tupě jak naše místní celebrita Naďa Mašková a kdyby to mělo trvat do závěrečných titulků, říkal bych si co je rejža Chaumeil Pascal za packala. Naštěstí se tak nestalo. Ze smutku Danyho se vyklubalo kuřátko radosti v podání lásky a pokud se nic vážného nepřihodilo, tancujou si společně s Diane v kostele dodneška... 75% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Zhůvěřilost nechutná hned na několik způsobů. Diane Kruger je hezká, ale její postavě zubařky Isabelle (nechtěla bych se věru dostat do jejího křesla), které nějaká silně nadopovaná sudička v podobě scénáristy nadělila do vínku nepříčetnou pověrčivost a nespoutaný egoismus, přejete celý film jen jediné – toho neandrtálce Jeana-Yvese. O tom nelze říci, slovy klasika, že se svým zjevem blíží zvířecí říši jen proto, že když se to skutečně stane, zvířecí říše raději odkráčí pryč. Dalším problémem je humor. Tedy jeho absence. Jistě, třeba příslušníkům národa, který vynalezl UHO, se musí při pohledu na polévku „husí oči v moči“ sbíhat sliny, masochisté zase ocení zuřivé bodání injekcí do obličeje a romantici se nepochybně roztečou nad scénou, kdy postavám při západu slunce funí lev do ucha. Mám pokračovat? Radši ne, že jo… ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Od režiséra a tvůrců ultimátního KLAMAČE SRDCÍ. Pravda trochu méně povedené, ale docela smůla vytvořit film z velké části odehrávající se v Rusku po tom, co Putinovi trochu přeplo a RUsko bylo cokoliv jenom ne IN, kor v kultuře.... Možná trochu škoda šílené premisy, trochu realističnosti navíc by nezaškodila. ALe dokonale to nahrazuje ultimate cute Diane Kruger, která je prostě jako mrcha nehorázně roztomilá a zpětně se nedivím, že kdysi rozpoutala Trojskou válku. Pokud vám sedl Klamač, tak do tohodle jděte 100% taky. 8/10 a GF friendly romcom jak vyšitý :) ()

RakeW 

všechny recenze uživatele

Teda neodhalil jsem to sám, ale zřejmě jde o francouzskou romantickou obdobu The Usual Suspects. Blbá zápletka s ještě blbějšími, přesto většinou zábavnými momenty totiž dává mnohem větší smysl, pokud přistoupíme na hru rodiny nespolehlivých vypravěčů. Ti, stejně jako můj oblíbený L'Arnacoeur, šikovně zvolenou manipulací směřují třetí, nicnetušící osobu k nalezení opravdového štěstí... Prostě scenáristický alibismus v praxi. Takže polopaticky: Isabelle a Jean-Yves svůj příběh v rámci načrtnuté filmové reality buď prožili "trochu" jinak, anebo, což je pravděpodobnější, ho neprožili vůbec. Tolik ke všem těm komentářům o pokulhávající logice a nesmyslnosti děje. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Překvapivě pohodová komedie, kde je poměr ztřeštěností, romantiky a nehloupých dialogů krásně vyvážený. Kruger i Boon jsou sympatičtí a působí mile, zápletka je ulítlá tak akorát, podíváme se na zajímavá místa... . Vlastně není moc co vyčíst. Snad jen stopáž je na komedii přetažená. Nicméně pokud je vám v milé společnosti fajn, na hodinky nekoukáte. Romantické komedie fungují tehdy, když postavám fandíte, když je očima tlačíte k setkání, polibku, žádosti o ruku. A to tady bylo splněno beze zbytku. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal okrem iných lokalít i v Moskve. (dyfur)
  • Když Isabelle (Diane Kruger) a Jean-Yves (Dany Boon) pozorují noční oblohu, vyjmenovávají souhvězdí severní polokoule, která jsou v blízkosti Kilimandžára jen stěží vidět. (veronikajel)
  • Jedná se o druhé společné setkání Diane Kruger a Danny Boona před kamerou. V roce 2005 se oba objevili ve snímku Šťastné a veselé. (claudel)

Reklama

Reklama