Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Energický a neúplatný revident bankovní filiálky v Renešově Popelec Hadimrška je vyslán do Prahy se závažným úkolem zachránit před bankrotem velkoobchod s gramofony, firmu Zlatník a spol. Její mladý majitel se totiž víc než o obchody stará o kabaretní zpěvačku Mici Angoru. Popelec vtrhne do podniku jako vichřice s pevným úmyslem uvést vše do naprostého pořádku za každou cenu. Mimo jiné oznámí panu Zlatníkovi, že se musí oženit s Astou, dcerou bohatého konzula Wielanda. Ta se sice nebrání sňatku s mužem, který jí byl poněkud nezvyklým způsobem vybrán, ale chce se přesvědčit, jaký je. Domluví se s dívkou ucházející se u Zlatníka o místo sekretářky, aby se mohla s budoucím manželem co nejlépe seznámit. A Popelec se pouští do boje s Mici Angorou, která se nehodlá vzdát snadného života z peněz Zlatníkovy firmy. (TV Nova)

(více)

Recenze (185)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Moc filmů s Burianem jsem zatím neviděla, ale pamatuju si, že u Hadimršky jsem už vždycky jako malinká vydržela sedět a zpívat si tu kabaretní písničku. Nesmírně ráda na tento film vzpomínám a několik legendárních scén už asi nikdy nezapomenu. Budu muset pár Burianových fillmů rychle dohonit, protože ten jeho strejčkovský hlásek mě nikdy neomrzí. Navíc je celý příběh prostě pekelně vtipný a nechápu, jak se tohle někomu může nelíbit. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Osobne nemam moc rad filmy, kde Burian hraje svou "one man show", strasne neprirozene a vlezle. Zde ani nemohu obdivovat puvab prvorepublikovych herecek, protoze Valentova ani Grossova moc krasy nepobraly a nedokazu tak pochopit slepou lasku Zlatnika ke kabaretni zpevacce. Presto je v Hadimrskovi par velmi dobrych a nezapomenutelnych scen... ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

V nejlepším slova smyslu klasická komedie s Vlastou Burianem třicátých let. Vlasta se svým typickým hlasovým projevem, nešikovností a genialitou jak má být. Škoda poslední třetiny filmu, kde se trochu vytrácí Burianův styl a postava Hadimršky dostává trochu méně prostoru, protože bych neváhal ani s pátou hvězdou. Přesto, jedna z nejlepších komedií 30.let českého filmu. Já jsem pane veselý a hravý jako dítě. Já si vyhraju s lítkem od tramvaje celý vodpoledne, ale jak jsem ve službě, tak jsem čuba baskervilská ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ve filmu To neznáte Hadimršku začíná Vlasta Burian již naplno rozvíjet svůj „filmový“ herecký talent. Zvukový film si oťukal v C. a k. polním maršálkovi a zjistil, že se v něm cítí jako ryba ve vodě. Příběhově jde sice o naivní ztřeštěnou komedii, ale to vůbec nevadí. Možná právě naopak, je to pro Vlastu Buriana ten pravý žánr. Stačí jej pustit ze řetězu a on svou famózní improvizací (scénář slouží pouze k pouze naznačení děje) dokáže utáhnout celý film. Jako ve většině filmů mu zbytek osazenstva jenom sekunduje. Nakonec nechávám jen velké tři hvězdy, protože jeho pozdější filmy jsou ještě lepší. ()

Luxocculta 

všechny recenze uživatele

Burian naprosto perlí a táhne celý film způsobem, že to přesahuje všechny mezky! Jeho kvality ční nad kvalitami scénáře i výkony většiny ostatních asi tak o dvě třídy. Film balancuje mezi němou groteskou a zvukovým filmem a je mozna v nejakych mistech jednoduchy a primitivni. Ale Burian se tady naprosto utrhl ze řetězu a minimálně v první půli filmu je jako neřízená střela, která všechny v dosahu zasypává skvělými hláškami a fóry. Všechny nedostatky filmu vyvažuje jediný člověk, který tu naplno ukazuje, proč je právem nazýván králem komiků. 70 % ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Poprvé na filmovém plátně herečka Světla Svozilová. (M.B)
  • Předválečnému kabrioletu Tatra T57a se přezdívá hadimrška. Proslavila se totiž právě v tomto filmu. Jezdí v něm revident Popelec Hadimrška (Vlasta Burian). (Stegman)

Reklama

Reklama